Як приймати роботу по розробці сайту від підрядника?

Що перевіряти

Як приймати роботу по розробці сайту від підрядника? Що перевіряти

Підрядник повідомив про завершення робіт зі створення сайту. Що вам потрібно робити і як правильно прийняти роботи? На які моменти необхідно звернути увагу і що не можна упустити ні в якому разі? Які доступи вам повинні бути передані, і чому це важливо?

Якщо ви не отримаєте повний доступ до сайту, може скластися ситуація, в якій ви станете «заручником» свого підрядника. Приймаючи роботу, обов’язково зверніть увагу на відповідність ресурсу сучасним стандартам і вимогам пошукових систем.

Як приймати роботу по розробці сайту від підрядника?

Доменне ім'я та хостинг

Обов’язково перевірте, щоб доменне ім’я (адреса сайту) належало вам (власником домену може бути як фізична, так і юридична особа). Реєстрація доменного імені може здійснюватися будь-яким офіційним сервісом, в тому числі і хостинг провайдером.

Зверніть увагу на надійність хостинг провайдера. Хостинг – це місце, де буде фізично розташовуватися ваш сайт. Воно може бути де завгодно, в будь-якій точці світу. Головне – надійність, безпека і висока швидкість завантаження сайту з хостингу. Перевірте, чи є україномовна підтримка, і наскільки оперативно вона відповідає.

Як приймати роботу по розробці сайту від підрядника?
Сам сайт

Що перевірити на самому сайті Сам сайт

Беручи сайт у підрядника, обов’язково переконайтеся в таких моментах:

  • Ви можете швидко увійти в розділ адміністрування і без проблем додати або відредагувати вже наявні сторінки сайту
  • Ви отримали повний доступ до панелі адміністратора (вам відома адреса, логін і пароль для авторизації)
  • Ви отримали доступ до аккаунту на ресурсі хостинг провайдера
  • Сайт має правильно налаштований файл robots.txt (це необхідно для коректної індексації сайту пошуковими системами)
  • Підрядник створив карту сайту sitemap.xml (цей файл також необхідний пошуковим системам для правильного індексування структури сайту роботами)
  • На сайті реалізовані інструменти для СЕО оптимізації сторінок (є поля для введення title, description, заголовків і т.д.)
  • Реалізована адаптивна верстка, коли сторінки сайту коректно відкриваються на екрані будь-якого розміру (стаціонарному комп’ютері, ноутбуці, планшеті і смартфоні)
  • Сторінки сайту правильно відкриваються за допомогою будь-якого популярного браузера (реалізована кросбраузерна верстка)
  • Після того як підрядник передасть вам сайт, він повинен залишатися на хостингу до якого у вас є доступ і на потрібному домені
  • На сайті повинні бути ваші контактні дані, а всі листи, що відправляються на сайт, повинні надходити на вашу поштову скриньку
  • Сайт дає коректні коди відповіді для неіснуючої (404) і робочої (200) сторінки.

Ресурс повинен однаково відображатися при наборі адреси з www і без www. Також коректне відображення сайту має бути через http і https (при реалізації відповідного сертифіката безпеки) в адресному рядку. Листи, які користувачі відправляють зі сторінок сайту, повинні надходити на вашу пошту. Ви в обов’язковому порядку повинні мати доступ до всіх контактів і системам зв’язку свого сайту (в тому числі до управління автовідповідачем і спливаючих вікон).

Як приймати роботу по розробці сайту від підрядника?
Висновки

Висновок Висновки

Приймаючи роботу зі створення сайту, не поспішайте. Робіть все поетапно і планомірно. Спочатку перевірте, чи все відповідає кожному пункту ТЗ. Переконайтеся, що сайт має дизайн і структуру, обумовлену і прописану в завданні. Перевірте верстку і заповнення контентом (якщо це передбачено договором). Кожен етап і кожен пункт фіксуйте підписаним актом приймання із зауваженнями і побажаннями щодо доопрацювання.

Не приймайте роботу до тих пір, поки самі не зможете провести основні маніпуляції з сайтом. Найкраще запишіть відео-інструкцію по роботі в панелі адміністратора.

Зв'яжіться з експертами

З'явилися питання?

Зв'яжіться з експертами З'явилися питання?

+
@
Згода на обробку персональних даних

Користувач, оформляючи заявку на сайті https://avada-media.ua/ (далі – Сайт), погоджується з умовами цієї Згоди на обробку персональних даних (далі – Згода) відповідно до Закону України “Про захист персональних даних”. Прийняттям (акцептом) оферти Згоди є відправка заявки з Сайту або замовлення у Оператора за телефонами Сайту.

Користувач дає свою згоду на обробку своїх персональних даних з наступними умовами:

  1. Дане Згода дається на обробку персональних даних як без, так і з використанням засобів автоматизації. </ Li>
  2. Згода поширюється на наступну інформацію: ПІБ, телефон, електронна пошта. </ Li>
  3. Згода на обробку персональних даних дається з метою надання Користувачу відповіді на заявку, подальшого укладення та виконання зобов’язань за договорами, здійснення клієнтської підтримки, інформування про послуги, які, на думку Оператора, можуть представляти інтерес для Користувача, проведення опитувань і маркетингових досліджень . </ li>
  4. Користувач, надає Оператору право здійснювати наступні дії (операції) з персональними даними: збір, запис, систематизація, накопичення, зберігання, уточнення (оновлення, зміну), використання, знеособлення, блокування, видалення і знищення, передача третім особам, з згоди суб’єкта персональних даних і дотриманням заходів, що забезпечують захист персональних даних від несанкціонованого доступу. </ li>
  5. Персональні дані обробляються Оператором до завершення всіх необхідних процедур. Також обробка може бути припинена за запитом Користувача на електронну пошту: info@avada-media.com.ua </ li>
  6. Користувач підтверджує, що, даючи Згода, він діє вільно, своєю волею і в своєму інтересі. </ Li>
  7. Справжнє Згода діє безстроково до моменту припинення обробки персональних даних з підстав, зазначених у п.5 даного документа. </ Li>
    </ Ol>
Долучайтеся до нас

Надіслати резюме

+
@
Файли cookies
Будь ласка, дозвольте використання cookies для більш ефективної роботи з сайтом