GAME DEVELOPMENT

Вибір двигуна для гри

Вибір двигуна для гри

GameDev

Вибір двигуна для гри GameDev

Ігровий двигун або платформа гри – це середовище розробки з налаштуваннями, конфігураціями і готовими інструментами, що істотно спрощує процес продакшена різними мовами програмування. Вона може включати механізм рендерингу графіки, сумісний з різними форматами імпорту, фізичний двигун, що моделює закони фізики у віртуальному світі, штучний інтелект, звуковий двигун та багато інших корисних функцій.

Незважаючи на те, що сьогодні існує безліч ігрових движків, вибрати серед них найкращий чи гірший просто неможливо. Швидше кожна технологія призначена для вирішення певних завдань, і остаточний вибір залежить від специфіки конкретного проєкту.

Найчастіше відповідну ігрову платформу визначають технічні фахівці, оскільки це питання потребує глибоких знань та розуміння контексту. У цій статті говоримо про найпоширеніші движки та їх особливості, що допоможе вам самостійно розібратися в деталях та зробити найкращий вибір для майбутнього гейму.

Unity

Gaming

Unity Gaming

Unity – це мультиплатформний двигун, що охоплює безліч ігрових платформ та операційних систем. На ньому створюють мобільні ігри, проєкти для PC та консолей, наприклад PlayStation та Xbox. Він містить безліч компонентів для роботи з графікою, фізикою об’єктів, звуком та шаблонами, що значно спрощує процес продакшену.

Цікавий факт: за статистикою, на Unity працює понад 50% мобільних ігор. Не менш важливо те, що він підходить для розробки ігор різних жанрів, включаючи шутери, RPG, гонки, платформери та інше. Тобто цей двигун універсальний.

Сильні сторони Unity

Сильні сторони Unity

Двигун має велику бібліотеку ассетів і плагінів, які можна імпортувати та експортувати, додаючи в проєкт цілі заготівлі рівнів, персонажів, патернів поведінки штучного інтелекту та інших елементів. І це навіть без програмування, що значно прискорює випуск гри. Багато асет розповсюджуються безкоштовно.

Unity підтримує два движки для відтворення графіки: DirectX, який використовується в Windows та інтерфейсах із закритим кодом, і OpenGL – для всіх інших платформ.

Крім того, він працює практично з усіма ефектами рендерингу, зокрема з інноваційною технологією трасування променів у реальному часі. Силами двигуна можна реалізувати фізику твердих тіл і тканин, складні анімації та колізію між об’єктами.

Ще одна важлива перевага Unity полягає в тому, що поки проєкт приносить видавцеві прибуток менше $100 тисяч на рік, двигун поставляється абсолютно безкоштовно.

Unreal Engine

Innovation

Unreal Engine Innovation

UE створювався для шутерів від першої особи, але можливості двигуна швидко зросли, і зараз на ньому розробляються проєкти ААА-рівня різних жанрів – MMORPG, файтинги, рольові, стелси і багато інших.

Unreal Engine настільки гарний, що деякі видавці навіть відмовляються від власних двигунів на його користь. Наприклад, нещодавно студія CD Projekt RED, яка створила легендарного «Відьмака», оголосила про те, що четверта гра франшизи розробляється на UE замість «рідного» REDengine. Такий вибір вони пояснили тим, що це дозволить створити віртуальний світ у найкоротші терміни та позбавить студію великої кількості технічних проблем.

В основі Unreal Engine лежить мова програмування C++, завдяки чому на ній можна створювати ігри для різних платформ, включаючи:

  • Windows;
  • Mac OS;
  • Linux;
  • Xbox;
  • PlayStation.

Останнім часом одним із пріоритетних напрямків геймдева на UE стали мобільні платформи, і у розробників з’явилася можливість створювати проєкти також для iOS та Android.

Важливо, що завдяки використанню модульної системи залежних компонентів є можливість переносити гру з однієї платформи на іншу в порівняно короткі терміни, що важливо для проєктів, що розвиваються.

Сильні сторони Unreal Engine

Сильні сторони Unreal Engine

Серед основних переваг, що вигідно виділяють двигун на тлі інших технологій, варто виділити три:

  • Повний набір інструментів із коробки. Для початку роботи досить просто встановити та запустити середовище розробки – всі необхідні функції вже будуть у UE.
  • Використання С++. Мова дає програмістам можливість вручну керувати виділенням пам’яті, що дозволяє «вичавити максимум» із заліза та максимально підвищити продуктивність проєкту у фінальній стадії.
  • Візуальне створення скриптів. Завдяки використанню системи Blueprints Visual Scripting, створювати ігри чи окремі елементи можна навіть без програмування, що прискорює випуск гри.

Крім того, двигун має безліч асетів, і дає можливість контролювати не тільки механіку, а й графіку гри.

З 2015 Unreal Engine став умовно безкоштовним. Поки дохід проєкту не перевищує $3000 на квартал — платити не потрібно, інакше видавець зобов’язаний сплатити роялті в розмірі 5%.

CryEngine

Development

CryEngine Development

Двигун був створений німецькою компанією Crytek для популярного шутера Far Cry, і вплинув на індустрію геймдева в області відкритого світу, і першим дав можливість вільно переміщатися величезною територією без підвантаження даних.

CryEngine підтримує безліч передових технологій, у тому числі DirectX 12, Vulkan API, VR, створення скриптів мовою C#, попіксельне освітлення в режимі реального часу, поверхні з відблисками, туман, деталізовані текстури та реалістичну фізику. Таким чином, він дає можливість створювати проєкти з практично фотореалістичною графікою. При правильному підході створені на ньому проєкти перевищують за якістю навіть ігри на Unreal Engine 4 або Unity.

Завдяки функціональному realtime renderer, CryEngine дає розробникам можливість миттєво протестувати щойно створений рівень чи сцену, що дуже зручно та виключає появу глобальних багів.

Ще одна важлива перевага двигуна полягає в його власній технології трасування променів. Вона працює на відеокартах AMD та Nvidia, і не потребує потужності графічних чіпів RTX.

На сайті CryEngine зібрано велику бібліотеку перевірених та надійних асетів, які можна використовувати при розробці нових проєктів, щоб підвищити швидкість продакшену.

Розробка ігор в AVADA MEDIA

AVADA MEDIA

Розробка ігор в AVADA MEDIA AVADA MEDIA

AVADA MEDIA працює з цими та багатьма іншими ігровими двигунами. Ми допоможемо підібрати оптимальну технологію для вашого проєкту, яка повністю задовольнить його потреби. Якщо ви маєте запитання, зв’яжіться з нами, заповнивши форму нижче.

Останні роботи

Створюємо дивовижні проєкти

Останні роботи

Кращим підтвердженням нашої кваліфікації та професіоналізму є історії успіху наших клієнтів і відмінності в їх бізнесі до і після співпраці з нами.

Наші клієнти

Що про нас кажуть

Наші клієнти Що про нас кажуть

Успішні проєкти створюються тільки командою

Наша команда

Успішні проєкти
створюються тільки командою Наша команда

(Ru) Photo 11
(Ru) Photo 10
Photo 9
Photo 8
Photo 7
Photo 6
Photo 5
Photo 4
Photo 3
Photo 2
Photo 1
(Ru) Photo 12

Зв'яжіться з експертами

З'явилися питання?

Зв'яжіться з експертами З'явилися питання?

+
@
Згода на обробку персональних даних

Користувач, оформляючи заявку на сайті https://avada-media.ua/ (далі – Сайт), погоджується з умовами цієї Згоди на обробку персональних даних (далі – Згода) відповідно до Закону України “Про захист персональних даних”. Прийняттям (акцептом) оферти Згоди є відправка заявки з Сайту або замовлення у Оператора за телефонами Сайту.

Користувач дає свою згоду на обробку своїх персональних даних з наступними умовами:

  1. Дане Згода дається на обробку персональних даних як без, так і з використанням засобів автоматизації. </ Li>
  2. Згода поширюється на наступну інформацію: ПІБ, телефон, електронна пошта. </ Li>
  3. Згода на обробку персональних даних дається з метою надання Користувачу відповіді на заявку, подальшого укладення та виконання зобов’язань за договорами, здійснення клієнтської підтримки, інформування про послуги, які, на думку Оператора, можуть представляти інтерес для Користувача, проведення опитувань і маркетингових досліджень . </ li>
  4. Користувач, надає Оператору право здійснювати наступні дії (операції) з персональними даними: збір, запис, систематизація, накопичення, зберігання, уточнення (оновлення, зміну), використання, знеособлення, блокування, видалення і знищення, передача третім особам, з згоди суб’єкта персональних даних і дотриманням заходів, що забезпечують захист персональних даних від несанкціонованого доступу. </ li>
  5. Персональні дані обробляються Оператором до завершення всіх необхідних процедур. Також обробка може бути припинена за запитом Користувача на електронну пошту: info@avada-media.com.ua </ li>
  6. Користувач підтверджує, що, даючи Згода, він діє вільно, своєю волею і в своєму інтересі. </ Li>
  7. Справжнє Згода діє безстроково до моменту припинення обробки персональних даних з підстав, зазначених у п.5 даного документа. </ Li>
    </ Ol>
Долучайтеся до нас

Надіслати резюме

+
@
Файли cookies
Будь ласка, дозвольте використання cookies для більш ефективної роботи з сайтом