Транспорт та логістика

Розробка мобільних додатків для зернових терміналів

Автоматизація зернового терміналу за допомогою мобільного додатку

Транспорт та логістика

Автоматизація зернового терміналу за допомогою мобільного додатку Транспорт та логістика

Працюючи на неавтомтизованому терміналі, більшу частину роботи персоналу доводиться виконувати вручну: пошук вільного контейнера та розподіл продукції, проведення лабораторних досліджень, контроль вентиляції та температурного режиму у сховищах. Це забирає багато часу, інколи ж призводить до помилок через людський чинник.

А в зерновому бізнесі вартість помилки може виявитися надто високою.

Щоб цього уникнути, варто впровадити систему автоматизації терміналу, а якщо вона вже використовується, можна подумати про її розширення, щоб охопити більшу частину бізнес-процесів.

Навіщо потрібна автоматизація

Переваги

Навіщо потрібна автоматизація Переваги

Впровадивши систему автоматизації терміналів у свій бізнес ви отримаєте:

  • зниження витрати енергоресурсів;
  • підвищення рівня безпечної експлуатації обладнання;
  • єдину систему управління маршрутами зерна усередині елеватора;
  • можливість віддаленого контролю за прийомом та відвантаженням зерна з використанням усіх видів транспорту: автомобільного, річкового, морського та залізничного;
  • автоматизований моніторинг температурного режиму та умов зберігання, завдяки чому ризик псування продукції буде зведений до нуля.
Розробка мобільних додатків для зернових терміналів

Які завдання вирішують системи автоматизації

Можливості та завдання

Які завдання вирішують системи автоматизації Можливості та завдання

До основних функцій можна віднести:

  • Контроль за прийомом. Продукція, що надходить на зберігання, автоматично зважується, а її рівень вологості та якість перевіряється шляхом автоматичного взяття проб.
  • Управління запасами. Датчики встановлені у сховищах відстежують рівень їх заповнення, після чого показники виводяться на екран оператора у зручному графічному чи табличному форматі.
  • Вибір сховища для відвантаження. Використовуючи актуальні дані про заповненість сховища, співробітник може в кілька кліків вибрати резервуар, куди буде відвантажено зерно, що прибуло.
  • Зберігання продукції. Оператору достатньо раз встановити оптимальні умови зберігання зерна: температуру, вологість повітря, частоту провітрювання та інші параметри. Після цього система автоматично їх дотримуватиметься у сховищі та надаватиме звіти.
  • Контроль температури. Підвищення температури в сховищі може свідчити, що продукція почала псуватися. У разі відхилень від норми система автоматично надішле повідомлення персоналу для вжиття відповідних заходів.
  • Обслуговування обладнання. На території зернового терміналу використовується багато дорогого обладнання, яке потребує регулярного технічного обслуговування. Інтелектуальна система може стежити за термінами і повідомляти про ТО, що наближається.

При розробці індивідуальних систем автоматизації зернових терміналів ви можете зосередитися лише на основних завданнях, або піти іншим шляхом — вивести свій бізнес на новий рівень, охопивши інші, менш відомі, але дуже важливі функції. У другому випадку будуть потрібні великі інвестиції, проте вони швидко окупляться за рахунок мінімізації людської праці та підвищення ефективності компанії.

Чому варто вибрати мобільний додаток

Вибір платформи

Чому варто вибрати мобільний додаток Вибір платформи

Системи для автоматизації терміналів можуть розроблятися для різних платформ та операційних систем, і кожна з них має свої плюси. Наприклад, десктопну версію зручно використовувати на робочому місці, мобільний додаток дозволяє контролювати процеси постійно, де б співробітник не знаходився: в лабораторії, на пункті вивантаження продукції і деінде, а веб-інтерфейс здатний функціонувати на будь-яких пристроях де є підключення до інтернету .

Всі ці програмні продукти можуть працювати в компанії паралельно завдяки використанню єдиного сервера і баз даних.

Це як користуватися кількома пристроями Apple, коли можна почати редагувати документ на iPhone, а потім продовжити на macbook без втрати даних та зайвих дій. Зручно, але через обмеження бюджету часто доводиться обирати.

У такому разі оптимальним варіантом стане мобільний додаток. Воно має гарну продуктивність і функціональність, а його можливості не обмежуються інтерфейсом браузера.

Розробка мобільних додатків для зернових терміналів

Які технології вибрати для розробки

Технології

Які технології вибрати для розробки Технології

Нативні мобільні програми для iOS розробляються мовами програмування Swift і Objective-C, а для Android – мовами Java або Kotlin. Крім того, фахівці можуть використовувати кросплатформні технології, наприклад фреймворк Flutter та мову Dart.

Перевага останніх у тому, що вони здатні працювати відразу на обох операційних системах без доробок.

Реалізація частини програми може здійснюватися на фреймворках Vue JS або React JS. Вони гарантують високу швидкість відгуку інтерфейсу, а також дозволять з легкістю розвивати та вдосконалювати проєкт у майбутньому.

Підсумковий стек технологій може виглядати так:

  • Для iOS – Swift/Objective-C/Flutter та Vue JS/React JS.
  • Для Android – Java/Kotlin/Flutter та Vue JS/React JS.

Також у додатку для зернових терміналів можуть використовуватися технології штучного інтелекту та машинного навчання. Вони здатні швидко аналізувати великі обсяги інформації, показники датчиків, визначати закономірності та пропонувати найефективніші рішення щодо оптимізації бізнес-процесів. Всього за кілька годин AI може зробити роботу, на яку у звичайної людини пішли б роки.

Як відбувається процес розробки

Етапи розробки

Як відбувається процес розробки Етапи розробки

Звертаючись до IT-компанії Product owner часто не розуміється на технологіях та методології розробки. У нього є лише ідея як покращити бізнес та ідеальне розуміння внутрішніх процесів своєї компанії. Щоб розробити хороший продукт для нас, дуже важливо подолати цей невидимий бар’єр і побудувати з клієнтом тісну комунікацію.

Для цього розробка здійснюється методами SCRUM: завдання розподіляються між учасниками команди та реалізуються невеликими спринтами, а результат кожного з них презентується замовнику. Таким чином фахівці можуть отримувати своєчасний фідбек і координувати свої дії, щоб їх зусилля точно

відповідали вимогам проєкту, а клієнт завжди знає яка робота зараз виконується і може в будь-який момент вплинути на вектор розвитку продукту.

Ще одна перевага такого підходу полягає в тому, що він дає креативну свободу. Справа в тому, що на різних стадіях розробки у клієнта чи фахівців можуть виникати ідеї щодо покращення продукту. У такому випадку вони обговорюються і можуть бути легко включені в проєкт.

Крім методології, існує життєвий цикл продукту. Це етапи, якими проходить його розробка, починаючи з звернення клієнта до компанії. Розглянемо докладніше, які роботи виконуються кожному з них.

Етап 1. Збір інформації

Щоб створити ефективний мобільний додаток для автоматизації зернового терміналу, нашим спеціалістам потрібно краще познайомитись з бізнес-процесами компанії та ретельно вивчити уявлення клієнта про майбутній продукт. Для цього проводиться серія зустрічей із представником замовника, на яких кожне питання детально промовляється.

Етап 2. Проєктування, документація та вибір технологій

На основі отриманої інформації команді потрібно визначити концепцію проєкту, яка найкраще задовольнить потреби компанії.

Для цього створюється технічна документація та прототип майбутнього додатку, що включає:

  • опис функціоналу;
  • мокапи інтерфейсів програми;
  • підхід у розробці;
  • технологічний стек;
  • план реалізації.

Прототип стане основою всього проєкту. Тому перед початком подальшої розробки фахівцям важливо скоординувати свої плани із баченням клієнта. Для цього проводиться фінальне затвердження технічного завдання, і якщо під час діалогу виникають нові ідеї, вони швидко інтегруються в мокап.

Розробка мобільних додатків для зернових терміналів

Етап 3. Розробка UI-дизайну

Інтерфейс мобільного додатка для зернових терміналів має бути зрозумілим, простим та зручним у використанні. Це допоможе персоналу швидко перейти на нове програмне забезпечення та значно скоротить час, який йому потрібний на виконання своїх завдань.

Для досягнення оптимального результату дизайн розробляється для кожного проєкту індивідуально з урахуванням його функціональності та особливостей застосування.

Етап 4. Програмування

Розробники вибудовують нову екосистему, яка повинна враховувати чинне програмне оснащення бізнесу та його плани автоматизації та розвитку, описані в технічній документації.

 

Цей етап складається із двох частин:

  • Frontend-розробка. Це клієнтська сторона програми, яка забезпечує комфортну взаємодію користувача з сервером. Розробка фронтенду здійснюється у точній відповідності до затвердженого дизайну з використанням статичних або реактивних технологій.
  • Backend-розробка. Бекенд, або серверна частина, відповідає за всі процеси, що відбуваються «всередині» програми: математичні обчислення, взаємодія з базами даних та embedded-системами та інше. На цьому етапі програмісти використовують інноваційні технології, що дозволяють створювати максимально продуктивне та безпечне програмне забезпечення.
Розробка мобільних додатків для зернових терміналів

Етап 5. Тестування

Як показує практика, лише розробки додатка мало для того, щоб отримати якісний продукт. Важливо переконатися, що його функції працюють коректно і правильно взаємодіють друг з одним. Для цього в scram-спринтах беруть участь QA-інженери, завдання яких полягає в перевірці якості проєкту на кожній ітерації.

Після завершення розробки QA-фахівці також здійснюють фінальне комплексне тестування, яке дозволяє переконатися, що додаток повністю відповідає вимогам замовника та готовий до релізу.

Етап 6. Техпідтримка та розвиток

Навіть при ретельному тестуванні, після розгортання проєкту співробітники можуть стикатися з прихованими помилками, які не були виявлені раніше. Щоб такі проблеми не впливали на темпи роботи бізнесу, вони максимально швидко усуваються розробниками в рамках технічної підтримки.

Розвиток програмного забезпечення передбачає удосконалення існуючого функціоналу чи розробку нового. Це може знадобитися в різних ситуаціях, наприклад, у результаті розширення бізнесу клієнта або при виникненні нових ідей щодо оптимізації процесів. У такому разі цикл виробництва повторюється: фахівці вивчають нові вимоги клієнта, допрацьовують мокап, дизайн та реалізують нові функції. Далі, після тестування на робочому сервері, зміни встановлюються в існуючий проєкт у форматі додаткового патча.

Розробка мобільного додатка для зернових терміналів в AVADA MEDIA

Розробка мобільного додатка для зернових терміналів в AVADA MEDIA

Інтелектуальна система для зернового терміналу допоможе вашій компанії автоматизувати більшість процесів і виключить можливість псування продукції в сховищах. З її допомогою ваш бізнес вийде на абсолютно новий технологічний рівень, що позитивно вплине на його конкурентні переваги.

Може здатися, що розробка таких систем коштує дуже дорого, але, як показує досвід, ці інвестиції швидко

окупаються, у тому числі за рахунок мінімізації витрат на енергоресурси та оплату людської праці.

Компанія AVADA MEDIA має великий досвід у розробці сучасних рішень для бізнесу, пов’язаного із зберіганням та логістикою зернової продукції. У своїй роботі ми використовуємо лише інноваційні технології, що дозволяють реалізувати ідеї будь-якої складності.

Останні роботи

Створюємо дивовижні проєкти

Останні роботи

Кращим підтвердженням нашої кваліфікації та професіоналізму є історії успіху наших клієнтів і відмінності в їх бізнесі до і після співпраці з нами.

Наші клієнти

Що про нас кажуть

Наші клієнти Що про нас кажуть

Успішні проєкти створюються тільки командою

Наша команда

Успішні проєкти
створюються тільки командою Наша команда

(Ru) Photo 11
(Ru) Photo 10
Photo 9
Photo 8
Photo 7
Photo 6
Photo 5
Photo 4
Photo 3
Photo 2
Photo 1
(Ru) Photo 12

Зв'яжіться з експертами

З'явилися питання?

Зв'яжіться з експертами З'явилися питання?

+
@
Згода на обробку персональних даних

Користувач, оформляючи заявку на сайті https://avada-media.ua/ (далі – Сайт), погоджується з умовами цієї Згоди на обробку персональних даних (далі – Згода) відповідно до Закону України “Про захист персональних даних”. Прийняттям (акцептом) оферти Згоди є відправка заявки з Сайту або замовлення у Оператора за телефонами Сайту.

Користувач дає свою згоду на обробку своїх персональних даних з наступними умовами:

  1. Дане Згода дається на обробку персональних даних як без, так і з використанням засобів автоматизації. </ Li>
  2. Згода поширюється на наступну інформацію: ПІБ, телефон, електронна пошта. </ Li>
  3. Згода на обробку персональних даних дається з метою надання Користувачу відповіді на заявку, подальшого укладення та виконання зобов’язань за договорами, здійснення клієнтської підтримки, інформування про послуги, які, на думку Оператора, можуть представляти інтерес для Користувача, проведення опитувань і маркетингових досліджень . </ li>
  4. Користувач, надає Оператору право здійснювати наступні дії (операції) з персональними даними: збір, запис, систематизація, накопичення, зберігання, уточнення (оновлення, зміну), використання, знеособлення, блокування, видалення і знищення, передача третім особам, з згоди суб’єкта персональних даних і дотриманням заходів, що забезпечують захист персональних даних від несанкціонованого доступу. </ li>
  5. Персональні дані обробляються Оператором до завершення всіх необхідних процедур. Також обробка може бути припинена за запитом Користувача на електронну пошту: info@avada-media.com.ua </ li>
  6. Користувач підтверджує, що, даючи Згода, він діє вільно, своєю волею і в своєму інтересі. </ Li>
  7. Справжнє Згода діє безстроково до моменту припинення обробки персональних даних з підстав, зазначених у п.5 даного документа. </ Li>
    </ Ol>
Долучайтеся до нас

Надіслати резюме

+
@
Файли cookies
Будь ласка, дозвольте використання cookies для більш ефективної роботи з сайтом