BLOCKCHAIN TECHNOLOGY

Розробка дизайну для NFT-ігор

Особливість NFT

сучасні nft ігри на телефон та ПК

Особливість NFT сучасні nft ігри на телефон та ПК

NFT – це невзаємозамінні токени, які представлені у вигляді унікальних предметів колекціонування в блокчейні. Вони широко використовуються в індустрії геймдева і можуть виступати в ролі окремих персонажів, предметів екіпіровки, цифрової нерухомості та будь-яких інших активів.

Особливість NFT у тому, що вони можуть бути заміщені. Наприклад, один BTC може абсолютно рівноцінно замінити інший, а ось ідентичних NFT просто не існує. Навіть якщо токен був випущений у кількох примірниках, метадані кожного з них відрізнятимуться.

Останнім часом ігри з NFT стали справжнім бумом у геймдеві, і мають величезний попит серед гравців. Багато в чому це пояснюється тим, що такі проєкти працюють за моделлю Play-to-Earn, що перекладається як «Грай, щоб заробляти». Це означає, що вони дають геймерам можливість монетизувати своє захоплення шляхом фармінгу внутрішньоігрових активів, які можна продати і вивести з системи у вигляді реальних грошей.

Якщо говорити в цифрах, то лише за 2021 рік загальний обсяг торгів незамінними токенами склав $4,5 мільярда. Такий успіх змусив замислитися над впровадженням NFT навіть великих видавців, таких як Ubisoft, EA та Epic Games.

Розробка дизайну для NFT-ігор

Що таке геймдизайн

AVADA-MEDIA

Що таке геймдизайн AVADA-MEDIA

Сьогодні ігрова індустрія перенасичена найрізноманітнішими проєктами в різних жанрах, і геймери мають великий вибір, що саме встановити на свій пристрій. В умовах такої конкуренції важливо, щоб гра пропонувала гравцям унікальний геймплей, продуманий до найменших деталей, нові ігрові механіки та були цікавими для користувача на всіх етапах проходження. Саме це є основною зоною відповідальності геймдизайнера.

До обов'язків дизайнера ігор входить:

AVADA-MEDIA

До обов'язків дизайнера ігор входить: AVADA-MEDIA

  • Розробка ідеї майбутньої гри та ігрового процесу.
  • Експерименти з темами та жанрами, для визначення найбільш відповідного формату.
  • Розробка сюжетів та сюжетних ліній.
  • Проєктування розвитку персонажів.

 

  • Level-дизайн – розробка карт, локацій та рівнів складності.
  • Продумування способів виграти та програти гру.
  • Розробка концепції інтерфейсу користувача.
  • Робота над підтриманням постійного інтересу геймерів до ігрового процесу протягом місяців і цілих років.
Розробка дизайну для NFT-ігор

Як створюється геймдизайн NFT-ігор

Професійна розробка

Як створюється геймдизайн NFT-ігор Професійна розробка

Ігри з NFT дещо відрізняються від традиційних ігрових проєктів, тому при проєктуванні їх дизайну фахівцю потрібно враховувати багато додаткових факторів.

Наприклад, NFT-ігри часто використовуються геймерами не тільки для розваг, але й реального заробітку. Отже, геймдизайнер має гармонійно інтегрувати цю можливість у ігровий процес.

play-to-earn NFT-ігри

Основні моменти, які має опрацьовувати дизайнер ігор у кожному проекті.

play-to-earn NFT-ігри Основні моменти, які має опрацьовувати дизайнер ігор у кожному проекті.

Наявність «гачків»

Кожна гра повинна мати власні, унікальні риси, що відрізняють її від сотень аналогічних проєктів. Їхнє головне завдання — з перших хвилин захопити увагу користувача, залучити до процесу гри, та підтримувати інтерес до проєкту протягом тривалого часу.

Такими «гачками» можуть бути:

  • сюжет;
  • візуальне оформлення;
  • неповторна ігрова механіка;
  • характер та стилістика персонажів.

Найчастіше такі нюанси проробляються на перших етапах, після чого враховуються протягом усього процесу розробки.

Простота інтерфейсу

Напевно, кожному з нас доводилося стикатися з проєктами, в яких внутрішній інтерфейс настільки складний і нелогічний, що розібратися з ним складніше, ніж самому навчитися програмувати. Для ігор ця тема особливо важлива, адже, зрештою, сюди людина заходить, щоб приємно провести час.

До того ж, враховуючи конкуренцію, що утворилася в області NFT-ігор, є велика ймовірність, що геймер відмовиться від незрозумілого для себе проєкту, і швидко знайде йому заміну.

Саунд-дизайн

Звукові ефекти та музичний супровід допомагають гравцеві швидше зануритися в атмосферу геймплею, та допомагають йому швидше орієнтуватися в ігровому просторі. З’являючись у потрібний момент, звуки підказують людині, що вона все робить правильно, і що їй слід зробити в тій чи іншій ситуації.

Грамотний саунд-дизайн може стати одним із тих же «гачків», які допомагають залучати та утримувати користувачів у проєкті.

Балансування ігрового процесу

Оптимальна складність рівнів, збалансована шкода зброї та міцність обладунків, досить сильні NPC – все це формує враження геймера про ігровий процес. Одне з основних завдань геймдизайнера в цьому плані полягає в тому, щоб кожен користувач почував себе комфортно в ігровому світі.

Варто сказати, що окремі проєкти ААА використовують балансування геймплея як один з інструментів утримання гравців. Таким чином, віртуальний світ перестає здаватися одноманітним і складається враження, що він живе своїм життям і щоразу грає новими фарбами.

Оптимальна кількість розваг

Незважаючи на те, що геймери здебільшого розглядають NFT-ігри як інструмент для заробітку, не варто забувати, що проєкт все-таки є грою. Тому тут має бути місце для різних інтригуючих історій, несподіваних сюжетних поворотів та гумору, якщо це доречно. Це суттєво підвищує залученість користувачів, а отже робить проєкт більш успішним і популярним.

Розробка дизайну для NFT-ігор

Створення дизайну для NFT-ігор в AVADA-MEDIA

розробка криптогри на Blockchain під ключ

Створення дизайну для NFT-ігор в AVADA-MEDIA розробка криптогри на Blockchain під ключ

Ігри з NFT стали справжнім бумом в індустрії геймдева і надали геймерам можливість отримувати прямий дохід від своїх розваг. Незважаючи на відносну молодість цього напряму, тут уже сформувалася серйозна конкуренція, тому щоб новий проект став затребуваним та популярним, важливо грамотно опрацювати його ігровий дизайн.

Якщо ви вирішили створити власну NFT-гру, в яку зможуть грати тисячі людей по всьому світу — запрошуємо вас до компанії AVADA-MEDIA. Наші фахівці мають реальний досвід створення і запуску таких проєктів, і допоможуть втілити в життя ідею будь-якої складності.

Останні роботи

Створюємо дивовижні проєкти

Останні роботи

Кращим підтвердженням нашої кваліфікації та професіоналізму є історії успіху наших клієнтів і відмінності в їх бізнесі до і після співпраці з нами.

Наші клієнти

Що про нас кажуть

Наші клієнти Що про нас кажуть

Успішні проєкти створюються тільки командою

Наша команда

Успішні проєкти
створюються тільки командою Наша команда

(Ru) Photo 11
(Ru) Photo 10
Photo 9
Photo 8
Photo 7
Photo 6
Photo 5
Photo 4
Photo 3
Photo 2
Photo 1
(Ru) Photo 12

Зв'яжіться з експертами

З'явилися питання?

Зв'яжіться з експертами З'явилися питання?

+
@
Згода на обробку персональних даних

Користувач, оформляючи заявку на сайті https://avada-media.ua/ (далі – Сайт), погоджується з умовами цієї Згоди на обробку персональних даних (далі – Згода) відповідно до Закону України “Про захист персональних даних”. Прийняттям (акцептом) оферти Згоди є відправка заявки з Сайту або замовлення у Оператора за телефонами Сайту.

Користувач дає свою згоду на обробку своїх персональних даних з наступними умовами:

  1. Дане Згода дається на обробку персональних даних як без, так і з використанням засобів автоматизації. </ Li>
  2. Згода поширюється на наступну інформацію: ПІБ, телефон, електронна пошта. </ Li>
  3. Згода на обробку персональних даних дається з метою надання Користувачу відповіді на заявку, подальшого укладення та виконання зобов’язань за договорами, здійснення клієнтської підтримки, інформування про послуги, які, на думку Оператора, можуть представляти інтерес для Користувача, проведення опитувань і маркетингових досліджень . </ li>
  4. Користувач, надає Оператору право здійснювати наступні дії (операції) з персональними даними: збір, запис, систематизація, накопичення, зберігання, уточнення (оновлення, зміну), використання, знеособлення, блокування, видалення і знищення, передача третім особам, з згоди суб’єкта персональних даних і дотриманням заходів, що забезпечують захист персональних даних від несанкціонованого доступу. </ li>
  5. Персональні дані обробляються Оператором до завершення всіх необхідних процедур. Також обробка може бути припинена за запитом Користувача на електронну пошту: info@avada-media.com.ua </ li>
  6. Користувач підтверджує, що, даючи Згода, він діє вільно, своєю волею і в своєму інтересі. </ Li>
  7. Справжнє Згода діє безстроково до моменту припинення обробки персональних даних з підстав, зазначених у п.5 даного документа. </ Li>
    </ Ol>
Долучайтеся до нас

Надіслати резюме

+
@
Файли cookies
Будь ласка, дозвольте використання cookies для більш ефективної роботи з сайтом