СЛОВНИК ТЕРМІНІВ

Халвінг

Халвінг

СЛОВНИК ТЕРМІНІВ

Халвінг СЛОВНИК ТЕРМІНІВ

Халвінг (halving)це дворазове скорочення нагороди майнерів після видобутку кожного 210 000 блоків у блокчейн-системі. Завдання цього механізму полягає у контролі емісії криптовалюти та стримування її інфляції.

Майнери змагаються за додавання наступного блоку в мережу ланцюжків біткойн і обчислення потрібного ключа. Ця діяльність приносить користувачам винагороду у вигляді біткойнів. Скорочення монет удвічі гарантує, що їх кількість (яку можна добути з кожним блоком) буде зменшуватися, і це зробить біткоіни більш рідкісними і цінними.

У мережі халвінг програмно запланований: в середньому створюється шість блоків на годину, тому дворазове скорочення нагороди відбувається раз на чотири роки. Кожен новий блок вибудовується в ланцюжок з попередніми і містить в собі дані про всі транзакції, оброблених в десятихвилинний проміжок часу, включаючи суми, хеш транзакції і інформацію про гаманцях користувачів. Емісія криптовалюти обмежена, тому, якщо тенденція збережеться, остання монета буде здобута в 2040 році.

Механізм халвінга досить заплутаний. Може здатися, що стимул для майнінгу буде падати після кожного скорочення нагороди, але це не зовсім так. Як показує практика, зменшення кількості біткойна часто призводить до величезного стрибка ціни на монети, і це знову мотивує користувачів до майнінгу. У такій ситуації їм необхідно здобути якомога більше блоків, оскільки винагороду за них зменшено вдвічі.

Якщо ж ціна біткойна не збільшиться, а винагорода за блок зменшиться вдвічі, Майнер втратять стимул для своєї діяльності. Це пов’язано з тим, що майнінг вимагає великої кількості обчислювальних потужностей і електроенергії, тому є дорогим процесом.

Коли відбудеться останній запланований халвінг, майнери будуть винагороджені комісією від користувачів мережі (тобто людей, які купують і продають біткойни), щоб вони були зацікавлені в продовженні обробки транзакцій в ланцюжку блоків.

Зв'яжіться з експертами

З'явилися питання?

Зв'яжіться з експертами З'явилися питання?

+
@
Згода на обробку персональних даних

Користувач, оформляючи заявку на сайті https://avada-media.ua/ (далі – Сайт), погоджується з умовами цієї Згоди на обробку персональних даних (далі – Згода) відповідно до Закону України “Про захист персональних даних”. Прийняттям (акцептом) оферти Згоди є відправка заявки з Сайту або замовлення у Оператора за телефонами Сайту.

Користувач дає свою згоду на обробку своїх персональних даних з наступними умовами:

  1. Дане Згода дається на обробку персональних даних як без, так і з використанням засобів автоматизації. </ Li>
  2. Згода поширюється на наступну інформацію: ПІБ, телефон, електронна пошта. </ Li>
  3. Згода на обробку персональних даних дається з метою надання Користувачу відповіді на заявку, подальшого укладення та виконання зобов’язань за договорами, здійснення клієнтської підтримки, інформування про послуги, які, на думку Оператора, можуть представляти інтерес для Користувача, проведення опитувань і маркетингових досліджень . </ li>
  4. Користувач, надає Оператору право здійснювати наступні дії (операції) з персональними даними: збір, запис, систематизація, накопичення, зберігання, уточнення (оновлення, зміну), використання, знеособлення, блокування, видалення і знищення, передача третім особам, з згоди суб’єкта персональних даних і дотриманням заходів, що забезпечують захист персональних даних від несанкціонованого доступу. </ li>
  5. Персональні дані обробляються Оператором до завершення всіх необхідних процедур. Також обробка може бути припинена за запитом Користувача на електронну пошту: info@avada-media.com.ua </ li>
  6. Користувач підтверджує, що, даючи Згода, він діє вільно, своєю волею і в своєму інтересі. </ Li>
  7. Справжнє Згода діє безстроково до моменту припинення обробки персональних даних з підстав, зазначених у п.5 даного документа. </ Li>
    </ Ol>
Долучайтеся до нас

Надіслати резюме

+
@
Файли cookies
Будь ласка, дозвольте використання cookies для більш ефективної роботи з сайтом