Blockchain

Розробка смарт-контрактів для blockchain games

Принципи роботи блокчейн гри

Blockchain games

Принципи роботи блокчейн гри Blockchain games

Ігри, створені на основі технології blockchain, надають геймерам повний контроль над своїми внутрішньоігровими активами, які вони купують або отримують в нагороду за проходження квестів та завдань. У таких проєктах більша частина цифрового лута представлена ​​у форматі NFT — незамінних токенів, кожен з яких є унікальним і може належати лише одній людині.

В останні роки кількість ігор, створених на блокчейні, збільшилася на 2000%, що становить близько 52% від усієї активності блокчейну. Зростання популярності таких проєктів цілком обґрунтоване, оскільки вони дають гравцям можливість не просто грати, а й монетизувати своє захоплення.

Існує кілька економічних моделей, за якими працюють крипто-ігри на блокчейні:

  • Play-to-earn. У процесі проходження гри та за досягнення певних успіхів гравець отримує токени, які може продати на спеціалізованих NFT-маркетплейсах або використовувати для збільшення свого внутрішньоігрового заробітку.
  • Pay-to-earn. Така модель передбачає, що для початку гри геймери купують колекційні NFT, а потім використовують їх для заробітку та отримання інших нагород. Згодом цінність токенів зростає, після чого людина може перепродати їх на маркетплейсах за велику суму.
  • Mystery Boxes. Модель багато в чому схожа на pay-to-earn, тільки в цьому випадку геймер купує не конкретні токени, а набори, які з певною часткою ймовірності можуть містити NFT різної цінності.

У багатьох блокчейн-іграх ці моделі перетинаються і використовуються комбіновано, щоб надати геймерам унікальний користувальницький досвід.

Як працюють смарт-контракти у blockchain games

Як працюють смарт-контракти у blockchain games

Оскільки блокчейн-ігри за своїм визначенням є децентралізованими проєктами, всі фінансові угоди у них здійснюються за допомогою смарт-контрактів. Це комп’ютерні алгоритми, що самовиконуються, що функціонують усередині блоккайн-ланцюжків, які працюють без посередників в особі банків, гарантів та інших третіх осіб. Код смарт-контракту містить усі необхідні інструкції та автоматично виконує транзакції при дотриманні запрограмованих у ньому умов.

З технічного погляду логіка роботи смарт-контракту дуже проста, і зводиться до простого механізму: «якщо — тоді». Тобто, кажучи іншими словами, якщо відбувається передбачена в його коді дія, він автоматично спрацьовує та запускає операцію, яка має виконатися у цьому випадку. Наприклад, якщо геймер досягає у грі 30-го рівня, тоді він отримує NFT певної цінності.

Переваги смарт-контрактів у блокчейн іграх:

  • Швидкість угод та комісії. Транзакції всередині ланцюжка блокчейн виконуються практично миттєво без необхідності додаткового контролю. До того ж у них відсутня комісія, як у випадку з банківськими переказами.
  • Прозорість. Транзакції всередині блокчейну публічні та можуть бути перевірені будь-яким учасником мережі.
  • Безпека. Дані всередині смарт-контракту зашифровані за допомогою криптографії. Це унеможливлює будь-яку можливість несанкціонованого доступу до системи з боку третіх осіб.
  • Надійність. У блокчейні дані про всі транзакції зберігаються на безлічі пристроїв, що гарантує їх 100% безпеку до тих пір, поки мережа існує.

Як розробляються смарт-контракти

Як розробляються смарт-контракти

Код смарт-контракту містить всю логіку взаємодії між сторонами угоди та має бути надійно захищений від ймовірних спроб злому. Реалізація такого програмного забезпечення – це складний процес, в якому задіяна ціла команда професійних блокчейн-розробників. При цьому сам процес продакшену складається з кількох етапів.

Етап 1. Збір інформації

На першому етапі фахівці визначають, які саме завдання виконуватиме контракт у межах конкретної блокчейн-гри. Для цього проєкт ретельно аналізується, а також проводиться інтерв’ю із замовником.

Етап 2. Вибір блокчейну

Смарт-контракти можуть працювати на різних блокчейн-мережах. Станом на 2022 рік лідируючі позиції займає Ethereum, який надає повноцінну інфраструктуру для створення та розвитку децентралізованих рішень. Проте у розробників є досить великий вибір серед інших мереж, кожна з яких має свої власні переваги: ​​більш висока швидкість роботи, низькі комісії, кращі можливості для масштабування та інше.

Ось кілька популярних блокчейнів на поточний момент: BSC, Polygon, Solana, Polkadot, Hyperledger.

Етап 3. Вибір оптимальних технологій

Важливу роль процесі розробки смарт-контракту грає стек технологій, у якому він написаний. Вибір конкретних інструментів залежить не тільки від обраної мережі блокчейн, а й від завдань, які проєкт має вирішувати після розгортання.

З мов програмування найчастіше використовуються є Python, JavaScript, C/C++. Також у своїй роботі фахівці AVADA MEDIA застосовують фреймворки: Hardhat, Brownie, DappTools та тестові мережі блокчейнів: Rinkeby, Umbra або Hyperledger.

Етап 4. Програмування смарт-контракту

Технічна розробка смарт-контракту може

здійснюватися повністю з нуля, або з використанням наборів інструментів, що поставляються самими мережами блокчейн, які включають різні патерни та бібліотеки, які суттєво прискорюють продакшн.

Етап 5. Тестування

Після розгортання в блокчейні смарт-контракт практично неможливо змінити або знищити, тому після завершення технічної розробки слід переконатися, що він працює коректно. Для цього QA-інженери поміщають програмне забезпечення у тестові мережі, де проходять багаторівневе тестування. Це дає можливість своєчасно виявити та усунути всі можливі помилки.

Розробка смарт-контрактів для blockchain games в AVADA MEDIA

Розробка смарт-контрактів для blockchain games в AVADA MEDIA

Компанія AVADA MEDIA має великий досвід у розробці блокчейн-рішень різної складності — від смарт-контрактів та крипто-гаманців до великих NFT-маркетплейсів та бірж.

У нас є вже сформовані команди фахівців, які можуть розпочати реалізацію вашого проєкту вже найближчим часом.

Останні роботи

Створюємо дивовижні проєкти

Останні роботи

Кращим підтвердженням нашої кваліфікації та професіоналізму є історії успіху наших клієнтів і відмінності в їх бізнесі до і після співпраці з нами.

Наші клієнти

Що про нас кажуть

Наші клієнти Що про нас кажуть

Успішні проєкти створюються тільки командою

Наша команда

Успішні проєкти
створюються тільки командою Наша команда

(Ru) Photo 11
(Ru) Photo 10
Photo 9
Photo 8
Photo 7
Photo 6
Photo 5
Photo 4
Photo 3
Photo 2
Photo 1
(Ru) Photo 12

Зв'яжіться з експертами

З'явилися питання?

Зв'яжіться з експертами З'явилися питання?

+
@
Згода на обробку персональних даних

Користувач, оформляючи заявку на сайті https://avada-media.ua/ (далі – Сайт), погоджується з умовами цієї Згоди на обробку персональних даних (далі – Згода) відповідно до Закону України “Про захист персональних даних”. Прийняттям (акцептом) оферти Згоди є відправка заявки з Сайту або замовлення у Оператора за телефонами Сайту.

Користувач дає свою згоду на обробку своїх персональних даних з наступними умовами:

  1. Дане Згода дається на обробку персональних даних як без, так і з використанням засобів автоматизації. </ Li>
  2. Згода поширюється на наступну інформацію: ПІБ, телефон, електронна пошта. </ Li>
  3. Згода на обробку персональних даних дається з метою надання Користувачу відповіді на заявку, подальшого укладення та виконання зобов’язань за договорами, здійснення клієнтської підтримки, інформування про послуги, які, на думку Оператора, можуть представляти інтерес для Користувача, проведення опитувань і маркетингових досліджень . </ li>
  4. Користувач, надає Оператору право здійснювати наступні дії (операції) з персональними даними: збір, запис, систематизація, накопичення, зберігання, уточнення (оновлення, зміну), використання, знеособлення, блокування, видалення і знищення, передача третім особам, з згоди суб’єкта персональних даних і дотриманням заходів, що забезпечують захист персональних даних від несанкціонованого доступу. </ li>
  5. Персональні дані обробляються Оператором до завершення всіх необхідних процедур. Також обробка може бути припинена за запитом Користувача на електронну пошту: info@avada-media.com.ua </ li>
  6. Користувач підтверджує, що, даючи Згода, він діє вільно, своєю волею і в своєму інтересі. </ Li>
  7. Справжнє Згода діє безстроково до моменту припинення обробки персональних даних з підстав, зазначених у п.5 даного документа. </ Li>
    </ Ol>
Долучайтеся до нас

Надіслати резюме

+
@
Файли cookies
Будь ласка, дозвольте використання cookies для більш ефективної роботи з сайтом