Blockchain Технології

Криптогаманець на React Native — що це і в чому його переваги?

Що таке криптогаманець?

Blockchain

Що таке криптогаманець? Blockchain

Криптовалютний гаманець – це додаток, що дозволяє користувачеві взаємодіяти з блокчейном та ефективно керувати своїми цифровими активами.

Він зберігає публічний та приватний криптографічні ключі, які є доказом вашого права власності на певну кількість монет або токенів, а також оснащений функціоналом, що дозволяє використовувати крипту так само зручно, як і фіатні кошти на класичному банківському рахунку.

Криптогаманці можуть розроблятися за допомогою різних технологій, і однією з найпоширеніших є React Native. Зокрема, його у своїх продуктах використовують Coinbase, MetaMask, WalletLink, Hiro Wallet та багато інших лідерів крипто-індустрії.

У цій статті поговоримо про те, чому варто використовувати React Native при розробці власного криптовалютного гаманця, які переваги це дає, і як здійснюється процес виробництва.

Чому варто використовувати React Native

Опис технології

Чому варто використовувати React Native Опис технології

React Native це JavaScript-фреймворк з нативним рендерингом, призначений для створення мобільних додатків. Більшість написаного на ньому коду компілюється в операційних системах iOS і Android, що значно полегшує кросплатформенну розробку. При цьому React працює окремо від основного потоку інтерфейсу користувача, за рахунок чого програма отримує високу продуктивність без шкоди функціональності.iOS і Android.
Наведемо кілька причин, чому варто вибрати React Native для розробки мобільного крипто-гаманця:

  • Хороша сумісність. На відміну від багатьох інших технологій, React Native не використовує зворотний інжиніринг, імітуючи нативні елементи інтерфейсу користувача, а переводить розмітку у власні елементи для кожної операційної системи. Отже, розробники можуть створювати кросплатформні додатки із зовнішнім виглядом нативних, що позитивно впливає на їх зовнішній вигляд та якість анімацій. Крім того, фреймворк підтримує різноманітні сторонні плагіни, які можуть використовуватись для розробки технічної частини.
  • Кросплатформність. Оскільки код, написаний на React Native, може запускатися на операційних системах iOS і Android, розробники зможуть заощадити значну частину часу в процесі виробництва програми. Крім того, це гарантує, що криптогаманець матиме однакові функції, фірмовий стиль і продуктивність на обох платформах.
  • Готові компоненти. React Native надає розробникам доступ до величезної кількості вже готових бібліотек інтерфейсу користувача, більшість з яких можна використовувати абсолютно безкоштовно.
  • Можливість швидкого налагодження. Після релізу гаманця криптовалютного React Native надає можливість отримувати запити функцій і звіти про помилки з боку користувача. Це допомагає фахівцям швидко вносити коригування та виправлення в програмне забезпечення, щоб надати клієнтам кращий досвід користувача.

Які ще технології використовуються при розробці криптогаманця

Технології

Які ще технології використовуються при розробці криптогаманця Технології

React Native призначений для розробки фронтенду – клієнтської частини криптовалютного гаманця, з яким безпосередньо взаємодіє користувач. У той же час для реалізації можуть бути задіяні:

  • Swift – нативна мова програмування для операційної системи iOS.
  • Kotlin/Java – нативні мови програмування для ОС Android.
  • Flutter/Dart – кросплатформні технології, які за аналогією з React Native використовують одну кодову базу для роботи в обох операційних системах.
  • Solidity/Rust – найпоширеніші мови для програмування смарт-контрактів.
Криптогаманець на React Native — що це і в чому його переваги?

Як здійснюється розробка криптогаманця

Етапи розробки

Як здійснюється розробка криптогаманця Етапи розробки

Криптокошелек є складним програмним рішенням, яке взаємодіє з користувачем, блокчейном і зберігає дані на серверній частині. Щоб додаток працював точно, як це було заплановано замовником, його реалізація здійснюється в кілька етапів.

Розглянемо основні з них докладніше.

Етап 1. Збір інформації

Насамперед команді розробників потрібно визначити вимоги клієнта до додатку, які завдання воно має вирішувати і, який функціонал для цього буде потрібно. Для цього Project manager проводить онлайн або офлайн-зустріч із замовником, в ході яких виявляє та документує його потреби та побажання.

Етап 2. Проєктування та технічна документація

Коли цілі та завдання проєкту визначені, фахівці приступають до проєктування та створюють повноцінний прототип криптовалютного гаманця, який включає:

  • мокапи унікальних сторінок;
  • детальний опис функціоналу;
  • логічну систему навігації;
  • стек технологій, які використовуватимуться розробниками;
  • колірні палітри фірмового стилю;
  • план реалізації проєкту.

Сформована технічна документація використовуватиметься фахівцями як своєрідний «фундамент» на всіх наступних етапах.

Етап 3. UI-дизайн

Зовнішній вигляд криптовалютного гаманця визначає те, наскільки клієнтам буде зручно та приємно з ним взаємодіяти. Щоб сформувати позитивний досвід користувача, до роботи над проєктом підключаються професійні UI-дизайнери. Вони можуть створити дизайн повністю з нуля або з використанням готових шаблонів, патернів та наборів інструментів, які вже існують на ринку. Найчастіше все залежить від вимог до проєкту та бюджету замовника.

Етап 4. Програмування криптогаманця

Цей етап розробки криптовалютного гаманця складається із двох частин:

  • Frontend. Включає створення інтерфейсу користувача, що відповідає створеним і затвердженим раніше дизайнерським макетам. На практиці фронтенд може створюватися не тільки на React Native, але і з використанням інших технологій, наприклад, фреймворку Vue.js. Однак завдяки кросплатформенності, React найчастіше є найкращим.
  • Backend. Ця частина відповідає за здійснення транзакцій, розрахунки, взаємодію з блокчейном, обробку даних та інші процеси, що відбуваються «всередині» криптовалютного гаманця.

На даному етапі розробники закладають логіку роботи програми, створюють бази даних та виконують всі необхідні інтеграції із зовнішніми сервісами за допомогою API-інтерфейсів.

Етап 5. Тестування

Після завершення основної розробки, криптовалютний гаманець проходить кілька рівнів тестування, в рамках яких QA-інженери виявляють більшість помилок ще до того, як програма почне використовувати реальні користувачі.

У разі виявлення проблем складається баг-репорт та проєкт повертається на доопрацювання. Після дебага додаток проходить повторне тестування, щоб переконатися, що помилка дійсно була усунена, а ті коригування, які вніс розробник, не спричинили інших проблем.

Етап 6. Підтримка та розвиток

Навіть після того, як тестування закінчено і програма розміщена в маркетах додатків Google Play і App Store, робота над проєктом не закінчується. Це пов’язано з тим, що після початку використання проєкту в реальних умовах користувачі можуть зіткнутися зі схованими помилками, які не були виявлені на стадії тестування. У цьому випадку розробники аналізують логи та встановлюють причину проблеми, після чого її оперативно виправляють.

Водночас, перший час експлуатації криптовалютного гаманця найчастіше показує, який функціонал у додатку можна доопрацювати, щоб підвищити ефективність чи зручність його використання. Для здійснення таких коригувань складається нове технічне завдання, а в разі потреби у зміні дизайну також допрацьовуються мокапи сторінок, після чого розробники редагують фронтенд і бекенд-частини. Коли все готово, новий функціонал тестується в робочій копії програми, а потім встановлюється в проєкт, що діє, у вигляді окремого патча.

Розробка криптовалютного гаманця на React Native в AVADA MEDIA

Розробка криптовалютного гаманця на React Native в AVADA MEDIA

Сьогодні криптовалюта багатьма сприймається як звичайний платіжний засіб, нарівні з фіатними грошима, такими як долар чи євро. Однак більшість існуючих криптогаманців все ще не дають користувачеві таких широких можливостей як класичні банківські рахунки або картки, через що нові та технологічні рішення часто сприймаються позитивно і швидко знаходять своїх прихильників.

Фахівці компанії AVADA MEDIA мають великий досвід у розробці блокчейн-додатків, і готові застосувати всі свої знання для реалізації ваших ідей. При створенні криптовалютних гаманців ми використовуємо інноваційні технології, у тому числі фреймворк React Native, що дозволяє втілити в реальність функціонал будь-якої складності.

Останні роботи

Створюємо дивовижні проєкти

Останні роботи

Кращим підтвердженням нашої кваліфікації та професіоналізму є історії успіху наших клієнтів і відмінності в їх бізнесі до і після співпраці з нами.

Наші клієнти

Що про нас кажуть

Наші клієнти Що про нас кажуть

Успішні проєкти створюються тільки командою

Наша команда

Успішні проєкти
створюються тільки командою Наша команда

(Ru) Photo 11
(Ru) Photo 10
Photo 9
Photo 8
Photo 7
Photo 6
Photo 5
Photo 4
Photo 3
Photo 2
Photo 1
(Ru) Photo 12

Зв'яжіться з експертами

З'явилися питання?

Зв'яжіться з експертами З'явилися питання?

+
@
Згода на обробку персональних даних

Користувач, оформляючи заявку на сайті https://avada-media.ua/ (далі – Сайт), погоджується з умовами цієї Згоди на обробку персональних даних (далі – Згода) відповідно до Закону України “Про захист персональних даних”. Прийняттям (акцептом) оферти Згоди є відправка заявки з Сайту або замовлення у Оператора за телефонами Сайту.

Користувач дає свою згоду на обробку своїх персональних даних з наступними умовами:

  1. Дане Згода дається на обробку персональних даних як без, так і з використанням засобів автоматизації. </ Li>
  2. Згода поширюється на наступну інформацію: ПІБ, телефон, електронна пошта. </ Li>
  3. Згода на обробку персональних даних дається з метою надання Користувачу відповіді на заявку, подальшого укладення та виконання зобов’язань за договорами, здійснення клієнтської підтримки, інформування про послуги, які, на думку Оператора, можуть представляти інтерес для Користувача, проведення опитувань і маркетингових досліджень . </ li>
  4. Користувач, надає Оператору право здійснювати наступні дії (операції) з персональними даними: збір, запис, систематизація, накопичення, зберігання, уточнення (оновлення, зміну), використання, знеособлення, блокування, видалення і знищення, передача третім особам, з згоди суб’єкта персональних даних і дотриманням заходів, що забезпечують захист персональних даних від несанкціонованого доступу. </ li>
  5. Персональні дані обробляються Оператором до завершення всіх необхідних процедур. Також обробка може бути припинена за запитом Користувача на електронну пошту: info@avada-media.com.ua </ li>
  6. Користувач підтверджує, що, даючи Згода, він діє вільно, своєю волею і в своєму інтересі. </ Li>
  7. Справжнє Згода діє безстроково до моменту припинення обробки персональних даних з підстав, зазначених у п.5 даного документа. </ Li>
    </ Ol>
Долучайтеся до нас

Надіслати резюме

+
@
Файли cookies
Будь ласка, дозвольте використання cookies для більш ефективної роботи з сайтом