GAME DEVELOPMENT

Розробка 3D ігор

3D GAMES

Game Development

3D GAMES Game Development

З розвитком ігрової промисловості геймерам стало недостатньо традиційних двовимірних проєктів. Багато хто з них хоче брати участь у більш реалістичних пригодах з автентичною графікою, для розробки яких використовуються 3D-технології.

Створення 3D гри – це трудомісткий процес, адже перед розробниками стоїть завдання створити цілий віртуальний всесвіт, наповнений ігровими персонажами, оточеннями, текстурами, звуками та рівнями в якому розгортаються дії, закладені в сюжеті. У статті розглянемо, як відбувається процес продакшена і які технології використовуються під час виробництва.

Розробка 3D ігор

3D games

GameDev

3D games GameDev

Терміни та вартість розробки тривимірної гри можуть сильно відрізнятися. Наприклад, деякі проєкти ААА-рівня створюються роками, а їхня ціна вимірюється мільйонами доларів. Зрештою на цінник впливають кілька основних факторів:

  • який ігровий движок використовується;
  • розмір віртуального всесвіту;
  • кількість персонажів, включаючи основних і другорядних;
  • тип 3D-анімації: підвищена, середнього рівня або фотореалістична.

Потрібно поняти, що створити 3D-ігру на телефоні — неможливо, для цього задіяні більші технічні ресурси, і цей процес вимагає певної кількості часу.

Game Engines

AVADA MEDIA

Game Engines AVADA MEDIA

Виробництво ігрового проєкту може виконуватися повністю з нуля, але це часто недоцільно, оскільки вимагає великих витрат часу та інвестицій. Натомість розробники найчастіше використовують ігрові движки, що є середовищем розробки з конфігураціями, механізмами рендерингу, штучним інтелектом та іншими інструментами, які значно прискорюють продакшн.

Деякі великі видавці навіть відмовляються від своїх двигунів на користь одного з існуючих рішень. Наприклад, так вчинила студія CD Projekt RED, обравши для створення четвертої частини «Відьмака» UE5 замість REDengine, щоб прискорити розробку відкритого світу та позбутися низки технічних проблем.

Розглянемо найпопулярніші ігрові движки, які можна використовувати у вашому проєкті:

  • Unreal Engine. Найчастіше використовується в проєктах ААА-класу та дозволяє створювати фотореалістичне 3D-оточення. Підходить для розробки ігор різних жанрів, включаючи розраховані на багато користувачів шутери, MMORPG, файтинги стелси та інше. UE заснований мовою C++, що дає розробникам можливість вручну розподіляти навантаження на залізо і створювати великі гейми, що оптимально витрачають ресурси пристроїв користувачів. На Unreal Engine можна випускати ігри для консолей та комп’ютерів.
  • Unity. Потужний мультиплатформний двигун, на якому можна створити гру 3D для мобільних пристроїв, PC, планшетів та консолей. Він надає розробникам величезний пакет компонентів та ассетів для роботи з тривимірною графікою, фізикою об’єктів та звуками. Unity підтримує два движки для відтворення графічних об’єктів: DirectX і OpenGL. За статистикою понад 50% сучасних ігор на IOS та Android працюють саме на ньому.
  • CryEngine. Підтримує велику кількість сучасних технологій, включаючи DirectX 12, Vulkan API, VR, попіксельне освітлення та інше, завдяки чому дозволяє створювати ігрове оточення із винятковою фотореалістичною графікою. При цьому двигун не використовує потужність графічних чіпів RTX завдяки використанню власного інструменту трасування променів, що працює на відеокартах AMD та Nvidia.
  • Source. Включає редактор карт, засоби імпорту, експорту та перегляду моделей, інструменти лицьової анімації, утиліти розпакування файлів та безліч інших інструментів, необхідних для створення сучасної гри. При цьому Source SDK підтримує Vulkan API, і для всіх користувачів Steam доступний повністю безкоштовно.

Вибір движка для створення 3D ігор на Android або для будь-якої іншої платформи залежить від технічних вимог до проєкту і часто здійснюється відділом розробки, оскільки вимагає глибокого розуміння технологій і контексту.

Основні етапи розробки 3D ігор

GameDev

Основні етапи розробки 3D ігор GameDev

Виробництво 3D-ігор складається з кількох взаємозалежних етапів, ось основні з них:

  • Маркетингове дослідження. Фахівці вивчають ринок, конкурентів та попит, після чого розробляють ідею майбутнього проєкту, засновану на реальних фактах, а не домислах. Такий підхід гарантує, що гра стане затребуваною серед геймерів і принесе прибуток.
  • Складання технічної документації. Коли ідею затверджено, формується концепт проєкту, його бюджет, терміни реалізації, а також складається технічна документація, в якій описані всі мови програмування, які будуть використовуватися, бази даних, обсяги пам’яті, технології та інше.
  • Створення 3D-ігри. Це найбільш трудомістка частина, під час якої програмісти створюють кодовий каркас гейму, дизайнери розробляють моделі персонажів та оточення, аніматори пожвавлюють новий віртуальний всесвіт, сценаристи пишуть захоплюючу історію, навколо якої розвиваються дії, а звукові дизайнери формують аудіоряд та автентичні звукові ефекти.
  • Тестування. Після технічної розробки плейтестери перевіряють проєкт на наявність багів, за винятком усіх можливих помилок.
  • Реліз. Гра розміщується на передбачених у проєктній документації майданчиках, наприклад AppStore та PlayMarket, після чого стає доступною для користувачів.
  • Технічний супровід. Для підтримки постійного інтересу геймерів гра повинна постійно розвиватися – у ній мають з’являтися нові рівні, персонажі, механіки чи тимчасові події. Вони випускаються окремо та інтегруються у проєкт за допомогою оновлень.
Розробка 3D ігор

Де замовити розробку 3D гри

3D games

Де замовити розробку 3D гри 3D games

Якщо ви плануєте створити свою 3D гру, зверніться до компанії AVADA MEDIA. Наші фахівці мають досвід розробки ігрових проектів різного масштабу для більшості сучасних платформ. Ми допоможемо втілити вашу ідею в реальність та забезпечимо якісний технічний супровід проєкту протягом усього часу його існування.

Останні роботи

Створюємо дивовижні проєкти

Останні роботи

Кращим підтвердженням нашої кваліфікації та професіоналізму є історії успіху наших клієнтів і відмінності в їх бізнесі до і після співпраці з нами.

Наші клієнти

Що про нас кажуть

Наші клієнти Що про нас кажуть

Успішні проєкти створюються тільки командою

Наша команда

Успішні проєкти
створюються тільки командою Наша команда

(Ru) Photo 11
(Ru) Photo 10
Photo 9
Photo 8
Photo 7
Photo 6
Photo 5
Photo 4
Photo 3
Photo 2
Photo 1
(Ru) Photo 12

Зв'яжіться з експертами

З'явилися питання?

Зв'яжіться з експертами З'явилися питання?

+
@
Згода на обробку персональних даних

Користувач, оформляючи заявку на сайті https://avada-media.ua/ (далі – Сайт), погоджується з умовами цієї Згоди на обробку персональних даних (далі – Згода) відповідно до Закону України “Про захист персональних даних”. Прийняттям (акцептом) оферти Згоди є відправка заявки з Сайту або замовлення у Оператора за телефонами Сайту.

Користувач дає свою згоду на обробку своїх персональних даних з наступними умовами:

  1. Дане Згода дається на обробку персональних даних як без, так і з використанням засобів автоматизації. </ Li>
  2. Згода поширюється на наступну інформацію: ПІБ, телефон, електронна пошта. </ Li>
  3. Згода на обробку персональних даних дається з метою надання Користувачу відповіді на заявку, подальшого укладення та виконання зобов’язань за договорами, здійснення клієнтської підтримки, інформування про послуги, які, на думку Оператора, можуть представляти інтерес для Користувача, проведення опитувань і маркетингових досліджень . </ li>
  4. Користувач, надає Оператору право здійснювати наступні дії (операції) з персональними даними: збір, запис, систематизація, накопичення, зберігання, уточнення (оновлення, зміну), використання, знеособлення, блокування, видалення і знищення, передача третім особам, з згоди суб’єкта персональних даних і дотриманням заходів, що забезпечують захист персональних даних від несанкціонованого доступу. </ li>
  5. Персональні дані обробляються Оператором до завершення всіх необхідних процедур. Також обробка може бути припинена за запитом Користувача на електронну пошту: info@avada-media.com.ua </ li>
  6. Користувач підтверджує, що, даючи Згода, він діє вільно, своєю волею і в своєму інтересі. </ Li>
  7. Справжнє Згода діє безстроково до моменту припинення обробки персональних даних з підстав, зазначених у п.5 даного документа. </ Li>
    </ Ol>
Долучайтеся до нас

Надіслати резюме

+
@
Файли cookies
Будь ласка, дозвольте використання cookies для більш ефективної роботи з сайтом