Огляд Threads

Чи стане Threads заміною Твіттера: огляд нової соцмережі

Чи стане Threads заміною Твіттера

Огляд Threads

Чи стане Threads заміною Твіттера Огляд Threads

Реліз Threads обрушився на інформаційний простір справжньою лавиною, яка легко може змісти Twitter — про це в один голос твердять оптимісти. Песимісти називають нову соцмережу феєричним провалом Meta, стверджуючи що вона увібрала в себе найгірше від Твіттера і Instagram. А поки користувачі сперечаються і доводять один одному протилежне, Ілон Маск і Марк Цукерберг активно підливають олії у вогонь колкими панчами, готуються до судових процесів і навіть збираються вирішити все «по-чоловічому» в октагоні.

За всім цим медійним шоу втрачається найголовніше – сам продукт, на створення якого пішли роки кропіткої роботи найкращих фахівців Meta. Ми вирішили це виправити та провести власний технічний аналіз Threads, її функціоналу та основних можливостей, щоб зрозуміти як платформа зуміла зібрати понад 70 мільйонів користувачів за 2 дні існування.

Чи стане Threads заміною Твіттера: огляд нової соцмережі

Чим Threads відрізняється від Twitter

Як влаштований Threads

Чим Threads відрізняється від Twitter Як влаштований Threads

Не секрет, що останнім часом справи у Twitter йшли не найкращим чином, а коли платформу викупив Ілон Маск, все стало ще гірше. Його нескінченні експерименти постійно ставили користувачів у глухий кут і викликали одну хвилю обурення за іншою. Не довго думаючи Meta вирішила скористатися ситуацією, розширивши свій вплив і цей сегмент соціальних мереж.

По суті, перед розробниками Threads стояло досить просте, але водночас геніальне завдання — повторити функціонал Твіттера, додати до нього кілька нових можливостей, щоб уникнути судових розглядів, та інтегрувати нову платформу в екосистему Meta, щоб вона посіла своє законне місце поряд з Facebook та Instagram.

В результаті інженери створили мобільний додаток Threads та веб-версію, з дещо обмеженим функціоналом. Нова соціальна мережа дозволяє ділитися текстовим контентом, фотографіями, короткими відеороликами, а також створювати тематичні ланцюжки для обговорення постів. Ну і само собою, тут є можливість підписуватися на інших користувачів, ставити лайки, робити репости і писати коментарі під публікаціями, що сподобалися.

Фактично Threads став платформою для мікроблогів і змусив Twitter трохи поступитися позицією.

Тут є один важливий нюанс – Threads є частиною екосистеми Meta. Тому інженерам вдалося реалізувати автоматичне перенесення бази передплатників користувача з Instagram у профіль Threads, що значно полегшує міграцію до нової соціальної мережі.

Якщо коротко, то можна виділити 5 головних відмінностей між Threads та Twitter:

  • У Threads максимальна довжина постів практично вдвічі більша — 500 символів, порівняно з 280 у Twitter.
  • Threads розглядається як частина Instagram, тому створити в ньому обліковий запис можна тільки за допомогою існуючого профілю в Інсті.
  • На даний момент у Threads не можна шукати публікації по хештегах у пошуку, як працює в Twitter, тому перегляд новин з актуальних тем може бути дещо ускладнений.
  • Якщо в Threads опублікувати матеріали, що суперечать правилам платформи, можна отримати бан відразу в трьох соцмережах — у самому Threads, а також в Instagram і Facebook.
  • Репости з Threads можна робити відразу ж у стрічку або історії в Instagram, що полегшує ведення облікового запису в кількох мережах. Крім цього, в 1 клік можна залити свою публікацію в Twitter.

Не всі рішення інженерів Threads можна назвати вдалими, а деякі з них можуть і зовсім відлякати користувачів, наприклад, потрійний бан за публікацію, що не відповідає правилам. Але треба розуміти, що згодом функціонал змінюватиметься і розширюватиметься, і робити передчасні висновки поки що не варто.

Чи стане Threads заміною Твіттера: огляд нової соцмережі

Які технології використовувалися при розробці Threads

Технологічний стек Threads

Які технології використовувалися при розробці Threads Технологічний стек Threads

Незважаючи на те, що Meta офіційно не розкривала технологічний стек, який використовувався при розробці, ентузіасти вже встигли зробити обґрунтовані припущення, що може бути в Threads «під капотом».

На думку відомого пітоніста та творця форматтера Black Лукаша Ланга, серверна частина нової соцмережі побудована на Python 3.10, а точніше за допомогою внутрішньої форки Meta, яка називається Cinder. На відміну від базового CPython 3.10 він надає розробникам JIT-компіляцію, низку оптимізації продуктивності та величезну кількість корисних твиків. До речі, нещодавно цей форк був викладений у спільний доступ, щоб прискорити розвиток CPython.

У свою чергу користувачам Reddit вдалося встановити, що частина мобільної програми Threads реалізована за допомогою React Native.

За деякими даними, команда Meta досить часто використовує цей JS-фреймворк для розробки невеликих функцій як доповнення до основних нативних технологій.

Версія Threads для операційної системи Android практично повністю написана на фреймворку Jetpack Compose – таку інформацію опублікував один з розробників Meta, що діють, тому його словам цілком можна довіряти. Це дозволяє припустити, що iOS-версія теж створювалася нативною мовою Swift, за допомогою таких інструментів, як SwiftUI, Xcode, AppCode, iOS SDK.

В результаті ми отримуємо класичний стек для нативної розробки мобільної версії соціальної мережі з використанням кастомізованого Python 3.10 для бекенда. Що стосується веб-версії Threads, то вона, ймовірно, використовує той же backend як і мобільні програми, а її фронт цілком може бути реалізований за допомогою React Native.

Чи стане Threads заміною Твіттера: огляд нової соцмережі

Як монетизується Threads

Модель монетизації

Як монетизується Threads Модель монетизації

Threads поки працює без реклами і надає функції безкоштовно, тому модель монетизації програми поки що невідома. Але якщо поглянути на існуючі проєкти Meta, то можна припустити, що незабаром мікроблог почне пропонувати платну рекламу, що таргетує, та інші інструменти для просування бізнесу в онлайні.

Однак це не єдиний шлях. Не виключено, що Threads візьме за основу формат підписки, і почне продавати преміум-акаунти за аналогією з Youtube Premium.

Уявіть, що за невелику щомісячну плату користувачі зможуть повністю позбутися реклами та отримати доступ до розширених функцій, наприклад, збільшений ліміт символів у постах. Це може користуватися попитом.

У жодному разі немає сумнівів, що Марк Цукерберг, який побудував найбільшу соціальну мережу, зможе знайти геніальну модель монетизації для свого нового проєкту.

Чи варто інвестувати у розробку клону Threads

Розробка аналога Threads

Чи варто інвестувати у розробку клону Threads Розробка аналога Threads

Ще недавно мікроблоги називали застарілим форматом і пророкували їм швидку загибель, але реліз Threads показав, що це не так. Як мінімум, якщо один із найбільших IT-гігантів світу заплющує очі на голоси скептиків і запускає власний мікроблог — це вже багато про що говорить. Тому сенс інвестувати в аналогічну платформу є однозначно.

У свою чергу ми готові надати сильну та досвідчену команду, яка зможе взяти на себе технічну реалізацію такого проєкту, з усіма інноваційними функціями та будь-якими нестандартними ідеями.

Останні роботи

Створюємо дивовижні проєкти

Останні роботи

Кращим підтвердженням нашої кваліфікації та професіоналізму є історії успіху наших клієнтів і відмінності в їх бізнесі до і після співпраці з нами.

Наші клієнти

Що про нас кажуть

Наші клієнти Що про нас кажуть

Успішні проєкти створюються тільки командою

Наша команда

Успішні проєкти
створюються тільки командою Наша команда

(Ru) Photo 11
(Ru) Photo 10
Photo 9
Photo 8
Photo 7
Photo 6
Photo 5
Photo 4
Photo 3
Photo 2
Photo 1
(Ru) Photo 12

Зв'яжіться з експертами

З'явилися питання?

Зв'яжіться з експертами З'явилися питання?

+
@
Згода на обробку персональних даних

Користувач, оформляючи заявку на сайті https://avada-media.ua/ (далі – Сайт), погоджується з умовами цієї Згоди на обробку персональних даних (далі – Згода) відповідно до Закону України “Про захист персональних даних”. Прийняттям (акцептом) оферти Згоди є відправка заявки з Сайту або замовлення у Оператора за телефонами Сайту.

Користувач дає свою згоду на обробку своїх персональних даних з наступними умовами:

  1. Дане Згода дається на обробку персональних даних як без, так і з використанням засобів автоматизації. </ Li>
  2. Згода поширюється на наступну інформацію: ПІБ, телефон, електронна пошта. </ Li>
  3. Згода на обробку персональних даних дається з метою надання Користувачу відповіді на заявку, подальшого укладення та виконання зобов’язань за договорами, здійснення клієнтської підтримки, інформування про послуги, які, на думку Оператора, можуть представляти інтерес для Користувача, проведення опитувань і маркетингових досліджень . </ li>
  4. Користувач, надає Оператору право здійснювати наступні дії (операції) з персональними даними: збір, запис, систематизація, накопичення, зберігання, уточнення (оновлення, зміну), використання, знеособлення, блокування, видалення і знищення, передача третім особам, з згоди суб’єкта персональних даних і дотриманням заходів, що забезпечують захист персональних даних від несанкціонованого доступу. </ li>
  5. Персональні дані обробляються Оператором до завершення всіх необхідних процедур. Також обробка може бути припинена за запитом Користувача на електронну пошту: info@avada-media.com.ua </ li>
  6. Користувач підтверджує, що, даючи Згода, він діє вільно, своєю волею і в своєму інтересі. </ Li>
  7. Справжнє Згода діє безстроково до моменту припинення обробки персональних даних з підстав, зазначених у п.5 даного документа. </ Li>
    </ Ol>
Долучайтеся до нас

Надіслати резюме

+
@
Файли cookies
Будь ласка, дозвольте використання cookies для більш ефективної роботи з сайтом