2D конфігуратори

Розробка 2D конфігуратора стелі

Розробка 2D конфігуратора стелі

2D конфігуратори

Розробка 2D конфігуратора стелі 2D конфігуратори

Стелі відіграють важливу роль у дизайні інтер’єру – з їх допомогою можна додати теплоту та затишок величезній залі, візуально збільшити розмір приміщення або наповнити простір особливим стилем. Але для досягнення такого ефекту дуже важливим є правильний підбір конфігурацій, таких як колір, текстура матеріалу та геометричні форми.

Під час вирішення цього завдання компанії переважно покладаються на застарілі методи — демонстрацію каталогу та обговорення дизайну «на словах».

Як результат, через непорозуміння клієнт може бути розчарований результатом, а репутація самої компанії страждає.

Найбільш сучасним і ефективним методом вибору конфігурацій стелі є спеціальні програми – 2D конфігуратори. У цій статті поговоримо про те, як вони працюють, які переваги дають бізнесу та як відбувається процес їх розробки.

Розробка 2D конфігуратора стелі

Що таке 2D конфігуратор

Огляд технології

Що таке 2D конфігуратор Огляд технології

2D конфігуратор – це веб-інструмент, в якому користувачі можуть налаштовувати дизайн стелі та змінювати будь-які його компоненти: колір, варіанти освітлення, форми та матеріали. Всі внесені зміни візуалізуються в режимі реального часу, завдяки чому клієнти можуть отримати точне уявлення про те, як стеля виглядатиме в реальному житті.

Для максимально реалістичної візуалізації в конфігураторах часто використовуються векторні малюнки з текстурами на основі фотографій, які можна накладати один на одного.

Основні переваги конфігураторів для бізнесу:

  • Збільшення продажів. Використовуючи конфігуратор клієнти зможуть поекспериментувати з різними дизайнами і створити стелю, що повною мірою відповідає їх перевагам та побажанням. У результаті просто не залишиться аргументів шукати інші варіанти в конкурентів.
  • Зниження виробничих витрат. 2D конфігуратор надає будівельній компанії точні розміри та характеристики всіх елементів стелі. Це дозволяє оптимізувати виробництво та знизити витрати на придбання матеріалів.
  • Підвищення задоволеності клієнтів. Завдяки 2D конфігуратору клієнти завжди отримують очікуваний результат, що позитивно впливатиме на репутацію компанії.
  • Перевага перед конкурентами. При проєктуванні стелі клієнтам набагато цікавіше використовувати інтерактивний конфігуратор, ніж переглядати однотипні каталоги. Тому використання такого інструменту може стати для компанії вагомою конкурентною перевагою.

Ще однією важливою особливістю 2D конфігураторів є те, що вони можуть працювати як повністю самостійний веб-додаток, але при необхідності легко інтегруються на сайт, в CRM або ERP-систему, що робить їх використання максимально комфортним.

Розробка 2D конфігуратора стелі

Як виконується розробка 2D конфігуратора

Етапи розробки

Як виконується розробка 2D конфігуратора Етапи розробки

Розробка 2D конфігуратора стелі складається із шести основних етапів. Розглянемо докладніше, які роботи виконуються кожному з них.

Етап 1. Збір інформації

Перший крок у створенні конфігуратора – це аналіз вимог. На цьому етапі команді потрібно визначити, які компоненти стелі будуть доступні для налаштування, і які варіації змін потрібно надати користувачам. Також важливо визначити, які текстури вже є у клієнта і які потрібно розробляти.

Етап 2. Проєктування

На етапі проєктування створюється прототип – візуальна модель продукту, яка потрібна для представлення концепції, дизайну та функціональності конфігуратора.

Як правило, він складається із трьох компонентів:

  • Варфрейми – низькоодеталізованих мокапів інтерфейсу.
  • Блок-схеми, що візуалізують логіку роботи функціоналу.
  • Таблиця із описом функціоналу.

Для презентації прототипу клієнту наша команда записує демонстраційні відео. Такий підхід дозволяє замовнику точно зрозуміти, як саме виглядатиме і працюватиме конфігуратор після релізу.

Розробка 2D конфігуратора стелі

Етап 3. Розробка 2D моделей та текстур

Наступний крок – це створення двомірної моделі стелі та текстур, які використовуватимуться користувачами для моделювання дизайну інтер’єру. 2D-моделі створюються з урахуванням всіх параметрів, що настроюються, і можливих варіантів застосування.

Етап 4. Програмування

2D конфігуратор працює на стороні клієнта, тобто в самому браузері, тому технічною стороною його реалізації займаються frontend-розробники.

При цьому використовуються такі технології:

  • Canvas — елемент HTML5 для роботи з растрової графіки за допомогою скриптів.
  • Мова програмування JavaScript.
  • Реактивні кадри Vue/React, які здатні обробляти запити користувача на стороні клієнта.

При необхідності зв’язати конфігуратор із сервером для зберігання та обробки даних, до проєкту можуть підключитися бекенд-розробники. Вони організовують серверну архітектуру, пишуть код функціоналу та інтегрують продукт із зовнішніми сервісами, наприклад із сайтом або CRM-системою компанії.

Етап 5. Тестування

Після завершення технічної розробки до проєкту підключаються QA-фахівці. Вони тестують коректність роботи конфігуратора в різних браузерах і різних пристроях, а також контролюють виправлення багів у разі їх виявлення.

Етап 6. Техпідтримка та розвиток

Коли тестування завершено, конфігуратор виходить в реліз і стає доступним для користувачів. Однак на цьому технічна робота не закінчується. Щоб інструмент продовжував працювати коректно та незмінно відповідав потребам клієнтів, ми пропонуємо підключити його до нашої кваліфікованої технічної підтримки.

Розробка 2D конфігуратора стелі в AVADA MEDIA

Розробка 2D конфігуратора стелі в AVADA MEDIA

2D конфігуратор – це сучасний інструмент, який дозволить вашим клієнтам самостійно підбирати та налаштовувати дизайн стелі у зручному веб-інтерфейсі. Він сприяє збільшенню продажів та підвищенню якості послуг, що забезпечить сталий розвиток вашої компанії в довгостроковій перспективі.

Компанія AVADA MEDIA має великий досвід у розробці 2D та 3D конфігураторів для різних сфер бізнесу. Для реалізації таких проєктів у нас є вже сформовані команди фахівців, які вивчать потреби та пріоритети вашої компанії, а потім спроєктують та втілять у реальність оптимальне технічне рішення.

Останні роботи

Створюємо дивовижні проєкти

Останні роботи

Кращим підтвердженням нашої кваліфікації та професіоналізму є історії успіху наших клієнтів і відмінності в їх бізнесі до і після співпраці з нами.

Наші клієнти

Що про нас кажуть

Наші клієнти Що про нас кажуть

Успішні проєкти створюються тільки командою

Наша команда

Успішні проєкти
створюються тільки командою Наша команда

(Ru) Photo 11
(Ru) Photo 10
Photo 9
Photo 8
Photo 7
Photo 6
Photo 5
Photo 4
Photo 3
Photo 2
Photo 1
(Ru) Photo 12

Зв'яжіться з експертами

З'явилися питання?

Зв'яжіться з експертами З'явилися питання?

+
@
Згода на обробку персональних даних

Користувач, оформляючи заявку на сайті https://avada-media.ua/ (далі – Сайт), погоджується з умовами цієї Згоди на обробку персональних даних (далі – Згода) відповідно до Закону України “Про захист персональних даних”. Прийняттям (акцептом) оферти Згоди є відправка заявки з Сайту або замовлення у Оператора за телефонами Сайту.

Користувач дає свою згоду на обробку своїх персональних даних з наступними умовами:

  1. Дане Згода дається на обробку персональних даних як без, так і з використанням засобів автоматизації. </ Li>
  2. Згода поширюється на наступну інформацію: ПІБ, телефон, електронна пошта. </ Li>
  3. Згода на обробку персональних даних дається з метою надання Користувачу відповіді на заявку, подальшого укладення та виконання зобов’язань за договорами, здійснення клієнтської підтримки, інформування про послуги, які, на думку Оператора, можуть представляти інтерес для Користувача, проведення опитувань і маркетингових досліджень . </ li>
  4. Користувач, надає Оператору право здійснювати наступні дії (операції) з персональними даними: збір, запис, систематизація, накопичення, зберігання, уточнення (оновлення, зміну), використання, знеособлення, блокування, видалення і знищення, передача третім особам, з згоди суб’єкта персональних даних і дотриманням заходів, що забезпечують захист персональних даних від несанкціонованого доступу. </ li>
  5. Персональні дані обробляються Оператором до завершення всіх необхідних процедур. Також обробка може бути припинена за запитом Користувача на електронну пошту: info@avada-media.com.ua </ li>
  6. Користувач підтверджує, що, даючи Згода, він діє вільно, своєю волею і в своєму інтересі. </ Li>
  7. Справжнє Згода діє безстроково до моменту припинення обробки персональних даних з підстав, зазначених у п.5 даного документа. </ Li>
    </ Ol>
Долучайтеся до нас

Надіслати резюме

+
@
Файли cookies
Будь ласка, дозвольте використання cookies для більш ефективної роботи з сайтом