GemeDev

Вибір жанру для гри

Вибір жанру для гри

GemeDev

Вибір жанру для гри GemeDev

У світі існує близько мільйона відеоігор, які класифікуються більш ніж за 30 жанрами та ще більше підджанрів. Від стратегій до гонок та файтингів – свій проєкт знайдеться на будь-який смак. При цьому визначити найпопулярніший жанр досить складно, оскільки, як показує статистика, переваги геймерів змінюються залежно від їхнього віку, регіону проживання та ігрової платформи.

Жанр визначає не тільки сприйняття гри геймерами, а й технології, які будуть використані у процесі її технічної розробки.

Тому це питання вирішується на етапі планування і часто не змінюється в ході основного виробництва.

Вибір жанру для гри

7 найпопулярніших ігрових жанрів

GameDev

7 найпопулярніших ігрових жанрів GameDev

Розглянемо найпоширеніші жанри відеоігор та їх визначальні характеристики, що допоможе вибрати оптимальний варіант для вашого проєкту.

Екшн та пригоди

GameDev

Екшн та пригоди GameDev

Екшн-ігри діляться на різні піджанри, такі як шутери, файтинги та платформери, але їхня головна відмінна риса — постійний потік адреналіну та інтенсивне натискання кнопок.

Суть таких проєктів повністю відбивається у назві: Action – «дія». Тут гравець знаходиться в самому центрі подій і вирішує завдання в режимі реального часу, керуючи тим, що відбувається.

Зазвичай для початку гри в екшн не потрібне тривале навчання, тому вони залишаються одним із найпоширеніших жанрів. Один із найбільш яскравих прикладів екшену – це гра Mortal Kombat.

Що стосується шутерів, то в певному сенсі вони вийшли за межі цього жанру і сформували свої власні віртуальні світи з унікальними рівнями складності та стилем оповідання.

Вони бувають трьох видів:

  • від першої особи – коли гравець бачить те, що відбувається очима головного героя, наприклад Call of Duty і Half-Life;
  • від третьої особи – дія показана так, щоб гравець міг бачити головного персонажа: Fortnite та Splatoon.
  • з видом зверху – як відомо з назви, геймер бачить те, що відбувається з висоти пташиного польоту. Такий формат найменш популярний.

Пригодницькі ігри, як правило, поєднують механіку екшенів, з додаванням різних перешкод та головоломок. Такі проєкти користуються найбільшою популярністю на PC та консолях. Нерідко вони пропонують гравцю високі можливості з погляду продуктивності та графіки. Яскраві приклади: God of War, Resident Evil, Horizon.

Рольові ігри

GameDev

Рольові ігри GameDev

Рольові або RPG ігри надають геймерам досвід розвитку персонажа у нових, унікальних світах. Тут часто зустрічаються фентезійні та історичні сеттинги, що багато в чому зумовлено походженням жанру від Dungeons & Dragons та інших настільних ігор.

Такі проєкти зосереджені на еволюції головного героя та розвитку його умінь, необхідні подолання рівнів. Вони повністю занурюють гравця у геймплей за допомогою високої деталізації оточення та складних взаємодій.

Також варто зазначити, що жанр RPG сильно вплинули культурні відмінності. Наприклад, серед гравців прийнято ділити рольові ігри на WRPG – західні проєкти, та JRPG – японські.

Ще одна особливість ролевиків у наявності кількох кінцівок, і яка саме чекає на гравця — залежить виключно від його внутрішньоігрових рішень. Це підвищує залучення та мотивує геймерів на повторне проходження.

Декілька яскравих прикладів рольових ігор:

  • The Witcher 3: Wild Hunt.
  • Sekiro: Shadows Die Twice.
  • Dark Souls.
  • Diablo.

RPG з відкритим світом

GameDev

RPG з відкритим світом GameDev

Рольові ігри з відкритим світом або, як їх ще називають «пісочниці», дають геймеру повну свободу дій. Він може безперешкодно переміщатися величезним віртуальним всесвітом, виконувати квести в будь-якій послідовності, а головне — має сотні варіантів прокачування персонажа, що дозволяє адаптувати геймплей під власний стиль гри.

Особливість “пісочниць” у тому, що вони максимально наближені до реального життя. Наприклад, у Red Dead Redemption 2 розробкою якої Rockstar Games займалася 7 довгих років, гравець може з головою поринути у світ дикого заходу, брати участь у погонях, налагодити торгові шляхи, або коли все набридло – піти в бар із друзями по мультиплеєру, щоб з’їсти стейк відпочити на риболовлі або сходити на полювання.

Відповідно, з погляду розробки, ігри з відкритим світом є найскладнішими. Віртуальний всесвіт займає величезні бази даних, потребує високої пропускної спроможності, і потребує ідеально збалансованого левел-дизайну.

 

Симулятори

GameDev

Симулятори GameDev

Представників цього жанру поєднує одна спільна риса – всі вони створені для симуляції реальних чи вигаданих подій, систем чи процесів. Наприклад, існують симулятори будівництва, ферми, техніки та навіть реального життя.

Великий плюс у створенні симуляторів полягає у їх простоті. Для розробки таких проєктів часто не потрібна фотореалістична графіка, унікальні механіки або складне оточення. При цьому вони мають великий попит, особливо на ринку мобільних ігор.

Стратегії

Геймплей таких ігор бере початок у настільних стратегічних іграх. Як правило, тут геймеру доступний цілий світ, з усіма можливими ресурсами, і, щоб впоратися з випробуваннями, йому потрібно ретельно продумувати свою тактику та зважувати кожен рух.

Останнім часом такі ігри еволюціонували із принципу покрокових дій у RTS — стратегії реального часу. Тут гравцеві пропонується збирати ресурси, розвивати економіку та приймати рішення у режимі реального часу, змагаючись з іншими гравцями чи штучним інтелектом. Одним із найпопулярніших представників такого жанру можна назвати Starcraft.

Головоломки

У таких іграх геймеру пропонується вирішувати логічні завдання та проходити випробування, які потребують розумових зусиль. Як правило, це казуальні проєкти, які не потребують великих зусиль з технічної точки зору, які можна запустити навіть за низьких бюджетів.

Вибір жанру для гри

Розробка ігор в AVADA MEDIA

GameDev

Розробка ігор в AVADA MEDIA GameDev

Дохід від продажу всіх версій ігор за підсумками 2021 досяг 180,3 мільярдів, і ця цифра щорічно збільшується, що багато в чому пояснюється лояльністю геймерів до нових проєктів. Це робить ігрову промисловість досить привабливою для інвестицій.

Якщо ви хочете запустити власну гру, яка зможе залучити мільйони користувачів по всьому світу, зв’яжіться з нами. Фахівці AVADA MEDIA мають практичний досвід розробки та запуску гейм-проєктів різного масштабу. Ми допоможемо вибрати оптимальний жанр, підберемо ігровий движок, і перетворимо вашу ідею на реальність.

Останні роботи

Створюємо дивовижні проєкти

Останні роботи

Кращим підтвердженням нашої кваліфікації та професіоналізму є історії успіху наших клієнтів і відмінності в їх бізнесі до і після співпраці з нами.

Наші клієнти

Що про нас кажуть

Наші клієнти Що про нас кажуть

Успішні проєкти створюються тільки командою

Наша команда

Успішні проєкти
створюються тільки командою Наша команда

(Ru) Photo 11
(Ru) Photo 10
Photo 9
Photo 8
Photo 7
Photo 6
Photo 5
Photo 4
Photo 3
Photo 2
Photo 1
(Ru) Photo 12

Зв'яжіться з експертами

З'явилися питання?

Зв'яжіться з експертами З'явилися питання?

+
@
Згода на обробку персональних даних

Користувач, оформляючи заявку на сайті https://avada-media.ua/ (далі – Сайт), погоджується з умовами цієї Згоди на обробку персональних даних (далі – Згода) відповідно до Закону України “Про захист персональних даних”. Прийняттям (акцептом) оферти Згоди є відправка заявки з Сайту або замовлення у Оператора за телефонами Сайту.

Користувач дає свою згоду на обробку своїх персональних даних з наступними умовами:

  1. Дане Згода дається на обробку персональних даних як без, так і з використанням засобів автоматизації. </ Li>
  2. Згода поширюється на наступну інформацію: ПІБ, телефон, електронна пошта. </ Li>
  3. Згода на обробку персональних даних дається з метою надання Користувачу відповіді на заявку, подальшого укладення та виконання зобов’язань за договорами, здійснення клієнтської підтримки, інформування про послуги, які, на думку Оператора, можуть представляти інтерес для Користувача, проведення опитувань і маркетингових досліджень . </ li>
  4. Користувач, надає Оператору право здійснювати наступні дії (операції) з персональними даними: збір, запис, систематизація, накопичення, зберігання, уточнення (оновлення, зміну), використання, знеособлення, блокування, видалення і знищення, передача третім особам, з згоди суб’єкта персональних даних і дотриманням заходів, що забезпечують захист персональних даних від несанкціонованого доступу. </ li>
  5. Персональні дані обробляються Оператором до завершення всіх необхідних процедур. Також обробка може бути припинена за запитом Користувача на електронну пошту: info@avada-media.com.ua </ li>
  6. Користувач підтверджує, що, даючи Згода, він діє вільно, своєю волею і в своєму інтересі. </ Li>
  7. Справжнє Згода діє безстроково до моменту припинення обробки персональних даних з підстав, зазначених у п.5 даного документа. </ Li>
    </ Ol>
Долучайтеся до нас

Надіслати резюме

+
@
Файли cookies
Будь ласка, дозвольте використання cookies для більш ефективної роботи з сайтом