Транспорт і логістика

Розробка TMS додатків

Розробка TMS додатків

TMS додатки

Розробка TMS додатків TMS додатки

З початком глобальної пандемії 2020 року, коли спілкування офлайн стало проблематичним, бізнес почав масово переходити в онлайн. Ця тенденція торкнулася і логістичної галузі. Першим кроком до цифровізації галузі стало впровадження Google-таблиць, але дуже швидко з’ясувалося, що вони не здатні покрити потреби та забезпечити розвиток бізнесу.

Тому майже одразу їм на зміну прийшли TMS-додатки. Сьогодні компанії мають вибір: заощадити, і використовувати одну з готових TMS, або інвестувати в розробку власної програми. У чому різниця – розповідаємо у цій статті.

Розробка TMS додатків

Що таке TMS-додаток

Опис інструменту

Що таке TMS-додаток Опис інструменту

TMS – це система управління логістикою. Вона допомагає прискорити та впорядкувати доставку вантажів, контролювати роботу автопарку в режимі реального часу, спростити документообіг та автоматизувати більшу частину рутинних завдань.

Основний функціонал будь-якого TMS-додатка вирішує п’ять основних завдань:

  • Планування. Автоматизує прийом та відвантаження товарів, мінімізуючи витрати людських ресурсів.
  • Транспортування. Вибудовує оптимальні логістичні маршрути, підвищуючи ефективність експлуатації автопарку та прискорюючи доставку вантажів.
  • Супровід. Забезпечує надійний канал зв’язку між водіями, менеджерами та одержувачами вантажів, що допомагає оперативно вирішувати будь-які питання у процесі транспортування.
  • Зберігання інформації. Надає надійний, систематизований та зручний простір для безпечного зберігання даних — договорів, накладних та інших документів.
  • Розрахунки. Автоматизує розрахунок вартості доставок, з урахуванням безлічі змінних: відстані, вартості та витрати палива, ставки водіїв, зносу транспортних засобів та інших параметрів.
Розробка TMS додатків

Мінуси коробкових TMS

Коробкові TMS

Мінуси коробкових TMS Коробкові TMS

Ринок пропонує безліч вже готових TMS-додатків, які за відносно невелику плату можна швидко інтегрувати у бізнес та почати використовувати. На перший погляд, вибір такої системи є очевидним. Але тут є своє «підводне каміння».

Коробкові рішення створюються з розрахунком на мас-маркет і не враховують індивідуальних потреб кожного бізнесу.

Розвиток та оновлення такої TMS повністю залежить від компанії-постачальника, через що вам доведеться обмежуватись лише існуючим функціоналом – замовити додаткову модель тут не вийде.

Простіше кажучи, готова TMS – це стеля, яка заважатиме вашому бізнесу успішно розвиватися. Тому такий підхід підійде лише молодим компаніям з обмеженими ресурсами, які лише заходять на ринок.

Основні причини використовувати власну TMS

Переваги кастомної TMS

Основні причини використовувати власну TMS Переваги кастомної TMS

Кастомна TMS відкриває перед бізнесом необмежені можливості розвитку. Вона розробляється з урахуванням конкретних потреб компанії та допомагає їй виконувати завдання набагато швидше та ефективніше. За потреби, функціональність власної системи можна у будь-який момент розширити — для цього розробники аналізують запит клієнта, проєктують рішення та впроваджують його шляхом випуску оновлення. Ми виділили три основні причини, чому варто зробити вибір на користь розробки власної TMS:

  • Безпека. Коли ви зберігаєте документи на сторонніх платформах, завжди є ймовірність витоку даних, які можуть використовувати ваші конкуренти. Власна TMS повністю унеможливлює ці ризики, тому про збереження конфіденційності інформації можна не турбуватися.
  • Оптимізація процесів. Кастомний TMS-додаток – це єдиний інструмент, що охоплює всі процеси компанії. Це означає, що вам не доведеться шукати додаткові платні платформи, наприклад, для забезпечення зв’язку або зберігання даних. В результаті продуктивність роботи співробітників підвищується, а витрати бізнесу скорочуються.
  • Актуальна аналітика. TMS аналізує ефективність процесів та різних відділів, завдяки чому у вас з’являється можливість виявити у бізнесі «слабкі місця» та вжити заходів для їх оптимізації. Це допоможе краще організувати роботу всередині компанії та підвищити її прибутковість.
Розробка TMS додатків

Які технології використовуються для розробки TMS

Технології

Які технології використовуються для розробки TMS Технології

У кожної мови програмування та фреймворку є свої переваги та недоліки, які варто враховувати при додаванні до стек проєкту. Наприклад, Python надає доступ до широкого набору бібліотек і забезпечує високу швидкість розробки, але трохи поступається продуктивності PHP. З іншого боку PHP призначений тільки для веб-додатків і сайтів, а Python — максимально універсальний і має кросплатформність.

Тому розробникам потрібно знайти «золоту середину» і підібрати оптимальний набір технологій, які повністю задовольнять потреби TMS, що розробляється.

Наша команда може використовувати у роботі більшість сучасних технологій. В тому числі:

  • HTML/CSS/JavaScript або фреймворки Vue.js/React.js – для клієнтської частини.
  • Python/PHP/Java/C++/Node.JS або фреймворки Django/Flask/Yii2/Laravel – для серверної частини.
  • Нативні Java/Kotlin/Swift або кросплатформовий фреймворк Flutter/Dart – для мобільної розробки.
Розробка TMS додатків

Як відбувається розробка TMS

Етапи розробки

Як відбувається розробка TMS Етапи розробки

З технічної точки зору, TMS-система це досить складний продукт. Тому за її реалізації ми використовуємо ітеративну методологію Scrum. Тобто всі завдання діляться на короткі тижневі спринти, і за результатами кожного з них клієнт бачить конкретний результат.

Розробка складається із шести основних етапів:

  • Збір інформації. Команда вивчає запит клієнта, потреби його бізнесу та аналізує конкурентів.
  • Проєктування. Створюється ретельно продуманий прототип майбутньої TMS, що містить варфрейми інтерфейсу, опис функціоналу, блок-схеми основних модулів та опис логіки всіх внутрішніх розрахунків (математику проєкту). Далі мокапи презентуються клієнту за допомогою спеціальних демонстраційних роликів.
  • Розробка UI-дизайну. Дизайнери проєктують зручне візуальне оточення продукту з урахуванням його функціональності та робочих процесів.
  • Програмування. Цей етап складається з двох частин: Frontend – реалізація клієнтської частини, з якою взаємодіють користувачі, та Backend – розробка серверної частини, яка відповідає за зберігання та обробку даних.
  • Тестування. Після завершення розробки функціонал ретельно тестується та налагоджується.
  • Підтримка та розвиток. Як ми вже говорили, можливості індивідуальної TMS можуть розширюватись без будь-яких обмежень. Тому після виведення товару в реліз наша команда може продовжити роботу над його розвитком.
Розробка TMS додатків

Розробка TMS додатків у AVADA MEDIA

Розробка TMS додатків у AVADA MEDIA

На відміну від коробкових додатків, індивідуальні TMS допомагають логістичним компаніям реально оптимізувати процеси та підвищити свою результативність, оскільки їхній функціонал зосереджений на потребах конкретного бізнесу. І хоча впровадження такого додатка вимагає великих інвестицій, за належного підходу до розробки, всі вкладення швидко окупаються.

Якщо ви плануєте розробку власної TMS, зв’яжіться з нашою командою, залишивши заявку на сайті. Ми підберемо оптимальний технологічний стек, а потім спроєктуємо та реалізуємо ефективне рішення для вашого бізнесу.

Останні роботи

Створюємо дивовижні проєкти

Останні роботи

Кращим підтвердженням нашої кваліфікації та професіоналізму є історії успіху наших клієнтів і відмінності в їх бізнесі до і після співпраці з нами.

Наші клієнти

Що про нас кажуть

Наші клієнти Що про нас кажуть

Успішні проєкти створюються тільки командою

Наша команда

Успішні проєкти
створюються тільки командою Наша команда

(Ru) Photo 11
(Ru) Photo 10
Photo 9
Photo 8
Photo 7
Photo 6
Photo 5
Photo 4
Photo 3
Photo 2
Photo 1
(Ru) Photo 12

Зв'яжіться з експертами

З'явилися питання?

Зв'яжіться з експертами З'явилися питання?

+
@
Згода на обробку персональних даних

Користувач, оформляючи заявку на сайті https://avada-media.ua/ (далі – Сайт), погоджується з умовами цієї Згоди на обробку персональних даних (далі – Згода) відповідно до Закону України “Про захист персональних даних”. Прийняттям (акцептом) оферти Згоди є відправка заявки з Сайту або замовлення у Оператора за телефонами Сайту.

Користувач дає свою згоду на обробку своїх персональних даних з наступними умовами:

  1. Дане Згода дається на обробку персональних даних як без, так і з використанням засобів автоматизації. </ Li>
  2. Згода поширюється на наступну інформацію: ПІБ, телефон, електронна пошта. </ Li>
  3. Згода на обробку персональних даних дається з метою надання Користувачу відповіді на заявку, подальшого укладення та виконання зобов’язань за договорами, здійснення клієнтської підтримки, інформування про послуги, які, на думку Оператора, можуть представляти інтерес для Користувача, проведення опитувань і маркетингових досліджень . </ li>
  4. Користувач, надає Оператору право здійснювати наступні дії (операції) з персональними даними: збір, запис, систематизація, накопичення, зберігання, уточнення (оновлення, зміну), використання, знеособлення, блокування, видалення і знищення, передача третім особам, з згоди суб’єкта персональних даних і дотриманням заходів, що забезпечують захист персональних даних від несанкціонованого доступу. </ li>
  5. Персональні дані обробляються Оператором до завершення всіх необхідних процедур. Також обробка може бути припинена за запитом Користувача на електронну пошту: info@avada-media.com.ua </ li>
  6. Користувач підтверджує, що, даючи Згода, він діє вільно, своєю волею і в своєму інтересі. </ Li>
  7. Справжнє Згода діє безстроково до моменту припинення обробки персональних даних з підстав, зазначених у п.5 даного документа. </ Li>
    </ Ol>
Долучайтеся до нас

Надіслати резюме

+
@
Файли cookies
Будь ласка, дозвольте використання cookies для більш ефективної роботи з сайтом