Логістика і транспорт

Розробка веб-систем логістики

Веб системи логістики

Логістика і транспорт

Веб системи логістики Логістика і транспорт

З питанням логістики так чи інакше стикаються більшість компаній, особливо у сегменті оптово-роздрібної торгівлі. Деякі з них вважають за краще делегувати транспортування вантажів підрядникам, а інші, для підвищення прибутковості бізнесу, вибудовують власні логістичні ланцюжки.

При організації вантажоперевезень потрібно розуміти, що неправильне керування логістикою з легкістю може призвести до збитків, адже тут потрібно

враховувати безліч факторів: побудова оптимальних маршрутів для прямої та зворотної доставки, організація простору на складах, керування автопарком, відстеження вантажів та інше.

Для мінімізації ризиків та автоматизації більшості цих процесів існує спеціальне програмне забезпечення – інтелектуальні системи логістики.

Які завдання вирішують системи логістики

Функціональність

Які завдання вирішують системи логістики Функціональність

Оптимізація транспортної логістики за допомогою спеціалізованих систем не просто покращує процеси. Такий підхід дозволяє скоротити витрати, підвищити якість обслуговування клієнтів та робить бізнес більш прибутковим та ефективним.

Розглянемо основні можливості таких систем.

  • Визначення оптимального способу доставки. Після отримання даних про замовлення спеціальний інструмент автоматично визначить найвигідніший для компанії спосіб транспортування, з урахуванням ваги товару, протяжності маршруту та інших параметрів. Вашим співробітникам більше не доведеться проводити розрахунки вручну.
  • Побудова маршрутів. Коли на шляху водія більше однієї точки, оптимізація маршрутів стає вкрай важливим етапом. Вона дозволить скоротити кілометраж, підвищити швидкість доставки товарів, знизити витрати пального та витрати на амортизацію транспортних засобів.
  • Підвищення продуктивності складу. Логістична система допоможе оптимізувати простір на ваших складах, що підвищить швидкість відвантаження та приймання товарів.
  • Управління автопарком. Використовуючи систему управління логістикою, ви зможете грамотніше розпоряджатися своїм автопарком, контролювати зайнятість водіїв, моніторити технічний стан транспортних засобів та своєчасно проводити ТО.
  • Відстеження вантажів. Система логістики надає повний контроль за вантажоперевезенням. Ви завжди знатимете, де саме знаходиться вантаж, зможете відстежити місцезнаходження водія на карті та навіть коригувати терміни доставки з урахуванням різних обставин у режимі реального часу.

Функціонал логістичних систем може бути досить широким і розробляється з урахуванням індивідуальних потреб кожної окремої компанії. У цьому випадку ми навели лише основні можливості таких рішень.

Розробка веб-систем логістики

Переваги веб-додатків

Веб-системи логістики

Переваги веб-додатків Веб-системи логістики

Веб-додаток – це програмне забезпечення, яке працює в інтерфейсі браузера і не залежить від операційних систем. Це означає, що відділ логістики може використовувати його для роботи в офісі на ПК і ноутбуках, а водії — в дорозі, за допомогою звичайних мобільних пристроїв. При цьому компанії не потрібно інвестувати у розробку окремих рішень для кожної ОС, що є досить економічним.

Інші переваги веб-додатків:

  • Вони не займають пам’ять пристрою.
  • Зручні, оскільки працюють у звичному середовищі браузера, знайомого більшості користувачів.
  • Можуть керуватись на централізованому сервері.
  • Забезпечують високий рівень безпеки даних.
  • Можуть інтегруватися з будь-якими іншими сервісами та інструментами, що робить роботу ще простішою та зручнішою.
Розробка веб-систем логістики

Як відбувається процес розробки

Етапи розробки

Як відбувається процес розробки Етапи розробки

Під час розробки веб-систем логістики фахівці нашої компанії використовують методологію Scrum, яка передбачає ітеративний підхід. Говорячи простими словами, за такого підходу реалізація проєкту виконується короткими спринтами до двох тижнів, які згодом презентується замовнику та затверджується.

Крім методології, є ще етапи розробки. Це певні кроки, якими проходить проєкт перед тим, як вийти в реліз. Розглянемо шість основних етапів трохи докладніше.

Етап 1. Збір інформації

Робота над створенням веб-системи логістики починається зі збору даних, оскільки лише повне занурення у бізнес клієнта дозволяє досягти найкращих результатів. На цьому етапі розробники вивчають вимоги клієнта, його бачення та досвід використання аналогічних рішень.

Етап 2. Проєктування та розробка документації

На основі даних створюється прототип системи. Як правило, він повинен включати:

  • мокапи сторінок інтерфейсу;
  • систему навігації;
  • детальний опис функціоналу.
  • план розробки.

Готовий прототип презентується замовнику, обговорюється та, за потреби, оперативно доопрацьовується.

Розробка веб-систем логістики

Етап 3. Розробка дизайну

Веб-система логістики повинна добре виглядати на десктопному моніторі, планшетах та смартфонах з різною роздільною здатністю екрану. Тому на етапі дизайну перед фахівцями стоїть завдання створити логічне та зручне візуальне оточення для всіх типів пристроїв.

Найчастіше дизайн таких систем розробляється індивідуально, з урахуванням функціональних особливостей та завдань кожного окремого проєкту.

Етап 4. Програмування

Технічну розробку проєкту можна поділити на дві частини:

 

  • Frontend. Це сторона користувача, яка забезпечує роботу проєкту на стороні клієнта. Для її створення можуть використовуватися статичні технології HTML/CSS/JavaScript або реактивні Vue.js/React.js. Реактивні фреймворки, як правило, кращі, оскільки вони здатні обробляти частину даних ще до відправки на сервер, що позитивно впливає на продуктивність системи.
  • Backend. Бекенд є серверною частиною програми, яка відповідає за зберігання та обробку інформації. Під час його створення можуть бути задіяні мови програмування Python/PHP, фреймворки Django/Flask/Yii2/Laravel або платформа Node.js та мова JavaScript.
Розробка веб-систем логістики

Етап 5. Тестування

Розробка систем управління логістикою – це досить складний і тривалий процес, який практично ніколи не обходиться без помилок. Для своєчасного виявлення та усунення дефектів проєкт ретельно тестується QA-інженерами на всіх етапах виробництва.

Етап 6. Технічна підтримка та розвиток

Після розгортання система підключається до технічної підтримки, що дозволяє максимально швидко та ефективно усувати будь-які проблеми, пов’язані з її роботою.

 

Це особливо важливо в перші тижні після релізу, коли користувачі можуть стикатися з різними прихованими багами, які не були виявлені на етапах розробки та тестування.

Після початку використання системи логістики в реальних умовах, ви будь-якої миті можете продовжити її розвиток — розробити новий функціонал, видалити або вдосконалити існуючий і навіть внести коригування в дизайн. Для таких цілей розробники випускають патчі з оновленнями, які можна інсталювати в продукт, що вже працює.

Проєктування та розробка веб-систем логістики в AVADA MEDIA

Проєктування та розробка веб-систем логістики в AVADA MEDIA

Інвестуючи у створення власної системи управління, ви зможете оптимізувати логістичну інфраструктуру свого бізнесу, знизити супутні витрати та підвищити якість обслуговування клієнтів. Це створить оптимальні умови для подальшого розвитку компанії та підвищення її конкурентоспроможності на ринку.

При створенні логістичних веб-систем ми, в компанії AVADA MEDIA, орієнтуємось на особливості та пріоритети бізнесу своїх клієнтів, а також використовуємо весь багаторічний досвід своїх фахівців для пошуку найкращих технічних рішень. Щоб дізнатися більше про нашу експертизу та підхід до роботи, заповніть форму зворотного зв’язку нижче.

Останні роботи

Створюємо дивовижні проєкти

Останні роботи

Кращим підтвердженням нашої кваліфікації та професіоналізму є історії успіху наших клієнтів і відмінності в їх бізнесі до і після співпраці з нами.

Наші клієнти

Що про нас кажуть

Наші клієнти Що про нас кажуть

Успішні проєкти створюються тільки командою

Наша команда

Успішні проєкти
створюються тільки командою Наша команда

(Ru) Photo 11
(Ru) Photo 10
Photo 9
Photo 8
Photo 7
Photo 6
Photo 5
Photo 4
Photo 3
Photo 2
Photo 1
(Ru) Photo 12

Зв'яжіться з експертами

З'явилися питання?

Зв'яжіться з експертами З'явилися питання?

+
@
Згода на обробку персональних даних

Користувач, оформляючи заявку на сайті https://avada-media.ua/ (далі – Сайт), погоджується з умовами цієї Згоди на обробку персональних даних (далі – Згода) відповідно до Закону України “Про захист персональних даних”. Прийняттям (акцептом) оферти Згоди є відправка заявки з Сайту або замовлення у Оператора за телефонами Сайту.

Користувач дає свою згоду на обробку своїх персональних даних з наступними умовами:

  1. Дане Згода дається на обробку персональних даних як без, так і з використанням засобів автоматизації. </ Li>
  2. Згода поширюється на наступну інформацію: ПІБ, телефон, електронна пошта. </ Li>
  3. Згода на обробку персональних даних дається з метою надання Користувачу відповіді на заявку, подальшого укладення та виконання зобов’язань за договорами, здійснення клієнтської підтримки, інформування про послуги, які, на думку Оператора, можуть представляти інтерес для Користувача, проведення опитувань і маркетингових досліджень . </ li>
  4. Користувач, надає Оператору право здійснювати наступні дії (операції) з персональними даними: збір, запис, систематизація, накопичення, зберігання, уточнення (оновлення, зміну), використання, знеособлення, блокування, видалення і знищення, передача третім особам, з згоди суб’єкта персональних даних і дотриманням заходів, що забезпечують захист персональних даних від несанкціонованого доступу. </ li>
  5. Персональні дані обробляються Оператором до завершення всіх необхідних процедур. Також обробка може бути припинена за запитом Користувача на електронну пошту: info@avada-media.com.ua </ li>
  6. Користувач підтверджує, що, даючи Згода, він діє вільно, своєю волею і в своєму інтересі. </ Li>
  7. Справжнє Згода діє безстроково до моменту припинення обробки персональних даних з підстав, зазначених у п.5 даного документа. </ Li>
    </ Ol>
Долучайтеся до нас

Надіслати резюме

+
@