GAME DEVELOPMENT

Розробка ігор на Unreal engine 4

Розробка ігор на Unreal engine 4

GAME DEVELOPMENT

Розробка ігор на Unreal engine 4 GAME DEVELOPMENT

Unreal Engine 4 — це універсальний і доступний ігровий движок від студії Epic Games. Він включає в себе безліч механізмів, систематизований набір інструментів і редакторів для виробництва потужних проєктів з фотореалістичною графікою. З його допомогою можна розробляти 2D і 3D-ігри для більшості популярних платформ.

UE4 підтримує відразу дві мови програмування:

  • C++. Універсальний язик зі статичними типами даних, що відрізняється високою переносимістю. Він дає розробнику можливість самостійно керувати ресурсами «заліза», із-за чого ідеально підходить для розробки високонавантажених проєктів.
  • Blueprints. Візуальна мова, яка дозволяє вибудовувати ігрову логіку за допомогою пов’язаних між собою блоків. Фактично, Blueprints дає можливість створити гру не написавши жодного рядка коду, проте у великих проєктах його можливості використовуються переважно для швидкого створення прототипів та тестування нових ідей.

У магазині Unreal Engine 4 представлено безліч ассетів та плагінів для обох мов, що позитивно впливає на швидкість продакшену.

Які ігри можна розробити на UE4

Development

Які ігри можна розробити на UE4 Development

Unreal Engine 4 в першу чергу створювався для шутерів від першої особи, але згодом еволюціонував і став однією з технологій, що найбільш використовуються в геймдеві, особливо якщо говорити про проєкти класу AAA. Сьогодні з його допомогою створюють ігри будь-яких жанрів, включаючи шутери, файтинги, гонки та action/RPG.

Ось кілька популярних ігор на Unreal Engine 4:

  • Tekken 7;
  • Mortal Kombat 11;
  • Batman: Arkham Asylum;
  • Gears of War 4;
  • Dishonored.
Розробка ігор на Unreal engine 4

Переваги Unreal Engine 4

Gaming

Переваги Unreal Engine 4 Gaming

В останні роки UE4 став певним стандартом у розробці великих проєктів з великими бюджетами, проте, водночас він чудово підходить і для створення інді-ігор. Розглянемо основні переваги двигуна, які роблять його таким універсальним.

Виняткова графіка

Якісна графіка давно стала візитівкою більшості ігор ААА-класу. Вона дає гравцям можливість повністю зануритися у віртуальний світ, щоби повною мірою насолодитися захоплюючим геймплеєм.

Для створення фотореалістичної графіки UE4 використовує HD-рендеринг у реальному часі, трасування шляху, складне освітлення, віртуальне текстурування та багато інших інструментів. При цьому важливо, що покращені візуальні ефекти не впливають на продуктивність проєкту.

Unreal Engine 4 також оснащений інструментами для роботи з VR-проєктами та доповненою реальністю.

Мультиплатформна розробка

На Unreal Engine 4 можна створювати ігрові проєкти для більшості популярних платформ:

  • IOS;
  • Android;
  • PC на Windows, MacOS, Linux;
  • консолі PlayStation, XBox та Nintendo Switch.

При цьому, на відміну від більшості інших ігрових движків, перенесення та розгортання програмного забезпечення з однієї платформи на іншу не потребує додаткових ресурсів з боку розробників.

Вартість використання

З 2015 Unreal engine став умовно безкоштовним. Це означає, що поки гра не почне приносити видавцеві прибуток більше $1 мільйона на рік, усіма інструментами двигуна можна користуватися без плати. Після цього ліміту доведеться перераховувати Epic Games роялті в розмірі 5% від доходу.

Переваги Unreal Engine 4

GameDev

Переваги Unreal Engine 4 GameDev

Потужний набір інструментів

Unreal engine містить великий та зручний набір інструментів, за допомогою яких можна вирішити практично будь-яке технічне завдання. Асети для побудови відкритого світу, кінематографічне освітлення, візуальне написання сценаріїв, анімаційна мережа, виконання матеріалів, фізика об’єктів, ІІ, продуктивність та оптимізація пам’яті — все це та багато іншого доступно розробникам під час створення гри на UE4.

Відкритий вихідний код

Компанія Epic Games надає розробникам доступ до повного вихідного коду Unreal engine 4, завдяки чому функціональні можливості двигуна постійно покращуються та розвиваються. Крім того, використовуючи існуючі блоки коду базових функцій, студії можуть значно прискорити випуск нового проєкту та значно заощадити бюджет.

Розробка ігор на Unreal engine 4

Як створюються ігри на Unreal engine 4

Game development

Як створюються ігри на Unreal engine 4 Game development

Незважаючи на простоту та доступність інструментів UE4, розробка ігор на цьому движку – трудомісткий і складний процес, який може розтягнутися від місяців до кількох років інтенсивної роботи. Весь процес виробництва можна поділити на кілька ключових етапів:

  • Планування. Визначається формат майбутньої гри, її основні функції, персонажі, сценарій та цільова аудиторія.
  • Підготовка до розробки. На цьому кроці оцінюються терміни та бюджет проєкту, створюється технічна документація та формується команда розробників, яка безпосередньо займатиметься розробкою: дизайнери, аніматори, сценаристи, програмісти, актори озвучки та тестувальники. Також на стадії пре-продакшена робляться та затверджуються перші прототипи оточення та ігрових персонажів.
  • Виробництво. Найбільш трудомісткий етап, під час якого проєкт з ідеї перетворюється на реальну гру.
  • Тестування. Перед тим як потрапити до рук кінцевому користувачеві, проєкт ретельно перевіряється плей-тестерами. Вони виявляють усі можливі технічні баги та визначають ступінь задоволеності геймплеєм, щоб забезпечити гравцям бездоганний ігровий досвід після релізу.
  • Запуск. Протестована і повністю готова до релізу гра розміщується в маркетах додатків, залежно від обраної платформи, наприклад Play Market і App Store, якщо створювався мобільний проєкт.
  • Підтримка та розвиток. Якою б геніальною не була гра, щоб вона приносила прибуток у довгостроковій перспективі, потрібно постійно підтримувати інтерес геймерів. І тому існує безліч інструментів: створення нових рівнів, додаткових персонажів, скінів чи івентів. Все це додається до гри після релізу за допомогою оновлень.

Створення ігор на Unreal engine 4 у AVADA MEDIA

AVADA MEDIA

Створення ігор на Unreal engine 4 у AVADA MEDIA AVADA MEDIA

Використовуйте можливості інноваційного ігрового двигуна Unreal engine 4 по максимуму, завдяки багатому досвіду фахівців AVADA MEDIA. Ми зможемо втілити в життя проєкт будь-якого жанру та будь-якої складності. Щоб дізнатися більше, зв’яжіться з нами, заповнивши форму зворотного зв’язку.

Останні роботи

Створюємо дивовижні проєкти

Останні роботи

Кращим підтвердженням нашої кваліфікації та професіоналізму є історії успіху наших клієнтів і відмінності в їх бізнесі до і після співпраці з нами.

Наші клієнти

Що про нас кажуть

Наші клієнти Що про нас кажуть

Успішні проєкти створюються тільки командою

Наша команда

Успішні проєкти
створюються тільки командою Наша команда

(Ru) Photo 11
(Ru) Photo 10
Photo 9
Photo 8
Photo 7
Photo 6
Photo 5
Photo 4
Photo 3
Photo 2
Photo 1
(Ru) Photo 12

Зв'яжіться з експертами

З'явилися питання?

Зв'яжіться з експертами З'явилися питання?

+
@
Згода на обробку персональних даних

Користувач, оформляючи заявку на сайті https://avada-media.ua/ (далі – Сайт), погоджується з умовами цієї Згоди на обробку персональних даних (далі – Згода) відповідно до Закону України “Про захист персональних даних”. Прийняттям (акцептом) оферти Згоди є відправка заявки з Сайту або замовлення у Оператора за телефонами Сайту.

Користувач дає свою згоду на обробку своїх персональних даних з наступними умовами:

  1. Дане Згода дається на обробку персональних даних як без, так і з використанням засобів автоматизації. </ Li>
  2. Згода поширюється на наступну інформацію: ПІБ, телефон, електронна пошта. </ Li>
  3. Згода на обробку персональних даних дається з метою надання Користувачу відповіді на заявку, подальшого укладення та виконання зобов’язань за договорами, здійснення клієнтської підтримки, інформування про послуги, які, на думку Оператора, можуть представляти інтерес для Користувача, проведення опитувань і маркетингових досліджень . </ li>
  4. Користувач, надає Оператору право здійснювати наступні дії (операції) з персональними даними: збір, запис, систематизація, накопичення, зберігання, уточнення (оновлення, зміну), використання, знеособлення, блокування, видалення і знищення, передача третім особам, з згоди суб’єкта персональних даних і дотриманням заходів, що забезпечують захист персональних даних від несанкціонованого доступу. </ li>
  5. Персональні дані обробляються Оператором до завершення всіх необхідних процедур. Також обробка може бути припинена за запитом Користувача на електронну пошту: info@avada-media.com.ua </ li>
  6. Користувач підтверджує, що, даючи Згода, він діє вільно, своєю волею і в своєму інтересі. </ Li>
  7. Справжнє Згода діє безстроково до моменту припинення обробки персональних даних з підстав, зазначених у п.5 даного документа. </ Li>
    </ Ol>
Долучайтеся до нас

Надіслати резюме

+
@
Файли cookies
Будь ласка, дозвольте використання cookies для більш ефективної роботи з сайтом