WEBSITE DEVELOPMENT

Розробка відеохостингу

Як створити власний відеохостинг

Веб-розробка

Як створити власний відеохостинг Веб-розробка

Популярність відеоконтенту щороку зростає. Один лише YouTube налічує понад 2 мільярди активних користувачів, які щомісяця переглядають 6 млрд годин роликів. Завдяки цьому Google LLC, власник YouTube, заробляє $10 мільярдів на рік, і ця цифра постійно зростає.

Сьогодні ми розглянемо, як запустити та монетизувати власний успішний відеохостинг, та докладно зупинимося на тому, як організовано процес розробки такого проєкту з технічної точки зору.

Розробка відеохостингу

Що таке відеохостинг та як його монетизувати

Бізнес модель

Що таке відеохостинг та як його монетизувати Бізнес модель

Відеохостинг – це сховище відеоконтенту. Його головна відмінність від онлайн-кінотеатрів та потокових сервісів полягає в тому, що тут користувачі можуть не лише переглядати відео, а й завантажувати власні ролики для популяризації у Мережі. Це робить відеохостинги затребуваним інструментом для ведення відеоблогів, просування товарів та брендів та багатьох інших цілей.

Більшість відеохостингів позиціонуються як безкоштовні платформи, що надають можливість переглядати відео у високій якості – аж до 4К. І уникати такої моделі краще не варто, в іншому випадку у користувачів просто не буде причин відмовлятися від звичного YouTube.

Тому вибираючи те, як платформа приноситиме гроші, краще віддати пріоритет ненав’язливої монетизації, що поєднує в собі три підходи до отримання прибутку:

  • Реклама. Перед переглядом основного відео користувачу пропонують подивитися коротку рекламну вставку тривалістю 5-15 секунд. Більшість людей вважають такий підхід прийнятним та ставляться до нього лояльно. А ось реклами «за кадром», коли звук аудіо-оголошення відтворюється на тлі основного відео, краще уникати.
  • Преміум підписки. У рамках такої передплати можна пропонувати повне відключення реклами, збільшену швидкість завантаження відео та інші переваги, які зроблять перегляд роликів максимально комфортним.
  • Продаж контенту. Надайте користувачам можливість придбати або орендувати перегляд преміального контенту. Найчастіше до цієї категорії належать повнометражні фільми у високій якості, телесеріали, кінодокументалістика та різні телешоу.
Розробка відеохостингу

Який функціонал потрібно буде реалізувати

Функціональність

Який функціонал потрібно буде реалізувати Функціональність

Зовнішня простота та мінімалістичність більшості відеохостингів – це заслуга крутих UX/UI дизайнерів. Насправді «під капотом» таких сервісів захований значний функціонал, що забезпечує комфортну роботу трьох категорій користувачів: авторів контенту, глядачів та адміністраторів платформи.

Якщо більш конкретно, то при розробці відеохостингу вам потрібно буде реалізувати такий мінімальний набір функцій:

  • Реєстрація та авторизація.
  • Відеоплеєр.
  • Інструменти для завантаження та керування роликами: відкладена публікація, внутрішній редактор і т.д.
  • Аналітичні інструменти, які допоможуть авторам контенту відстежувати результативність роликів, демографію та місцезнаходження своєї аудиторії.
  • Зручні системи фільтрації та навігації.
  • Систему рекомендацій на основі штучного інтелекту та нейронних мереж.
  • Соціальні інструменти: публікація коментарів, підписка на канали, можливість оцінити відео та поділитися роликом.
  • Push-сповіщення.
  • Інтеграція платіжних шлюзів для оплати преміальних підписок та преміального контенту.
Розробка відеохостингу

Які технології вибрати для розробки

Технології

Які технології вибрати для розробки Технології

Відеохостинг за визначенням передбачає високі мережеві навантаження та великий трафік відвідувачів, тому технологічний стек такого проєкту має бути максимально продуктивним.

Оптимальним вибором стане Python-фреймворк Flask, на якому працюють YouTube та Netflix. Він дає можливість поекспериментувати з модулями та архітектурою платформи та реалізовувати унікальні технічні рішення. Також хорошим варіантом можуть стати фреймворки Django, Yii, Laravel та мова Java. Останній підійде при використанні мікросервісної архітектури – тобто, якщо ваш відеохостинг технічно буде складатися з безлічі пов’язаних, але незалежно працюючих модулів.

На клієнтській стороні найдоцільніше використовувати на JavaScript-фреймворки React.js і Vue.js. Стандартні HTML, CSS і JS, звичайно, підійдуть, але в такому випадку можуть виникнути проблеми з продуктивністю.

Наша команда завжди намагається підібрати оптимальний стек, націлений на вирішення бізнес-завдань клієнта. Тому в залежності від ваших цілей та пріоритетів, вибраний комплект технологій може відрізнятися.

Розробка відеохостингу

Як відбувається розробка

Етапи розробки

Як відбувається розробка Етапи розробки

Процес технічної розробки відеохостингу, найчастіше, організовується за ітеративною методологією Scrum і складається із шести основних етапів:

  • Збір інформації. Насамперед команда розробників вивчає запит клієнта та проводить дослідження ринку.
  • Проєктування. На основі отриманих даних створюється прототип проєкту, який складається з чотирьох основних компонентів: варфреймів інтерфейсу, таблиць з описом функціоналу, блок-схем модулів та математики проєкту – набору формул, які будуть використовуватись для реалізації бізнес-логіки. За підсумками цього етапу проводиться оцінка життєздатності проєкту, вартості та термінів реалізації.
  • Розробка дизайну. Візуальне оточення відеохостингу змальовується з нуля, з урахуванням функціоналу, цільової аудиторії правил UI.
  • Технічна розробка. На цьому етапі реалізується клієнтська та серверна частини проєкту. Фронтенд відповідає за коректне відображення контенту в інтерфейсі браузера, роботу візуальних ефектів та взаємодію з користувачами. У той же час бекенд забезпечує надійне та безпечне зберігання даних, роботу функціоналу, обробку запитів користувача та інтеграцію платформи із зовнішніми сервісами.
  • Тестування. Функціонал відеохостингу ретельно тестується та перевіряється на наявність багів.
  • Техпідтримка та розвиток. Вимоги користувачів до якості контенту та функціональності постійно зростають, тому після виходу платформи в реліз важливо зосередитись на її подальшому розвитку та вдосконаленні.

Розробка відеохостингу в AVADA MEDIA

Розробка відеохостингу в AVADA MEDIA

Згідно з дослідженням Sandvine Incorporated, на споживання відеоконтенту припадає близько 60% всього інтернет-трафіку, що говорить про привабливість інвестицій у розробку власного відеохостингу. Так, у цьому випадку вам доведеться конкурувати з YouTube, що на перший погляд може здатися нереальним. Але на практиці, навіть такий гігант має безліч недоліків — відсутність конкретної ніші, наявність неетичного контенту, Fake News і плагіату, чим можна скористатися при запуску нової платформи.

За наявності цікавої ідеї та грамотного підходу до розробки такий проект з легкістю може увірватися в топ популярності, і яскравий тому приклад соціальна мережа TikTok. Зі свого боку, компанія AVADA MEDIA може взяти на себе повну технічну реалізацію відеохостингу і допоможе вам вивести на ринок якісний продукт, оснащений унікальним функціоналом і здатний витримувати високі мережеві навантаження. Зв’яжіться з нами через форму на сайті, і давайте разом втілимо ваш проєкт у реальність!

Останні роботи

Створюємо дивовижні проєкти

Останні роботи

Кращим підтвердженням нашої кваліфікації та професіоналізму є історії успіху наших клієнтів і відмінності в їх бізнесі до і після співпраці з нами.

Наші клієнти

Що про нас кажуть

Наші клієнти Що про нас кажуть

Успішні проєкти створюються тільки командою

Наша команда

Успішні проєкти
створюються тільки командою Наша команда

(Ru) Photo 11
(Ru) Photo 10
Photo 9
Photo 8
Photo 7
Photo 6
Photo 5
Photo 4
Photo 3
Photo 2
Photo 1
(Ru) Photo 12

Зв'яжіться з експертами

З'явилися питання?

Зв'яжіться з експертами З'явилися питання?

+
@
Згода на обробку персональних даних

Користувач, оформляючи заявку на сайті https://avada-media.ua/ (далі – Сайт), погоджується з умовами цієї Згоди на обробку персональних даних (далі – Згода) відповідно до Закону України “Про захист персональних даних”. Прийняттям (акцептом) оферти Згоди є відправка заявки з Сайту або замовлення у Оператора за телефонами Сайту.

Користувач дає свою згоду на обробку своїх персональних даних з наступними умовами:

  1. Дане Згода дається на обробку персональних даних як без, так і з використанням засобів автоматизації. </ Li>
  2. Згода поширюється на наступну інформацію: ПІБ, телефон, електронна пошта. </ Li>
  3. Згода на обробку персональних даних дається з метою надання Користувачу відповіді на заявку, подальшого укладення та виконання зобов’язань за договорами, здійснення клієнтської підтримки, інформування про послуги, які, на думку Оператора, можуть представляти інтерес для Користувача, проведення опитувань і маркетингових досліджень . </ li>
  4. Користувач, надає Оператору право здійснювати наступні дії (операції) з персональними даними: збір, запис, систематизація, накопичення, зберігання, уточнення (оновлення, зміну), використання, знеособлення, блокування, видалення і знищення, передача третім особам, з згоди суб’єкта персональних даних і дотриманням заходів, що забезпечують захист персональних даних від несанкціонованого доступу. </ li>
  5. Персональні дані обробляються Оператором до завершення всіх необхідних процедур. Також обробка може бути припинена за запитом Користувача на електронну пошту: info@avada-media.com.ua </ li>
  6. Користувач підтверджує, що, даючи Згода, він діє вільно, своєю волею і в своєму інтересі. </ Li>
  7. Справжнє Згода діє безстроково до моменту припинення обробки персональних даних з підстав, зазначених у п.5 даного документа. </ Li>
    </ Ol>
Долучайтеся до нас

Надіслати резюме

+
@
Файли cookies
Будь ласка, дозвольте використання cookies для більш ефективної роботи з сайтом