Blockchain технології

Розробка торгового бота для трейдингу на криптобіржі Crypto.com

Розробка торгового бота

Торгові боти

Розробка торгового бота Торгові боти

Біржа Crypto.com — це один із найбільших майданчиків для спотової та деривативної торгівлі криптовалютою. На даний момент вона налічує понад 80 мільйонів зареєстрованих користувачів по всьому світу і надає клієнтам безліч переваг: величезний вибір варіантів торгівлі та пасивного заробітку, конкурентні комісії, сотні доступних торгових пар та високу ліквідність.

Щоб торгувати на Crypto.com максимально прибутково та ефективно, більшість професійних трейдерів використовують торгові боти. У цій статті ми докладно поговоримо про те, що це таке, як вони працюють, а також як створити та запустити власний криптобот.

Розробка торгового бота для трейдингу на криптобіржі Crypto.com

Що таке бот для торгівлі криптовалютою

Визначення

Що таке бот для торгівлі криптовалютою Визначення

Торговий бот – це програмне забезпечення, яке підключається до терміналу біржі і в автономному режимі виконує потрібні трейдеру завдання. Простіше кажучи, він автоматизує роботу з ринками і дозволяє користувачеві зосередитися на покращенні своїх стратегій.

Існує два основні різновиди торгових ботів:

  • Сигнальні боти. Аналізують ринок та на основі отриманих даних дають рекомендації до відкриття чи закриття ордерів. Більше того, вони можуть вказувати рекомендований розмір лоту, прогнозувати прибуток та виконувати безліч інших додаткових завдань.
  • Автоматичні боти. Такі боти не дають рекомендації, а самостійно відкривають і закривають ордери у разі виникнення сприятливих ринкових умов. Для роботи вони використовують спеціальні тригери, сигнали та алгоритми.

В обох випадках бот замінює події трейдера і займається фактичною реалізацією його стратегії.

Чому варто використовувати торговий бот

Переваги

Чому варто використовувати торговий бот Переваги

Програми з прописаними в них торговими алгоритмами можуть бути дуже корисні для трейдера. Крім автоматизації різних стилів роботи з ринками, вони також дають безліч інших переваг:

  • Швидка та точна реакція. На відміну від людини, бот здатний миттєво реагувати на зміну ринкової ситуації і швидко приймати заходи для генерації прибутку.
  • Виключення емоцій із торгового процесу. Роботою бота управляють не емоції чи переживання, а чітко вивірені алгоритми. Тому він не допускає помилок, зумовлених людським фактором.
  • Багатозадачність. Бот може виконувати кілька завдань одночасно — аналізувати котирування, визначати оптимальний розмір лоту, відкривати чи закривати десятки торгових позицій та інше. На це витрачаються лічені секунди, що дозволяє трейдеру отримувати максимальний прибуток від своїх інвестицій.
  • Управління ризиками. У алгоритми бота також можуть бути закладені стратегії управління ризиками, такі як стоп-лосс і ковзний стоп-лосс. Це дозволяє знизити ризик збитків.

Вибір технологій розробки бота

Технології

Вибір технологій розробки бота Технології

Перейдемо до технічної частини. Тут у першу чергу потрібно поговорити про технології, які використовуються при розробці торгових ботів.

Як база наша команда найчастіше вибирає бібліотеку CCXT. Це спеціалізований інструмент для створення криптоботів, що підтримує роботу з більш ніж 120 торговими платформами та біржами. Крім того, він дозволяє використовувати кілька мов програмування і «з коробки» постачає два типи API — публічну та приватну.

У результаті технологічний стек може виглядати так:

  • Backend – Python, PHP та JavaScript (Node.js).
  • Frontend – статичні технології JavaScript/HTML/CSS або реактивні фреймворки Vue.js/React.js.
  • Mobile development – нативні технології Kotlin/Java/Swift або кросплатформні Flutter/Dart.

При підборі оптимального стеку ми враховуємо технічні особливості проєкту, а також пріоритети та бюджет замовника.

Розробка торгового бота для трейдингу на криптобіржі Crypto.com

Як відбувається процес розробки

Етапи розробки

Як відбувається процес розробки Етапи розробки

Розробка бота для торгівлі цифровими активами складається з шести основних етапів. Розглянемо їх докладніше:

  • Збір інформації. Команда вивчає вимоги клієнта і на основі отриманих даних складає верхньорівневу документацію проєкту.
  • Проєктування. Створюється ретельно продуманий прототип, що візуалізує логіку роботи торговельного бота.

Як правило, такий мокап складається з чотирьох основних компонентів: інтерфейсу варфреймів, таблиць з описом функціоналу, блок-схем основних модулів і формул, які будуть використовуватися для виконання розрахунків.

  • Розробка дизайну. До проєкту підключаються дизайнери та формують UI-концепцію продукту. Їхнє основне завдання — створити привабливий, одноманітний і зручний для користувача інтерфейс.
Розробка торгового бота для трейдингу на криптобіржі Crypto.com

  • Frontend. На основі затверджених дизайнерських мокапів створюється сторона клієнта бота, з якою трейдери будуть взаємодіяти на стороні браузера або мобільного додатка. До фронтенд-розробки належать: верстка, створення анімацій, обробників подій та інших компонентів інтерфейсу.
  • Backend. Ця частина продукту зберігається на сервері та відповідає за обробку, зберігання та надання даних клієнту. При реалізації бекенда програмісти створюють бази даних, налаштовують мережеві можливості бота, підключають API, формують клієнт-серверну архітектуру та пишуть код функціоналу. Також наша команда може впроваджувати рішення, засновані на нейронних мережах та штучному інтелекті.

Створення та навчання таких компонентів також відбувається на етапі backend-розробки.

  • Тестування. Після завершення розробки, проєкт проходить ретельне тестування. Це дозволяє переконатися, що його модулі працюють без помилок, а сам бот готовий до релізу.
  • Техпідтримка та розвиток. Відомо, що криптоіндустрія зростає і змінюється набагато швидше за інші галузі. Тому, щоб бот завжди відповідав актуальним вимогам ринку, його потрібно постійно вдосконалювати та розвивати. Це завдання може виконувати наша команда технічної підтримки.
Розробка торгового бота для трейдингу на криптобіржі Crypto.com

Розробка торгового бота для біржі Crypto.com в AVADA MEDIA

Розробка торгового бота для біржі Crypto.com в AVADA MEDIA

Торговий бот – це важливий інструмент у роботі трейдера на біржі Crypto.com. Він дозволяє автоматизувати робочі процеси, швидше реагувати на ринкові зміни і, як наслідок, значно підвищує прибутковість від торгівлі цифровими активами.

Для розробки таких проєктів AVADA MEDIA готова надати вже сформовані команди кваліфікованих фахівців, які мають потрібний досвід, знання та експертизу. Вони допоможуть вам спроєктувати та вивести на ринок торговий бот, що включає необхідні алгоритми для ефективної роботи з ринками.

Останні роботи

Створюємо дивовижні проєкти

Останні роботи

Кращим підтвердженням нашої кваліфікації та професіоналізму є історії успіху наших клієнтів і відмінності в їх бізнесі до і після співпраці з нами.

Наші клієнти

Що про нас кажуть

Наші клієнти Що про нас кажуть

Успішні проєкти створюються тільки командою

Наша команда

Успішні проєкти
створюються тільки командою Наша команда

(Ru) Photo 11
(Ru) Photo 10
Photo 9
Photo 8
Photo 7
Photo 6
Photo 5
Photo 4
Photo 3
Photo 2
Photo 1
(Ru) Photo 12

Зв'яжіться з експертами

З'явилися питання?

Зв'яжіться з експертами З'явилися питання?

+
@
Згода на обробку персональних даних

Користувач, оформляючи заявку на сайті https://avada-media.ua/ (далі – Сайт), погоджується з умовами цієї Згоди на обробку персональних даних (далі – Згода) відповідно до Закону України “Про захист персональних даних”. Прийняттям (акцептом) оферти Згоди є відправка заявки з Сайту або замовлення у Оператора за телефонами Сайту.

Користувач дає свою згоду на обробку своїх персональних даних з наступними умовами:

  1. Дане Згода дається на обробку персональних даних як без, так і з використанням засобів автоматизації. </ Li>
  2. Згода поширюється на наступну інформацію: ПІБ, телефон, електронна пошта. </ Li>
  3. Згода на обробку персональних даних дається з метою надання Користувачу відповіді на заявку, подальшого укладення та виконання зобов’язань за договорами, здійснення клієнтської підтримки, інформування про послуги, які, на думку Оператора, можуть представляти інтерес для Користувача, проведення опитувань і маркетингових досліджень . </ li>
  4. Користувач, надає Оператору право здійснювати наступні дії (операції) з персональними даними: збір, запис, систематизація, накопичення, зберігання, уточнення (оновлення, зміну), використання, знеособлення, блокування, видалення і знищення, передача третім особам, з згоди суб’єкта персональних даних і дотриманням заходів, що забезпечують захист персональних даних від несанкціонованого доступу. </ li>
  5. Персональні дані обробляються Оператором до завершення всіх необхідних процедур. Також обробка може бути припинена за запитом Користувача на електронну пошту: info@avada-media.com.ua </ li>
  6. Користувач підтверджує, що, даючи Згода, він діє вільно, своєю волею і в своєму інтересі. </ Li>
  7. Справжнє Згода діє безстроково до моменту припинення обробки персональних даних з підстав, зазначених у п.5 даного документа. </ Li>
    </ Ol>
Долучайтеся до нас

Надіслати резюме

+
@
Файли cookies
Будь ласка, дозвольте використання cookies для більш ефективної роботи з сайтом