Стилі WEB-дизайну

Metro

Metro

Стилі WEB-дизайну

Metro Стилі WEB-дизайну

З точки зору композиційного рішення в стилі Metro на зміну традиційній дво- або триколончастій структурі приходить так звана модульна сітка, в якій різні модулі-блоки розміщені, на перший погляд, в хаотичному порядку. У той же час, дотримуючись принципів юзабіліті, основні навігаційні блоки та логотип компанії розміщують у верхній частині сторінки для того, щоб відвідувач легко знайшов необхідну йому інформацію.

Вибір колірних рішень на панелі стилю Metro вражає уяву і в цьому полягає його головна відмінність від мінімалістичного стилю, в якому використовується принцип трьох кольорів та монохромної гами. Яскраві, соковиті кольори та відтінки, поєднання контрастних кольорів, широке використання різних текстур – все це робить цей стиль дуже привабливим. З іншого боку, на відміну від скевоморфізму в стилі Metro не використовуються надто складні та реалістичні структури, оскільки сторінки мають швидко завантажуватись навіть за низької якості з’єднання.

Особлива увага в стилі Metro приділяється анімації, адже він передбачає досить рясна її використання. Наприклад, кнопки або активні елементи можуть реагувати на натискання, а перехід з однієї сторінки на іншу або перегляд фотографій може здійснюватись з анімованим ефектом. Проте не варто забувати про те, що анімація має бути «осмисленою». Іншими словами, слід уникати зайвого миготіння і відволікання уваги відвідувача від необхідної інформації.

З точки зору графіки в стилі Metro слід відмовитися від надмірного копіювання різних об’єктів та ефектів реального світу та, по можливості, замінити їх на інографічні. Наприклад, навігаційне меню будується на статичних схематичних зображеннях, інтуїтивно зрозумілі відвідувачам. У питанні типографіки у стилі Metro все досить просто, оскільки для цього стилю було розроблено цілу родину шрифтів Segoe. Головна відмінність даних шрифтів полягає в тому, що вони залишаються читаними навіть за малих розмірів, а отже, розміщений на сторінці текст можна буде прочитати навіть з мобільного пристрою. І в той же час, шрифти сімейства Segoe візуально красиві: вони мають округлу форму та позбавлені засічок. До речі, дані шрифти доступні в різній жирності, а також у курсивному варіанті, що дозволяє не шукати окремих шрифтів для заголовків та текстового наповнення.

Оскільки сайти, виконані в стилі Metro, чудово виглядають на різних пристроях, він є надзвичайно привабливим для представників різних сфер: від приватних сторінок-візиток і персональних блогів, до корпоративних сайтів великих компаній та інтернет-магазинів. Завдяки його простоті та лаконічності, і, водночас, широкому використанню анімації, сайти, виконані в даному стилі, виглядають актуально та свіжо. До речі, застосування різних анімаційних ефектів робить стиль Metro надзвичайно привабливим також для оформлення різних посадкових сторінок з акційними пропозиціями, а також сайтів-вітрин або галерей.

Зв'яжіться з експертами

З'явилися питання?

Зв'яжіться з експертами З'явилися питання?

+
@
Згода на обробку персональних даних

Користувач, оформляючи заявку на сайті https://avada-media.ua/ (далі – Сайт), погоджується з умовами цієї Згоди на обробку персональних даних (далі – Згода) відповідно до Закону України “Про захист персональних даних”. Прийняттям (акцептом) оферти Згоди є відправка заявки з Сайту або замовлення у Оператора за телефонами Сайту.

Користувач дає свою згоду на обробку своїх персональних даних з наступними умовами:

  1. Дане Згода дається на обробку персональних даних як без, так і з використанням засобів автоматизації. </ Li>
  2. Згода поширюється на наступну інформацію: ПІБ, телефон, електронна пошта. </ Li>
  3. Згода на обробку персональних даних дається з метою надання Користувачу відповіді на заявку, подальшого укладення та виконання зобов’язань за договорами, здійснення клієнтської підтримки, інформування про послуги, які, на думку Оператора, можуть представляти інтерес для Користувача, проведення опитувань і маркетингових досліджень . </ li>
  4. Користувач, надає Оператору право здійснювати наступні дії (операції) з персональними даними: збір, запис, систематизація, накопичення, зберігання, уточнення (оновлення, зміну), використання, знеособлення, блокування, видалення і знищення, передача третім особам, з згоди суб’єкта персональних даних і дотриманням заходів, що забезпечують захист персональних даних від несанкціонованого доступу. </ li>
  5. Персональні дані обробляються Оператором до завершення всіх необхідних процедур. Також обробка може бути припинена за запитом Користувача на електронну пошту: info@avada-media.com.ua </ li>
  6. Користувач підтверджує, що, даючи Згода, він діє вільно, своєю волею і в своєму інтересі. </ Li>
  7. Справжнє Згода діє безстроково до моменту припинення обробки персональних даних з підстав, зазначених у п.5 даного документа. </ Li>
    </ Ol>
Долучайтеся до нас

Надіслати резюме

+
@
Файли cookies
Будь ласка, дозвольте використання cookies для більш ефективної роботи з сайтом