GameDev

Розробка кіберспортивних сайтів

Кіберспортивні сайти

Навіщо їх використовують?

Кіберспортивні сайти Навіщо їх використовують?

Змагання з відеоігор, які ще недавно були простою розвагою, трансформувалися на окрему спортивну дисципліну — кіберспорт, визнаний офіційним у багатьох країнах світу. Як і в традиційних видах спорту, тут щорічно проводяться десятки масштабних турнірів із величезними призовими фондами, на які можна робити ставки, професійні команди постійно тренуються та проводять трансфери, а багатомільйонна аудиторія таких подій постійно зростає.

Оскільки індустрія кіберспорту пов’язана безпосередньо з інтернетом та інноваційними технологіями, одним з найефективніших способів роботи в ній є власний сайт. Він може використовуватися для:

  • організації турнірів та заходів;
  • просування власної команди;
  • трансляції матчів;
  • презентації гравців, які входять до складу вашої команди;
  • пошуку інвесторів;
  • беттинг.

Ми, в AVADA MEDIA, маємо великий досвід роботи в геймдеві та виробництві веб-ресурсів, і в цій статті розповімо, як саме створюються кіберспортивні сайти в нашій компанії.

Етапи розробки сайту для кіберспорту

Життєвий цикл розробки веб-сайту

Етапи розробки сайту для кіберспорту Життєвий цикл розробки веб-сайту

Створення сайту для індустрії кіберспорту – це багаторівневий процес. Тому, щоб проєкт ефективно виконував свої функції, продакшн поділяється на кілька основних етапів. Розглянемо кожен із них докладніше.

Розробка кіберспортивних сайтів

Етап 1. Збір інформації

Що потрібно з'ясувати?

Етап 1. Збір інформації Що потрібно з'ясувати?

Насамперед розробникам потрібно визначити:

  • які завдання вирішуватиме майбутній сайт;
  • хто його цільова аудиторія – наприклад, це можуть бути геймери, інвестори, рекламодавці чи професійні кіберспортивні команди;
  • який тип контенту розміщуватиметься на сайті;
  • які сторонні інтеграції у ньому мають бути.

Для цього перед початком реалізації проєкту із клієнтом проводиться докладне інтерв’ю. Згодом на його основі буде сформовано конкретні завдання для технічних фахівців.

Етап 2. Складання технічної документації

Зрозуміти, для кого сайт та які завдання має виконувати

Етап 2. Складання технічної документації Зрозуміти, для кого сайт та які завдання має виконувати

На підставі вимог клієнта, розробники визначають оптимальний стек технологій, які дозволять створити стабільний проєкт з урахуванням його подальшого масштабування.

Розробка кіберспортивних сайтів

Етап 3. Планування та проєктування

Гарантія успішної реалізації

Етап 3. Планування та проєктування Гарантія успішної реалізації

На цьому етапі створюються карта та структура сайту із зручною системою навігації, які зроблять ресурс інтуїтивно зрозумілим для кінцевого користувача. Також на стадії проєктування дизайнери визначають, як розміщуватиметься контент на окремих сторінках, для чого створюються їхні прототипи.

Після завершення всі напрацювання узгоджуються із замовником. Таким чином, будь-які виправлення в структурі сайту можуть бути внесені ще на ранніх етапах виробництва, що істотно прискорює процес розробки.

Етап 4. Розробка UI-інтерфейсу

Aesthetic-usability effect

Етап 4. Розробка UI-інтерфейсу Aesthetic-usability effect

В індустрії кіберспорту дизайн інтерфейсу користувача грає вкрай важливу роль. Крім своєї зручності та функціональності, він також повинен відображати філософію та погляди компанії.

Наприклад, сайт Lolesports — кіберспортивний портал Riot Games, з властивим йому мінімалізмом, повністю передає атмосферу проєкту League of Legends і дає можливість знайти потрібну трансляцію або інформацію про команду буквально в кілька кліків.

Розробка кіберспортивних сайтів

Етап 5. Розробка

Обов'язкова умова створення ефективного інструменту

Етап 5. Розробка Обов'язкова умова створення ефективного інструменту

Це один із найважливіших етапів розробки, під час якого програмісти «оживляють» макет створений дизайнерами і перетворюють його на повноцінний веб-сайт, яким зможуть користуватися відвідувачі.

Технічна розробка ділиться на дві основні частини:

Frontend – створення видимої частини сайту, з якою безпосередньо взаємодіє кінцевий споживач.

Фронтенд відповідає за те, як контент відображається на сторінці в браузерах та за логіку передачі введених людиною даних на сервер та назад.

Backend – створення внутрішньої, або серверної частини проєкту. Бекенд також називають «головним мозком» сайту. Він отримує дані від інтерфейсу користувача, обробляє їх, а потім виводить потрібний результат або виконує передбачені дії.

Розробка кіберспортивних сайтів

Етап 6. Тестування

Перевірка сторінок та бізнес-логіки проєкту

Етап 6. Тестування Перевірка сторінок та бізнес-логіки проєкту

Після завершення розробки сайт потрібно протестувати, щоб переконатися, що всі його системи працюють коректно та відповідно до того, як це було задумано на етапі планування. Для цього проєкт передається до відділу контролю якості.

У компанії AVADA MEDIA сайти проходять кілька рівнів QA:

  • Модульне тестування – перевіряється коректність роботи кожного модуля у вихідному коді. Найчастіше виконується самими програмістами ще на стадії продакшену.
  • Функціональне тестування – передбачає перевірку роботи функцій та характеристик сайту.
  • Тестування продуктивності – перевіряється робота системи в умовах високих навантажень.
  • Тестування безпеки – перевірка захищеності сайту від ймовірних загроз злому. Це особливо важливо для кіберспортивних беттинг-сайтів, оскільки їхня робота пов’язана з виконанням фінансових транзакцій.
  • Юзабіліті-тестування – перевірка зручності і практичності інтерфейсу користувача.

Тестування дає можливість виявити всі можливі проблеми, пов’язані з продуктом ще до того, як він стане доступним для відвідувачів. Завдяки цьому ваша аудиторія зможе отримати чудовий користувальницький досвід від роботи з ресурсом.

Етап 7. Розгортання та наповнення контентом

Комерціалізація

Етап 7. Розгортання та наповнення контентом Комерціалізація

Коли сайт повністю готовий, він розміщується на публічному хостингу і йому надається доменне ім’я. Після наповнення контентом – фото, відео, текстами, трансляціями ігор та іншим, можна запускати маркетингову стратегію для залучення цільової аудиторії.

Як замовити розробку сайту

Реалізуємо маркетингові стратегії, креативний дизайн та сучасні технології розробки

Як замовити розробку сайту Реалізуємо маркетингові стратегії, креативний дизайн та сучасні технології розробки

Для створення ефективного кіберспортивного сайту фахівцям потрібне не тільки знання тонкощів веб-розробки, але також розуміння логіки та переваг геймерів.

Компанія AVADA MEDIA має досвід створення успішних проєктів у цій індустрії та допоможе вам у реалізації власного проєкту. Щоб зв’язатися з нами, заповніть форму зворотнього зв’язку нижче.

Останні роботи

Створюємо дивовижні проєкти

Останні роботи

Кращим підтвердженням нашої кваліфікації та професіоналізму є історії успіху наших клієнтів і відмінності в їх бізнесі до і після співпраці з нами.

Наші клієнти

Що про нас кажуть

Наші клієнти Що про нас кажуть

Успішні проєкти створюються тільки командою

Наша команда

Успішні проєкти
створюються тільки командою Наша команда

(Ru) Photo 11
(Ru) Photo 10
Photo 9
Photo 8
Photo 7
Photo 6
Photo 5
Photo 4
Photo 3
Photo 2
Photo 1
(Ru) Photo 12

Зв'яжіться з експертами

З'явилися питання?

Зв'яжіться з експертами З'явилися питання?

+
@
Згода на обробку персональних даних

Користувач, оформляючи заявку на сайті https://avada-media.ua/ (далі – Сайт), погоджується з умовами цієї Згоди на обробку персональних даних (далі – Згода) відповідно до Закону України “Про захист персональних даних”. Прийняттям (акцептом) оферти Згоди є відправка заявки з Сайту або замовлення у Оператора за телефонами Сайту.

Користувач дає свою згоду на обробку своїх персональних даних з наступними умовами:

  1. Дане Згода дається на обробку персональних даних як без, так і з використанням засобів автоматизації. </ Li>
  2. Згода поширюється на наступну інформацію: ПІБ, телефон, електронна пошта. </ Li>
  3. Згода на обробку персональних даних дається з метою надання Користувачу відповіді на заявку, подальшого укладення та виконання зобов’язань за договорами, здійснення клієнтської підтримки, інформування про послуги, які, на думку Оператора, можуть представляти інтерес для Користувача, проведення опитувань і маркетингових досліджень . </ li>
  4. Користувач, надає Оператору право здійснювати наступні дії (операції) з персональними даними: збір, запис, систематизація, накопичення, зберігання, уточнення (оновлення, зміну), використання, знеособлення, блокування, видалення і знищення, передача третім особам, з згоди суб’єкта персональних даних і дотриманням заходів, що забезпечують захист персональних даних від несанкціонованого доступу. </ li>
  5. Персональні дані обробляються Оператором до завершення всіх необхідних процедур. Також обробка може бути припинена за запитом Користувача на електронну пошту: info@avada-media.com.ua </ li>
  6. Користувач підтверджує, що, даючи Згода, він діє вільно, своєю волею і в своєму інтересі. </ Li>
  7. Справжнє Згода діє безстроково до моменту припинення обробки персональних даних з підстав, зазначених у п.5 даного документа. </ Li>
    </ Ol>
Долучайтеся до нас

Надіслати резюме

+
@