GameDev

З яких фахівців складається команда для розробки 2D ігор

З яких фахівців складається команда для розробки 2D гри

GameDev

З яких фахівців складається команда для розробки 2D гри GameDev

Незважаючи на перехід багатьох великих франшиз на 3D, двомірні тайтли все ще користуються високою популярністю серед геймерів. Більше того, вони мають власну аудиторію фанатів, які віддають перевагу нескладним ігровим механікам і простим інтерфейсам.

Однак, за всієї зовнішньої простоти 2D ігор, їх розробка — це складний і трудомісткий процес, в якому задіяна ціла команда розробників. У цій статті розглянемо, які саме фахівці беруть у ньому участь, і що належить до обов’язків кожного з них.

Робота над дизайном

Перший етап

Робота над дизайном Перший етап

Сценаристи
Сценарій – це історія, яка розкривається перед людиною у міру проходження гри. Він наповнює дії геймера змістом і допомагає залучити його до ігрового процесу в довгостроковій перспективі, що суттєво збільшує шанси проєкту на комерційний успіх.

Геймдизайнери
У виробництві ігрових проєктів геймдизайнер виконує одне з ключових завдань. Він проєктує віртуальні світи, розробляє механіки, сеттинги та робить все, щоб ігровий процес став цікавим та захоплюючим.

Професія геймдизайнера охоплює фахівців різних спеціалізацій:

  • Левел-дизайнери. Займаються проєктуванням рівнів, поєднуючи результати роботи інших фахівців на конкретних локаціях.
  • Дизайнери інтерфейсу. Проєктують зручні інтерфейси, які по суті є провідником людини у ігровий всесвіт. Сюди входять меню прокачування умінь та розвитку персонажів, шкали здоров’я, візуальні ефекти та інше.
  • Геймдизайнер систем. Виконують розрахунки внутрішньоігрових метрик та визначають технології, за допомогою яких розроблятиметься проєкт, для забезпечення його максимальної продуктивності.
  • Наративні дизайнери. Працюють над моделлю оповідання у грі та відповідають за емоції, які відчуває людина під час її проходження.
  • Дизайнери контенту. Розробляють контент, з яким людина взаємодіятиме в процесі гри — діалоги, головоломки, загадки та інше.
  • Дизайнери балансу. Відповідають за складність гри. Саме вони визначають скільки досвіду чи монет отримує персонаж за виконання завдання, які показники броні мають зброю і скільки шкоди завдають NPC.
З яких фахівців складається команда для розробки 2D гри

Робота з анімацією

Другий етап

Робота з анімацією Другий етап

Game Artist 2D

Як відомо з назви, 2D-художник — це людина, яка створює дизайн персонажів, оточення та локацій, які надалі будуть анімовані та інтегровані в ігрове середовище. У виробництві ігрових проєктів беруть участь кілька типів художників:

  • Концепт-художники – генерують ідеї візуалізації та створюють концепції артів.
  • Ілюстратори – малюють статичні зображення, наприклад екран завантаження, рекламні банера та інше.
  • Художники UX/UI – працюють над створенням зручних ігрових інтерфейсів.
  • Художники оточення малюють пейзажі, міста та інші декорації, які бачить геймер під час ігрового процесу.
  • Художники персонажів – на основі концепт-артів створюють унікальні моделі ігрових персонажів. Це можуть бути люди, тварини чи вигадані істоти.

Аніматори

Motion designer «оживляє» статичні моделі, створені художниками, створює переходи, підбирає таймінги та робить все, щоб рухи всіх об’єктів усередині гри виглядали максимально реалістично. Найчастіше в геймдеві використовуються ігрові движки, такі як Unity і Unreal Engine, які включають безліч готових інструментів та патернів, які значно спрощують процес анімування.

Саунд-дизайнери

Цей фахівець знає, як звучать магія, монстри та космос. Він займається налаштуванням та імплементацією всіх звуків усередині ігрового білда та супроводжує кожну дію геймера відповідним семплом. Крім того, у виробництві ігор також задіяні композитори, завдання яких полягає у розробці музичного фону.

З яких фахівців складається команда для розробки 2D гри

Розробка та тестування

Третій етап

Розробка та тестування Третій етап

Розробники

Програмісти пишуть тисячі рядків коду, щоб втілити в життя задум геймдизайнерів. До їх обов’язків входить:

  • Створення чистого та оптимізованого коду.
  • Проєктування архітектури проєкту.
  • Розробка штучного інтелекту, що відповідає за дії NPC.
  • Створення інфраструктури для ігор з мультиплеєром.
  • Розробка інструментів, які оптимізують роботу інших спеціалістів.

Для цих цілей можуть використовуватися різні технології та мови програмування, вибір яких залежить від технічних характеристик проєкту та платформи, на яку він розробляється.

Стек технологій для виробництва браузерних ігор:

  • Frontend – мова програмування JavaScript, фреймворки Vue.js та React.js.
  • Backend – мови Python, Java або фреймворк Node.js.

Якщо гра створюється для смартфона, вибір технологій також залежить від операційної системи. Для проєктів на IOS використовується нативна мова програмування Swift, Android – мови Java або Kotlin.

Крім того, для розробки мобільних ігор може використовуватися комплект засобів розробки від Google Flutter, який дає можливість створювати крос-платформні програми, що використовують одну кодову базу для роботи в обох ОС.

Також у виробництві більшості 2D-ігор, у тому числі ААА-рівня, найчастіше задіюються ігрові движки – Unreal Engine, Unity, Construct та інші. Вони містять великий набір готових інструментів, патернів і бібліотек, що дозволяє випускати якісні ігрові проєкти набагато швидше.

Тестувальники
Після завершення розробки проєкт передається до QA-відділу, де фахівці виконують його багаторівневе тестування. Зокрема, гра перевіряється на:

  • Відповідність початковим планам.
  • Наявність технічних багів.
  • Інтерес для геймерів
  • Складність проходження.
  • Відсутність “обхідних шляхів”, які дозволять проходити гру не так, як це було задумано.

Це дозволить випустити на ринок підготовлений продукт, що не містить помилок, а значить геймери зможуть насолодитися бездоганним користувальницьким досвідом.

З яких фахівців складається команда для розробки 2D гри

Розробка 2D-ігор в AVADA MEDIA

Де замовити розробку гри

Розробка 2D-ігор в AVADA MEDIA Де замовити розробку гри

Кожна гра — це окремий віртуальний всесвіт, який живе за своїми власними законами. Ми, у компанії AVADA MEDIA, маємо великий досвід у створенні таких проєктів та можемо надати злагоджену команду розробників.

Щоб дізнатися більше про наш підхід до геймдева – зв’яжіться з нами, заповніть форму зворотного зв’язку.

Останні роботи

Створюємо дивовижні проєкти

Останні роботи

Кращим підтвердженням нашої кваліфікації та професіоналізму є історії успіху наших клієнтів і відмінності в їх бізнесі до і після співпраці з нами.

Наші клієнти

Що про нас кажуть

Наші клієнти Що про нас кажуть

Успішні проєкти створюються тільки командою

Наша команда

Успішні проєкти
створюються тільки командою Наша команда

(Ru) Photo 11
(Ru) Photo 10
Photo 9
Photo 8
Photo 7
Photo 6
Photo 5
Photo 4
Photo 3
Photo 2
Photo 1
(Ru) Photo 12

Зв'яжіться з експертами

З'явилися питання?

Зв'яжіться з експертами З'явилися питання?

+
@
Згода на обробку персональних даних

Користувач, оформляючи заявку на сайті https://avada-media.ua/ (далі – Сайт), погоджується з умовами цієї Згоди на обробку персональних даних (далі – Згода) відповідно до Закону України “Про захист персональних даних”. Прийняттям (акцептом) оферти Згоди є відправка заявки з Сайту або замовлення у Оператора за телефонами Сайту.

Користувач дає свою згоду на обробку своїх персональних даних з наступними умовами:

  1. Дане Згода дається на обробку персональних даних як без, так і з використанням засобів автоматизації. </ Li>
  2. Згода поширюється на наступну інформацію: ПІБ, телефон, електронна пошта. </ Li>
  3. Згода на обробку персональних даних дається з метою надання Користувачу відповіді на заявку, подальшого укладення та виконання зобов’язань за договорами, здійснення клієнтської підтримки, інформування про послуги, які, на думку Оператора, можуть представляти інтерес для Користувача, проведення опитувань і маркетингових досліджень . </ li>
  4. Користувач, надає Оператору право здійснювати наступні дії (операції) з персональними даними: збір, запис, систематизація, накопичення, зберігання, уточнення (оновлення, зміну), використання, знеособлення, блокування, видалення і знищення, передача третім особам, з згоди суб’єкта персональних даних і дотриманням заходів, що забезпечують захист персональних даних від несанкціонованого доступу. </ li>
  5. Персональні дані обробляються Оператором до завершення всіх необхідних процедур. Також обробка може бути припинена за запитом Користувача на електронну пошту: info@avada-media.com.ua </ li>
  6. Користувач підтверджує, що, даючи Згода, він діє вільно, своєю волею і в своєму інтересі. </ Li>
  7. Справжнє Згода діє безстроково до моменту припинення обробки персональних даних з підстав, зазначених у п.5 даного документа. </ Li>
    </ Ol>
Долучайтеся до нас

Надіслати резюме

+
@
Файли cookies
Будь ласка, дозвольте використання cookies для більш ефективної роботи з сайтом