Логістика та транспорт

Розробка веб-систем для логістики на LARAVEL

Розробка веб-систем для логістики на LARAVEL

Логістика та транспорт

Розробка веб-систем для логістики на LARAVEL Логістика та транспорт

Оптимізація бізнес-процесів, у тому числі логістичних, відіграє важливу роль у розвитку бізнесу. Для вирішення цього питання деякі компанії вважають за краще делегувати транспортування товарів підрядникам, а інші вибудовують власні ланцюжки поставок, що дозволяє значно збільшити прибутковість підприємства та лояльність споживачів.

І якщо в першому випадку все досить просто, то в другому виникає необхідність у створенні логістичної системи. Це інструмент, який спрощує та прискорює виконання завдань, пов’язаних із доставкою товарів до кінцевих споживачів. Автоматизовані системи здатні виконувати ті ж завдання, що й штатний оператор, лише значно швидше, точніше та з мінімальними ризиками.

Які завдання вирішує система логістики

Функціональність

Які завдання вирішує система логістики Функціональність

Інтелектуальна логістична система – це досить складний програмний продукт, функціонал якого спрямований на підвищення ефективності ланцюжків поставок, зниження ризиків та збільшення прибутковості бізнесу. Розглянемо докладніше основні модулі, які можуть бути реалізовані для досягнення цих цілей:

  • Організація складів. Спрощує управління запасами та скорочує витрати, пов’язані із зберіганням товарів.
  • Вибір способу доставки. Модуль може автоматично визначати оптимальний спосіб доставки, що спрощує координацію та планування логістичних операцій.
  • Побудова маршруту. Використовується для автоматичного розрахунку та генерації найбільш раціональних маршрутів пересування вантажного автотранспорту з урахуванням запланованих прямих та зворотних поставок.
  • Цифровий документообіг. За допомогою системи логістики компанія може перейти на електронний документообіг та повністю відмовитися від паперових носіїв. Це посилює можливості контролю, підвищує якість обслуговування клієнтів та мінімізує ризики.
  • Огляд вантажів. Дозволяє в режимі реального часу контролювати місцезнаходження та умови зберігання продукції: температуру, вологість повітря та інші характеристики.
  • Технічне обслуговування транспорту. Автопарк компанії потребує обов’язкового та регулярного технічного обслуговування. Система логістики контролює це питання і заздалегідь повідомляє про ТО, що наближається.

Зазначимо, що функціональність логістичних систем орієнтована на індивідуальні потреби конкретного бізнесу і може відрізнятися для різних компаній.

Розробка веб-систем для логістики на LARAVEL

Чому варто інвестувати у веб-додатки

Переваги веб-додатків

Чому варто інвестувати у веб-додатки Переваги веб-додатків

В організації логістичних процесів задіяна велика кількість фахівців, проте не всі вони мають доступ до комп’ютера.

Водії, складські працівники, експедитори, торгові представники — це ті співробітники, які рідко перебувають в офісі, але дуже впливають на ланцюжок поставок. Тому для ефективного управління процесами бізнесу важливо забезпечити їм постійний доступ до системи логістики.

У таких умовах найбільш доцільним рішенням буде інвестиція у розробку веб-додатку. Справа в тому, що воно не залежить від операційної системи та працює прямо в інтерфейсі браузера. Відповідно, його можна використовувати для роботи на комп’ютерах, ноутбуках, смартфонах та планшетах.

Також веб-додатки мають безліч інших переваг, наприклад:

  • Вони не встановлюються на пристрій та не займають пам’ять.
  • Керуються на єдиному централізованому сервері.
  • Надають добрий рівень безпеки.
  • Зручні, тому що працюють у звичному для користувачів середовищі браузера.
  • Можуть інтегруватися із різними сторонніми сервісами.
Розробка веб-систем для логістики на LARAVEL

Переваги фреймворку Laravel

Особливості Laravel

Переваги фреймворку Laravel Особливості Laravel

Laravel – це один з найбільш популярних PHP-фреймворків, який використовується для швидкого створення надійних і продуктивних веб-додатків. До основних його переваг можна віднести:

  • Універсальність. Laravel не має жодних обмежень у можливостях і дозволяє створювати технічні рішення будь-якої складності.
  • Висока продуктивність. Фреймворк підтримує noSQL бази даних, які відрізняються підвищеною швидкістю роботи в порівнянні зі звичайними БД. Крім того, Laravel дає можливість керувати кешуванням та надає власний механізм черговості процесів.
  • Велика кількість пакетів та бібліотек. Для вирішення тих чи інших завдань розробники можуть використовувати готові бібліотеки Laravel, що значно підвищує швидкість виробництва.
  • Безпека. Фреймворк має вже вбудовані механізми захисту від SQL-ін’єкцій та XSS-атак.
  • Лояльна спільнота. Laravel має велике ком’юніті, завдяки чому проєкт ніколи не матиме проблем з професійною підтримкою.
Розробка веб-систем для логістики на LARAVEL

Як виконується розробка логістичних систем на Laravel

Етапи розробки

Як виконується розробка логістичних систем на Laravel Етапи розробки

Для розробки систем логістики на фреймворку Laravel ми використовуємо методологію Scrum. Вона передбачає ітеративний підхід — усі завдання розподіляються між учасниками команди та виконуються короткими спринтами до двох тижнів.

Це дозволяє налагодити ефективну комунікацію з клієнтом та відкриває можливість для впровадження у проєкт нових ідей у будь-який момент виробництва.

Також є етапи розробки. Про них поговоримо трохи докладніше.

Етап 1. Дослідження

Створення логістичної системи вимагає повного занурення розробників бізнес клієнта. Тільки за такого підходу можна створити по-справжньому корисний продукт, який принесе компанії економічну вигоду.

Тому на першому етапі ми ретельно вивчаємо робочі процеси у компанії клієнта, його вимоги, побажання та досвід використання аналогічних рішень.

Етап 2. Проєктування та розробка документації

Проєктування — це один із основних етапів розробки, який дозволяє протестувати різні ідеї та знайти найкращі технічні рішення для майбутньої логістичної системи. При цьому будь-які виправлення та зміни до прототипу вносяться дуже швидко, без великих фінансових вкладень. Крім того, проєктування вирішує низку інших важливих завдань:

  • Виявлення та виправлення помилок на ранніх етапах.
  • Оптимізація розробки.
  • Економія бюджету та мінімізація ризиків.
  • Оцінка юзабіліті – зручність використання інтерфейсу.

Для презентації прототипу замовнику ми також створюємо демонстраційні відео, де голосом і на конкретних прикладах пояснюємо особливості тих чи інших функцій.

Етап 3. Розробка дизайну

Веб-система для логістики може працювати різних пристроях. Тому перед дизайнерами стоїть завдання створити привабливий та адаптивний інтерфейс, з яким користувачі зможуть без проблем взаємодіяти і на комп’ютерах та на мобільних гаджетах, не відчуваючи дискомфорту.

Етап 4. Програмування

Технічна розробка – це найбільш трудомісткий етап, який складається з двох частин:

  • Frontend. Це частина системи, з якою користувачі працюють на стороні клієнта. Під час її створення виконується верстка, створюються анімації,

 

інтерактивні переходи та інші елементи, які роблять взаємодію з продуктом зручним та комфортним. Для цих завдань можуть бути задіяні статичні технології HTML/CSS/JavaScript чи реактивні — Vue.js/React.js.

  • Backend. Бекенд – це внутрішня частина програми, яка відповідає взаємодії користувача з серверними даними. Він може розроблятися як на PHP-фреймворку Laravel, так і за допомогою інших технологій – наприклад Java, Python, Django/Symphony, Node.js та інших. Реалізація цієї частини включає: написання коду функціоналу, проектування архітектури баз даних та інтеграції продукту із зовнішніми сервісами через API-інтерфейси.

Етап 5. Тестування

Тестування дозволяє виявити та усунути більшість технічних проблем у логістичній системі до того, як її буде введено в експлуатацію. Для цього QA-інженери моделюють різні сценарії використання, перевіряють коректність роботи кожної функції та контролюють виправлення багів.

Етап 6. Технічна підтримка та розвиток

Після виходу у реліз логістична система підключається до професійної техпідтримки.

 

Це гарантує швидке виправлення будь-яких помилок у роботі продукту, які не були виявлені раніше.

Реалізація на фреймворку Laravel також дає можливість доопрацьовувати та удосконалювати продукт надалі. Це означає, що в існуючу систему логістики можна буде додавати новий функціонал, удосконалювати існуючий і навіть змінювати візуальне оформлення. Для реалізації таких завдань випускаються патчі з оновленням, які просто встановлюються у працююче середовище.

Розробка веб-систем для логістики на LARAVEL

Розробка веб-систем для логістики на Laravel в AVADA MEDIA

Розробка веб-систем для логістики на Laravel в AVADA MEDIA

Автоматизація бізнесу за допомогою інтелектуальних логістичних систем допоможе вашому бізнесу вибудовувати ефективніші ланцюжки поставок та контролювати їх на всіх етапах — від приймання та зберігання товарів до доставки кінцевим споживачам. Це мінімізує ризики та скоротить супутні витрати, а також дозволить отримувати додатковий прибуток. В результаті інвестиції в веб-систему логістики швидко окупляться і, як свідчить практика, це вже в середньостроковій перспективі.

Команда AVADA MEDIA має великий досвід у розробці програмного забезпечення для сфери логістики. Працюючи над проектом, ми ретельно вивчаємо компанію клієнта — процеси, особливості та пріоритети. Тому кожне наше рішення має конкретну мету і спрямоване на оптимізацію та збільшення прибутковості бізнесу замовника.

Останні роботи

Створюємо дивовижні проєкти

Останні роботи

Кращим підтвердженням нашої кваліфікації та професіоналізму є історії успіху наших клієнтів і відмінності в їх бізнесі до і після співпраці з нами.

Наші клієнти

Що про нас кажуть

Наші клієнти Що про нас кажуть

Успішні проєкти створюються тільки командою

Наша команда

Успішні проєкти
створюються тільки командою Наша команда

(Ru) Photo 11
(Ru) Photo 10
Photo 9
Photo 8
Photo 7
Photo 6
Photo 5
Photo 4
Photo 3
Photo 2
Photo 1
(Ru) Photo 12

Зв'яжіться з експертами

З'явилися питання?

Зв'яжіться з експертами З'явилися питання?

+
@
Згода на обробку персональних даних

Користувач, оформляючи заявку на сайті https://avada-media.ua/ (далі – Сайт), погоджується з умовами цієї Згоди на обробку персональних даних (далі – Згода) відповідно до Закону України “Про захист персональних даних”. Прийняттям (акцептом) оферти Згоди є відправка заявки з Сайту або замовлення у Оператора за телефонами Сайту.

Користувач дає свою згоду на обробку своїх персональних даних з наступними умовами:

  1. Дане Згода дається на обробку персональних даних як без, так і з використанням засобів автоматизації. </ Li>
  2. Згода поширюється на наступну інформацію: ПІБ, телефон, електронна пошта. </ Li>
  3. Згода на обробку персональних даних дається з метою надання Користувачу відповіді на заявку, подальшого укладення та виконання зобов’язань за договорами, здійснення клієнтської підтримки, інформування про послуги, які, на думку Оператора, можуть представляти інтерес для Користувача, проведення опитувань і маркетингових досліджень . </ li>
  4. Користувач, надає Оператору право здійснювати наступні дії (операції) з персональними даними: збір, запис, систематизація, накопичення, зберігання, уточнення (оновлення, зміну), використання, знеособлення, блокування, видалення і знищення, передача третім особам, з згоди суб’єкта персональних даних і дотриманням заходів, що забезпечують захист персональних даних від несанкціонованого доступу. </ li>
  5. Персональні дані обробляються Оператором до завершення всіх необхідних процедур. Також обробка може бути припинена за запитом Користувача на електронну пошту: info@avada-media.com.ua </ li>
  6. Користувач підтверджує, що, даючи Згода, він діє вільно, своєю волею і в своєму інтересі. </ Li>
  7. Справжнє Згода діє безстроково до моменту припинення обробки персональних даних з підстав, зазначених у п.5 даного документа. </ Li>
    </ Ol>
Долучайтеся до нас

Надіслати резюме

+
@
Файли cookies
Будь ласка, дозвольте використання cookies для більш ефективної роботи з сайтом