GameDev

Контент-дизайн для гри

Контент-дизайн відеоігор

GameDev

Контент-дизайн відеоігор GameDev

Контент-дизайн відеоігор – це один з типів геймдизайну, в рамках якого проєктується більшість внутрішньоігрових елементів, з якими взаємодіє користувач: персонажі, предмети, екіпірування та інше. Крім того, до дизайну контенту відноситься проєктування загадок та додаткових місій.

Такий тип ігрового дизайну особливо важливий для великих проєктів, наприклад MMORPG та рольових, для яких характерні безліч варіантів прокачування персонажа та наявність квестів. Проте, останнім часом його нерідко задіють при реалізації казуальних ігор, включаючи карткові та класичні «три в ряд».

Наприклад, у «Magic: The Gathering» від студії D3 Go! геймер не просто вирішує головоломки, а відкриває нових карткових героїв, покращує їх вміння, виконує завдання та багато іншого — усі ці елементи створюють контент-дизайнери.

У цій статті докладніше розглянемо що стосується дизайну контенту, а також те, як він використовується в проєктах різних жанрів.

Контент-дизайн для гри

Що входить до контент-дизайну

GameDev

Що входить до контент-дизайну GameDev

Під час проходження гри користувач хоче не просто сліпо проходити рівні та отримувати нагороду, зрозуміло, якщо це не гіпер-казуальний проєкт із найпростішими механіками. Для людини важлива глибина історії, кожного персонажа, діалоги та додаткові активності, які дозволяють по-новому поглянути на віртуальний світ та істот, що його населяють. Створення таких елементів є основним завданням дизайнера ігрового контенту.

Робота контент-дизайнера ніяк не впливає на функціонування основного продукту, проте вона суттєво підвищує залучення гравців та комерційну рентабельність проєкту. Наприклад, God of War від Santa Monica Studio містить безліч головоломок і секретів, що змушують гравців досліджувати навколишній світ.

Студія Plarium створює та публікує історії героїв та фракцій свого флагманського «RAID: Shadow Legends». Завдяки цьому кожен персонаж сприймається гравцями як реальний, що робить інвестиції в їхнє придбання цілком обґрунтованими. У той же час Riot Games випускає потужні синематики, що мотивують користувачів купувати нові образи для своїх героїв у League of Legends, що є основною статтею доходу компанії.

Фактично, контент-дизайнери є сполучною ланкою між розробниками, аніматорами, менеджерами з продуктів та відділом маркетингу, і допомагають створити більш популярний на ринку продукт.

Контент-дизайн для ігор різних жанрів

GameDev

Контент-дизайн для ігор різних жанрів GameDev

Контент-дизайн є важливим для будь-якого проєкту, який планує охопити велику аудиторію, що стосується навіть казуальних ігор. Яскравий приклад у цьому випадку — «Gardenscapes», де розробники перетворили просту механіку із серії «три в ряд» на захоплююче облаштування саду з безліччю івентів та додаткових подій. Розглянемо, як створюється контент-дизайн для ігор найпоширеніших жанрів.

  • MMORPG

Для ігор MMORPG властива велика кількість квестів та завдань, виконуючи які користувач може заробляти досвід, внутрішньоігрову валюту та розвивати свого персонажа.

 

 

За виконанням цього завдання криється колосальна робота фахівців, яка може включати:

  • Створення імен NPC.
  • Розробка сценарію квесту.
  • Написання діалогів та описів.
  • Розміщення другорядних персонажів по локаціях, з якими гравець взаємодіятиме.
  • Визначення нагород за повне чи часткове виконання завдання.

 

 

  • Ігри з відкритим світом

До таких проєктів відносяться Skyrim, Assassin’s Creed, Red Dead Redemption 2 та багато інших. Тут завдання контент-дизайнера полягає у розробці побічних історій, не пов’язаних із основним сценарієм, завдань для різних внутрішньоігрових зон, поведінки другорядних персонажів та іншого.

Основна мета Open World ігор у тому, щоб надати користувачеві відчуття реальності, та змусити його повірити, що цей віртуальний світ справді існує.

 

 

Тому в ньому на задньому плані завжди мають відбуватися різні дії.

Наприклад, в Assassin’s Creed Odyssey кожен «мешканець» зайнятий своєю справою: на ринках покупці сперечаються з продавцями, фермери вирощують господарство, кораблі переміщуються торговими маршрутами, а іноді навіть нападають пірати. У сукупності це передає гравцеві почуття автентичності та реалізму, і контент-дизайнер працює над створенням кожного елемента.

 

 

  • Дія та пригоди

У таких проєктах сюжет завжди на першому місці, тому головне завдання контент-дизайнера полягає в тому, щоб повністю занурити гравця в те, що відбувається. Для цього створюються другорядні місії, створюють потужні кат сцени, діалоги та інше.

Окремо варто виділити ігри серії soulslike. Їх характерне мінімальне путівництво і розкриття сюжету у вигляді описів предметів, уривків записок, і неоднозначних фраз другорядних персонажів. Тому контент-дизайнеру потрібно все пропрацювати так, щоб гравець вчасно отримував інформацію, потрібну на кожному етапі геймплею, та поступово збирав історію у цілісний пазл.

Контент-дизайн для гри в AVADA MEDIA

GameDev

Контент-дизайн для гри в AVADA MEDIA GameDev

 

Спеціалісти компанії AVADA MEDIA допоможуть вам створити гру з глибоким та захоплюючим для користувачів геймплеєм, який забезпечить прибутковість продукту. Крім контент-дизайну, ми готові взяти на себе повну реалізацію ігрового проєкту, починаючи з перших етапів планування і закінчуючи публікацією в маркетах додатків з подальшою підтримкою. Щоб дізнатися більше, зв’яжіться з нами, заповнивши форму зворотного зв’язку.

Останні роботи

Створюємо дивовижні проєкти

Останні роботи

Кращим підтвердженням нашої кваліфікації та професіоналізму є історії успіху наших клієнтів і відмінності в їх бізнесі до і після співпраці з нами.

Наші клієнти

Що про нас кажуть

Наші клієнти Що про нас кажуть

Успішні проєкти створюються тільки командою

Наша команда

Успішні проєкти
створюються тільки командою Наша команда

(Ru) Photo 11
(Ru) Photo 10
Photo 9
Photo 8
Photo 7
Photo 6
Photo 5
Photo 4
Photo 3
Photo 2
Photo 1
(Ru) Photo 12

Зв'яжіться з експертами

З'явилися питання?

Зв'яжіться з експертами З'явилися питання?

+
@
Згода на обробку персональних даних

Користувач, оформляючи заявку на сайті https://avada-media.ua/ (далі – Сайт), погоджується з умовами цієї Згоди на обробку персональних даних (далі – Згода) відповідно до Закону України “Про захист персональних даних”. Прийняттям (акцептом) оферти Згоди є відправка заявки з Сайту або замовлення у Оператора за телефонами Сайту.

Користувач дає свою згоду на обробку своїх персональних даних з наступними умовами:

  1. Дане Згода дається на обробку персональних даних як без, так і з використанням засобів автоматизації. </ Li>
  2. Згода поширюється на наступну інформацію: ПІБ, телефон, електронна пошта. </ Li>
  3. Згода на обробку персональних даних дається з метою надання Користувачу відповіді на заявку, подальшого укладення та виконання зобов’язань за договорами, здійснення клієнтської підтримки, інформування про послуги, які, на думку Оператора, можуть представляти інтерес для Користувача, проведення опитувань і маркетингових досліджень . </ li>
  4. Користувач, надає Оператору право здійснювати наступні дії (операції) з персональними даними: збір, запис, систематизація, накопичення, зберігання, уточнення (оновлення, зміну), використання, знеособлення, блокування, видалення і знищення, передача третім особам, з згоди суб’єкта персональних даних і дотриманням заходів, що забезпечують захист персональних даних від несанкціонованого доступу. </ li>
  5. Персональні дані обробляються Оператором до завершення всіх необхідних процедур. Також обробка може бути припинена за запитом Користувача на електронну пошту: info@avada-media.com.ua </ li>
  6. Користувач підтверджує, що, даючи Згода, він діє вільно, своєю волею і в своєму інтересі. </ Li>
  7. Справжнє Згода діє безстроково до моменту припинення обробки персональних даних з підстав, зазначених у п.5 даного документа. </ Li>
    </ Ol>
Долучайтеся до нас

Надіслати резюме

+
@
Файли cookies
Будь ласка, дозвольте використання cookies для більш ефективної роботи з сайтом