Підходи, процеси, інструменти

Управління IT проєктами

Управління IT проєктами:

Підходи, процеси, інструменти

Управління IT проєктами: Підходи, процеси, інструменти

Проєктна схема управління, заснована на делегуванні і розподілі повноважень, поступово стає панівною парадигмою в бізнесі, і зокрема, в сфері інформаційних технологій. Проєктний менеджмент в IT – це дисципліна і підхід, який об’єднує політику, процедури і принципи. Все підпорядковано одній ідеї – отримання результату в певні терміни, при цьому способи досягнення можуть і повинні бути максимально гнучкими. Тобто, проджект менеджмент в IT передбачає конкретизацію результатів, а не процесів. Проєкт має терміни початку і закінчення, конкретні цілі та завдання, певний інструментарій.

Але в той же час управління проєктами в IT – вельми складний процес, який вимагає чіткої злагодженості. При правильному підході економія ресурсів будь-якого виду може скласти до 20-30%, при неправильному проєкт не вдасться завершити або він втратить ринкові перспективи через дії конкурентів, і ресурси будуть просто витрачені даремно.

Тому краще всього звернутися до професіоналів, які зможуть налагодити управління IT проєктом на всіх рівнях для отримання гарантованого результату у встановлені терміни.

Компанія AVADA MEDIA пропонує весь спектр послуг в області управління проєктами в IT. Наші фахівці можуть допомогти на кожному етапі. Ми пропонуємо:

  • налаштування робочого оточення і процесів з використанням передового інструментарію;
  • підбір кваліфікованого персоналу для вирішення конкретних завдань;
  • повний цикл управління проєктом в ІТ від аналітики до його завершення;
  • постановку технічного завдання;
  • контроль проведення робіт і управління командою розробників;
  • контроль метрик ефективності.
Управління IT проєктами

Інструменти управління проєктами в ІТ

Project Management

Інструменти управління проєктами в ІТ Project Management

Для вирішення перерахованих вище завдань ми використовуємо найкращий інструментарій та методологію управління ІТ-проєктами. Наприклад, ми використовуємо інструмент TeamWork, який дозволяє легко налагодити віддалену роботу в команді, бачити, хто над чим працює, легко обмінюватися інформацією і планувати. Цей інструмент робить управління ІТ проєктами значно більш простою справою незалежно від обраної методології. Для тієї ж мети призначений інструмент Confluence, який допоможе замінити електронну пошту і позбавлений всіх її недоліків. Ще один «вбивця корпоративної пошти», який успішно використовується фахівцями AVADA MEDIA при організації командної роботи над проєктами в IT – це бізнес-месенджер Slack. Його використовують такі гіганти галузі, як Adobe, а також багато інтернет-компанії і цифрові медіа.

Для команд, що працюють за методологією agile, ми використовуємо інструмент Jira Software Cloud. Він дозволяє легко вести беклоги розробки, керуючи знаннями, які генерує команда. Підтримує автоматичне оновлення завдань і статусів і дозволяє проводити безперервну інтеграцію, відстежуючи статуси збірок в режимі реального часу. З інших зручних функцій – планування спринтів, ведення історій користувачів і прозора процедура обговорення.

Описуючи сучасні інструменти проджект менеджера, не можна не згадати GitLab. Це веб-інструмент з відкритим кодом, який є системою управління репозиторіями коду Git. Має власну вікі з великою базою знань, а також систему стеження за вадами, пайплайн і інші корисні функції. Розпочавшись як інді-проєкт, сьогодні GitLab – це повноцінне інтегроване рішення, яке використовується в усьому циклі розробки ПЗ, а також в життєвому циклі DevOps. Стек технологій GitLab включає Vue.js, Go, Ruby.

Ще один веб-сервіс, який використовується фахівцями AVADA MEDIA в управлінні ІТ-проєктами – Bitbucket. Він використовується в якості хостингу і спільної розробки на основі системи контролю версій Git і Mercurial. Схожий на попередній інструмент, але має деякі відмінності. По-перше, це можливість безкоштовного хостингу непублічних репозиторіїв, а по-друге, можливість задавати права доступу на рівні окремих гілок кожного проєкту. Bitbucket орієнтується на невеликі професійні команди розробників, тому його для користувача база менше, ніж, наприклад, у GitHub.

А GitHub є найбільшим веб-сервісом для хостингу проєктів в IT, який робить їх спільну розробку зручною і простою. Розроблено однойменною компанією на Ruby on Rails і Erland. Послуги сервісу безкоштовні для проєктів з самого початку відкритим кодом, а також для невеликих приватних проєктів. Для комерційного використання сервіс надає гнучкий тарифний план. Сервіс GitHub дозволяє легко створювати окремі проєкти-відгалуження від основного, і організовувати командну роботу з ними.

Для візуалізації концепцій в управлінні IT-проєктами фахівці AVADA MEDIA використовують сервіс Moqups, який дозволяє створювати і зберігати для командної роботи іконки, шрифти, типографіку і інші об’єкти. З сервісом Moqups стає можливим створення і подальша робота з UI-макетами для будь-яких ІТ-проєктів.

Компанія AVADA MEDIA напрацювала великий досвід в управлінні IT-проєктами та розробки програмного забезпечення для різних сфер. Ми будемо раді поділитися ним з вами.

Останні роботи

Створюємо дивовижні проєкти

Останні роботи

Кращим підтвердженням нашої кваліфікації та професіоналізму є історії успіху наших клієнтів і відмінності в їх бізнесі до і після співпраці з нами.

Наші клієнти

Що про нас кажуть

Наші клієнти Що про нас кажуть

Успішні проєкти створюються тільки командою

Наша команда

Успішні проєкти
створюються тільки командою Наша команда

(Ru) Photo 11
(Ru) Photo 10
Photo 9
Photo 8
Photo 7
Photo 6
Photo 5
Photo 4
Photo 3
Photo 2
Photo 1
(Ru) Photo 12

Зв'яжіться з експертами

З'явилися питання?

Зв'яжіться з експертами З'явилися питання?

+
@
Згода на обробку персональних даних

Користувач, оформляючи заявку на сайті https://avada-media.ua/ (далі – Сайт), погоджується з умовами цієї Згоди на обробку персональних даних (далі – Згода) відповідно до Закону України “Про захист персональних даних”. Прийняттям (акцептом) оферти Згоди є відправка заявки з Сайту або замовлення у Оператора за телефонами Сайту.

Користувач дає свою згоду на обробку своїх персональних даних з наступними умовами:

  1. Дане Згода дається на обробку персональних даних як без, так і з використанням засобів автоматизації. </ Li>
  2. Згода поширюється на наступну інформацію: ПІБ, телефон, електронна пошта. </ Li>
  3. Згода на обробку персональних даних дається з метою надання Користувачу відповіді на заявку, подальшого укладення та виконання зобов’язань за договорами, здійснення клієнтської підтримки, інформування про послуги, які, на думку Оператора, можуть представляти інтерес для Користувача, проведення опитувань і маркетингових досліджень . </ li>
  4. Користувач, надає Оператору право здійснювати наступні дії (операції) з персональними даними: збір, запис, систематизація, накопичення, зберігання, уточнення (оновлення, зміну), використання, знеособлення, блокування, видалення і знищення, передача третім особам, з згоди суб’єкта персональних даних і дотриманням заходів, що забезпечують захист персональних даних від несанкціонованого доступу. </ li>
  5. Персональні дані обробляються Оператором до завершення всіх необхідних процедур. Також обробка може бути припинена за запитом Користувача на електронну пошту: info@avada-media.com.ua </ li>
  6. Користувач підтверджує, що, даючи Згода, він діє вільно, своєю волею і в своєму інтересі. </ Li>
  7. Справжнє Згода діє безстроково до моменту припинення обробки персональних даних з підстав, зазначених у п.5 даного документа. </ Li>
    </ Ol>
Долучайтеся до нас

Надіслати резюме

+
@
Файли cookies
Будь ласка, дозвольте використання cookies для більш ефективної роботи з сайтом