Blockchain технології

Security аудит смарт-контрактів

Security аудит смарт-контрактів

Safety Assessment

Security аудит смарт-контрактів Safety Assessment

Смарт-контракти — це адаптивні інструменти, які можуть відслідковувати рух матеріальної та інтелектуальної власності, а також полегшувати та перевіряти фінансові транзакції. Оскільки смарт-контракти мають право розподіляти цінні ресурси між складними системами та здебільшого є автономними, безпека та узгодженість мають вирішальне значення.

Тому розуміння ймовірності та критичного характеру можливих недоліків або виявлених помилок має важливе значення для безпеки смарт-контракту.

 

 

Аудит безпеки смарт-контрактів ретельно вивчає смарт-контракти проєкту та необхідний для захисту активів, вкладених у них. Якщо кошти буде вилучено, їх не можна буде повернути, бо всі транзакції в блокчейні необоротні.

Метод security аудиту смарт-контрактів фокусується на перевірці коду, що лежить в основі умов смарт-контракту, щоб розробники могли швидко виявити вразливість та недоліки перед розгортанням смарт-контрактів за допомогою отриманих рекомендацій.

 

 

Чому важливий security аудит безпеки смарт-контрактів?

Security

Чому важливий security аудит безпеки смарт-контрактів? Security

В даний час однією з найнагальніших проблем при розгортанні смарт-контрактів є безпека. Побоювання з приводу неефективності, безпеки та недобросовісної поведінки цілком обґрунтовані, тому їхнє ігнорування при використанні мережі блокчейн для створення смарт-контрактів може призвести до надзвичайно високих додаткових витрат.

Крім того, навіть незначні помилки в коді можуть призвести до крадіжки великих сум грошей. Наприклад, уразливість у DAO Ethereum призвела до крадіжки близько 60 мільйонів доларів у ETH і, як наслідок, до хард-форку всієї мережі.

Не дивно, що блокчейн-компанії стурбовані розгортанням смарт-контрактів через їхній незворотній характер. Крім того, через недоліки безпеки є ризик втратити весь контракт та пов’язані з ним активи.

Таким чином, аудит смарт-контрактів є критично важливою вимогою з наступних причин:

  • Уникнення дорогих помилок. Аудит коду на ранніх етапах життєвого циклу розробки може допомогти уникнути потенційно фатальних помилок після запуску.
  • Експертна перевірка. Щоб унеможливити помилки, досвідчені аудитори перевіряють код різними методами.
  • Підвищена безпека. Аудит безпеки смарт-контрактів гарантує власникам децентралізованих продуктів безпеку їхнього коду.
  • Аналітичні звіти. Ви отримаєте звіт, який містить відомості про вразливості та рекомендації щодо їх усунення.

Як проводиться аудит смарт-контракту?

Audit Process

Як проводиться аудит смарт-контракту? Audit Process

Аудиторська група проводить перевірку відомих уразливостей, які застосовуються до конкретної бізнес-логіки кожного смарт-контракту. Вона також оцінює відповідність коду офіційному посібнику з написання коду Solidity та перевіряє, щоб смарт-контракт був вільний від проблем логіки та контролю доступу. Порядок та метод аудиту безпеки смарт-контрактів можуть відрізнятись у кожному конкретному випадку.

Смарт-контракти можна перевіряти за допомогою ручних або автоматизованих підходів, а саме:

  • Ручний аудит

Ручний аудит передбачає, що група аудиторів переглядає кожен рядок коду на наявність проблем із компіляцією та повторним введенням.

 

 

Це також може допомогти у виявленні інших уразливостей безпеки, які часто не беруть до уваги, наприклад неефективних методів кодування. Оскільки цей метод дозволяє виявляти приховані дефекти, він вважається найбільш точним та повним.

  • Автоматизований аудит

Автоматизований підхід до аудиту смарт-контрактів використовує програмне забезпечення для виявлення помилок, що допомагає аудиторам визначити точне місце, відповідальне за помилки. Проєкти, що вимагають швидкого виходу на ринок, часто віддають перевагу автоматизованому підходу, тому що він допомагає набагато швидше знаходити вразливості. Однак, автоматизоване програмне забезпечення може не завжди розуміти контекст і пропускати деякі вразливості під час перевірки.

 

 

Процес аудиту смарт-контракту

Security

Процес аудиту смарт-контракту Security

Аудит смарт-контрактів проводиться за стандартною процедурою і може незначною мірою відрізнятися у різних аудиторських компаній. Нижче наводиться типова процедура:

  • Збір даних

Щоб забезпечити гарантовану інтеграцію сторонніх смарт-контрактів, аудитори збирають специфікації коду та вивчають архітектуру. Це допомагає аудиторам зрозуміти цілі проєкту та визначити його обсяг.

  • Запуск тестів

Аудитори перевіряють проєкт, щоб перевірити кожну функцію смарт-контракту. Фахівці з аудиту використовують різні інструменти (як ручні, так і автоматизовані), щоб гарантувати, що тести перевіряють весь код смарт-контракту.

  • Вибір методу аудиту

Оскільки ручний аудит ефективніший, аудитори часто перевіряють смарт-контракти без допомоги програмного забезпечення. За такого підходу можна ефективно виявляти такі вразливості, як випереджаючі атаки.

  • Формування початкового звіту

Після завершення аудиту робиться попередній звіт, щоб команда проєкту могла виправити виявлені помилки та вразливості. Деякі постачальники послуг смарт-контрактів мають команду експертів, які допомагають виправити кожну знайдену помилку.

  • Формування остаточного аудиторського звіту

Після виправлення помилок публікується остаточний звіт з урахуванням будь-яких дій, здійснених командою.

Замовити security аудит смарт-контракту в AVADA MEDIA

Security

Замовити security аудит смарт-контракту в AVADA MEDIA Security

Компанія AVADA-MEDIA займається аудитом смарт-контрактів на постійній основі. Наш оптимізований набір інструментів аналізу безпеки блокчейну у поєднанні з практичним досвідом наших аудиторів гарантує, що ваш блокчейн-додаток буде на 100% готовий до запуску і відповідатиме найвищим стандартам безпеки. Аудит вашого коду на ранніх етапах життєвого циклу розробки запобігає потенційно катастрофічнім вразливості після запуску.

Останні роботи

Створюємо дивовижні проєкти

Останні роботи

Кращим підтвердженням нашої кваліфікації та професіоналізму є історії успіху наших клієнтів і відмінності в їх бізнесі до і після співпраці з нами.

Наші клієнти

Що про нас кажуть

Наші клієнти Що про нас кажуть

Успішні проєкти створюються тільки командою

Наша команда

Успішні проєкти
створюються тільки командою Наша команда

(Ru) Photo 11
(Ru) Photo 10
Photo 9
Photo 8
Photo 7
Photo 6
Photo 5
Photo 4
Photo 3
Photo 2
Photo 1
(Ru) Photo 12

Зв'яжіться з експертами

З'явилися питання?

Зв'яжіться з експертами З'явилися питання?

+
@
Згода на обробку персональних даних

Користувач, оформляючи заявку на сайті https://avada-media.ua/ (далі – Сайт), погоджується з умовами цієї Згоди на обробку персональних даних (далі – Згода) відповідно до Закону України “Про захист персональних даних”. Прийняттям (акцептом) оферти Згоди є відправка заявки з Сайту або замовлення у Оператора за телефонами Сайту.

Користувач дає свою згоду на обробку своїх персональних даних з наступними умовами:

  1. Дане Згода дається на обробку персональних даних як без, так і з використанням засобів автоматизації. </ Li>
  2. Згода поширюється на наступну інформацію: ПІБ, телефон, електронна пошта. </ Li>
  3. Згода на обробку персональних даних дається з метою надання Користувачу відповіді на заявку, подальшого укладення та виконання зобов’язань за договорами, здійснення клієнтської підтримки, інформування про послуги, які, на думку Оператора, можуть представляти інтерес для Користувача, проведення опитувань і маркетингових досліджень . </ li>
  4. Користувач, надає Оператору право здійснювати наступні дії (операції) з персональними даними: збір, запис, систематизація, накопичення, зберігання, уточнення (оновлення, зміну), використання, знеособлення, блокування, видалення і знищення, передача третім особам, з згоди суб’єкта персональних даних і дотриманням заходів, що забезпечують захист персональних даних від несанкціонованого доступу. </ li>
  5. Персональні дані обробляються Оператором до завершення всіх необхідних процедур. Також обробка може бути припинена за запитом Користувача на електронну пошту: info@avada-media.com.ua </ li>
  6. Користувач підтверджує, що, даючи Згода, він діє вільно, своєю волею і в своєму інтересі. </ Li>
  7. Справжнє Згода діє безстроково до моменту припинення обробки персональних даних з підстав, зазначених у п.5 даного документа. </ Li>
    </ Ol>
Долучайтеся до нас

Надіслати резюме

+
@
Файли cookies
Будь ласка, дозвольте використання cookies для більш ефективної роботи з сайтом