CRM СИСТЕМИ ДЛЯ БІЗНЕСУ

Як перейти з 1С на іншу систему

Перехід із 1С в іншу систему

Заміна 1С

Перехід із 1С в іншу систему Заміна 1С

В останні роки програмне забезпечення російського виробництва стало не лише токсичним з моральної точки зору, а й небезпечним для українського бізнесу. У тому числі це стосується системи 1С. На даний момент вона офіційно не підтримується в Україні, а отже будь-яка помилка в роботі програми може стати критичною і повністю паралізувати внутрішні процеси компанії, що спричиняє серйозні ризики — як фінансові, так і репутаційні.

Тому перехід з 1С на більш надійну та стабільну систему для багатьох бізнесів став одним із головних пріоритетів. Але тут є складнощі. 1С настільки глибоко інтегрований в український бізнес та свідомість бухгалтерів, що відмова від нього стає для компаній справжньою шоковою терапією. Як пом’якшити перехід, а головне підібрати оптимальну заміну 1С, розповідаємо в цій статті.

Як перейти з 1С на іншу систему

Заміна 1С: що пропонує ринок

Вибираємо ПЗ

Заміна 1С: що пропонує ринок Вибираємо ПЗ

Припустимо, ви вирішили відмовитися від 1С і перейти на альтернативний софт. Перше, що потрібно зробити на цьому шляху – підібрати програмне забезпечення, яке зможе не тільки замінити російську систему, але й допоможе вашій компанії працювати надалі. Щоб зробити правильний вибір, перш за все, потрібно орієнтуватися на потреби свого бізнесу. Наприклад, якщо ви використовували 1С виключно для ведення обліку, то, швидше за все, вам буде достатньо щодо простих і недорогих рішень, таких як «Bookkeeper» або «Дебет-плюс».

Якщо ж у вашій компанії 1С також охоплював безліч бізнес-процесів і використовувався не тільки бухгалтерами, а й іншим персоналом, то краще змістити пріоритет у бік повноцінних ERP-систем. Їх використання потребує більше часу і ресурсів, але в результаті ви зможете забезпечити хорошу автоматизацію і знизите операційне навантаження на співробітників. Розглянемо кілька затребуваних варіантів ERP, які не поступаються 1С у функціональності:

  • IT-Enterprise. Одна з найбільших ERP українського виробництва, яка охоплює усі напрямки діяльності компанії та надає широкі можливості для управління групами підприємств. Вона включає безліч інтегрованих систем, у тому числі MRP II, CRM, MES, APS, SCM та інших, завдяки чому вам навряд чи доведеться шукати додатковий софт для вирішення окремих бізнес-задач. Продукт повністю відповідає актуальному законодавству України та регулярно оновлюється, що робить його особливо привабливим для українського бізнесу. Сьогодні IT-Enterprise використовують найбільші компанії країни: Roshen, “Укроборонпром”, “Нібулон” та “Укрнафта”.
  • SAP. Це одна з найбільших та найавторитетніших ERP-систем на світовому ринку. Вона містить безліч інтегрованих інструментів та модулів, які дозволяють автоматизувати та оптимізувати практично всі внутрішні процеси в компанії: бухгалтерський облік, продаж, виробництво, управління людськими ресурсами та фінансами. Завдяки використанню єдиної та цілісної системи, SAP істотно покращує координацію між різними відділами компанії, скорочує витрати та підвищує якість прийнятих управлінських рішень. Мабуть, головна вада продукту — висока вартість, тому він більше підійде для великого бізнесу.
  • Microsoft Dynamics 365. Лінійка інтелектуальних програм від корпорації Microsoft, призначених для підтримки внутрішніх процесів компанії: управління фінансами, бухобліком, продажами, логістикою, виробництвом та взаємовідносинами з клієнтами. Система містить модулі для українського ринку, які створені відповідно до актуального законодавства, що значно полегшує роботу з фінансами.
  • ODOO. Це ERP бельгійського походження з відкритим вихідним кодом, що покриває більшість бізнес-процесів. У базовій версії система безкоштовна, але має обмежені можливості. За потреби її функціональність можна розширювати за рахунок встановлення додаткових, вже платних модулів.
Як перейти з 1С на іншу систему

Яких помилок варто уникати при виборі нової системи

Популярні помилки

Яких помилок варто уникати при виборі нової системи Популярні помилки

При виборі програмного забезпечення для заміни 1С, компанії нерідко припускаються помилок. Щоб уникнути більшості з них, скористайтеся рекомендаціями нашої команди:

  • Фокус на плануванні. Недостатньо вибрати систему, яка задовольнятиме потреби вашого бізнесу тут і зараз. Сплануйте свої цілі на кілька років уперед, продумайте як компанія рухатиметься з пункту А до пункту Б, та зробіть список того, що може бути покращено за рахунок іншої організації бізнес-процесів та зміни внутрішніх процедур. На основі отриманих даних сформуйте перелік функцій, які будуть потрібні в новій програмі.
  • Командна робота. Вибір нової системи має бути рішенням одного керівника. Більш правильний підхід — залучати до обговорення варіантів основний операційний персонал, який займається безпосередньо виконанням бізнес-завдань у компанії.

Це суттєво знизить ризик помилкового вибору та дозволить підібрати софт, який співробітники різних відділів зможуть використати максимально ефективно.

  • Не намагайтеся знайти досконалу систему. Серед усіх рішень, які представлені на ринку, ви, напевно, не знайдете ідеальної ERP, яка покриє абсолютно всі потреби вашого бізнесу. Якщо нове програмне забезпечення підійде на 75-95% — це вже можна вважати перемогою, і в такому разі потрібно думати, як заповнити функціонал, що бракує. Якщо ж ви хочете впровадити ПЗ, що враховує всі особливості та бізнес-процеси компанії, варто задуматися про інвестиції в кастомну розробку. З одного боку, це буде довше та дорожче, але з іншого — така система створить серйозний поштовх для подальшого розвитку бізнесу.
Як перейти з 1С на іншу систему

Як відбувається впровадження нової системи

Етапи застосування

Як відбувається впровадження нової системи Етапи застосування

Ви підібрали ефективне програмне забезпечення на заміну 1С та впевнені, що воно допоможе налагодити процеси у вашій компанії. Відмінно – вважайте, половина справи зроблена. Залишилося лише впровадити нову систему у бізнес. Відбувається це у кілька етапів:

  • Крок 1. Аналіз. Насамперед потрібно провести аудит компанії. Це допоможе зрозуміти, які саме процеси вимагають автоматизації та які саме завдання вирішуватиме нова система.
  • Крок 2. Планування. Розробляється логіка застосування софту з урахуванням функціональних потреб.
  • Крок 3. Розгортання. Вибрана система встановлюється та налаштовується.
  • Крок 4. Перенесення даних. Вся необхідна інформація переноситься з 1С у нову систему. Наприклад, це можуть бути дані про залишки товарів та їх вартість, договори закупівель та інше.
  • Крок 5. Навчання персоналу. Співробітники всіх рівнів навчаються використання нового програмного забезпечення.
  • Крок 6. Тестування та введення в експлуатацію. Модулі системи проходять ретельне тестування і після усунення проблем ERP починає повноцінно використовуватися в бізнес-процесах.
Як перейти з 1С на іншу систему

Висновок

Висновок

Знайти заміну російському софту можна однозначно. Але так само, як і 1С, будь-яка готова система управління має свої недоліки, з якими доведеться миритися. Якщо такий варіант вас не влаштовує, і ви хочете впровадити програмне забезпечення, яке дійсно допоможе компанії розвиватися – звертайтесь до AVADA MEDIA.

Ми займаємося розробкою та впровадженням індивідуальних технічних рішень та допоможемо створити систему, яка повністю покриває потреби вашого бізнесу. Заповніть форму нижче і ми зв’яжемося з вами для обговорення проєкту.

Останні роботи

Створюємо дивовижні проєкти

Останні роботи

Кращим підтвердженням нашої кваліфікації та професіоналізму є історії успіху наших клієнтів і відмінності в їх бізнесі до і після співпраці з нами.

Наші клієнти

Що про нас кажуть

Наші клієнти Що про нас кажуть

Успішні проєкти створюються тільки командою

Наша команда

Успішні проєкти
створюються тільки командою Наша команда

(Ru) Photo 11
(Ru) Photo 10
Photo 9
Photo 8
Photo 7
Photo 6
Photo 5
Photo 4
Photo 3
Photo 2
Photo 1
(Ru) Photo 12

Зв'яжіться з експертами

З'явилися питання?

Зв'яжіться з експертами З'явилися питання?

+
@
Згода на обробку персональних даних

Користувач, оформляючи заявку на сайті https://avada-media.ua/ (далі – Сайт), погоджується з умовами цієї Згоди на обробку персональних даних (далі – Згода) відповідно до Закону України “Про захист персональних даних”. Прийняттям (акцептом) оферти Згоди є відправка заявки з Сайту або замовлення у Оператора за телефонами Сайту.

Користувач дає свою згоду на обробку своїх персональних даних з наступними умовами:

  1. Дане Згода дається на обробку персональних даних як без, так і з використанням засобів автоматизації. </ Li>
  2. Згода поширюється на наступну інформацію: ПІБ, телефон, електронна пошта. </ Li>
  3. Згода на обробку персональних даних дається з метою надання Користувачу відповіді на заявку, подальшого укладення та виконання зобов’язань за договорами, здійснення клієнтської підтримки, інформування про послуги, які, на думку Оператора, можуть представляти інтерес для Користувача, проведення опитувань і маркетингових досліджень . </ li>
  4. Користувач, надає Оператору право здійснювати наступні дії (операції) з персональними даними: збір, запис, систематизація, накопичення, зберігання, уточнення (оновлення, зміну), використання, знеособлення, блокування, видалення і знищення, передача третім особам, з згоди суб’єкта персональних даних і дотриманням заходів, що забезпечують захист персональних даних від несанкціонованого доступу. </ li>
  5. Персональні дані обробляються Оператором до завершення всіх необхідних процедур. Також обробка може бути припинена за запитом Користувача на електронну пошту: info@avada-media.com.ua </ li>
  6. Користувач підтверджує, що, даючи Згода, він діє вільно, своєю волею і в своєму інтересі. </ Li>
  7. Справжнє Згода діє безстроково до моменту припинення обробки персональних даних з підстав, зазначених у п.5 даного документа. </ Li>
    </ Ol>
Долучайтеся до нас

Надіслати резюме

+
@
Файли cookies
Будь ласка, дозвольте використання cookies для більш ефективної роботи з сайтом