Стилі WEB-дизайну

Apple-стиль

Apple-стиль

Стилі WEB-дизайну

Apple-стиль Стилі WEB-дизайну

Композиційне рішення в стилі Apple виконується у вигляді модульної сітки з суворою ієрархією. На сторінці розміщують одне велике зображення (логотип, основний продукт тощо), замість кількох маленьких, при цьому, окремі блоки оброблять великими площами білого простору, що дозволяє забезпечити чіткий розподіл графіки і тексту. При цьому, навігаційне меню може розміщуватися не тільки в будь-якій частині сторінки, але і бути як горизонтальним, так і вертикальним. Забігаючи наперед варто відзначити, що в даному стилі замість звичного текстового рішення, для кнопок меню часто використовуються різні схематичні зображення.

Колірна палітра в стилі Apple відповідає кращим традиціям мінімалізму: білий, сірий і чорний – ось основні кольори сторінки, оскільки основну увагу повинна привертати фотографія, а не велика кількість текстур. У той же час, на відміну від плоского стилю тут рясно використовуються різні ефекти, покликані додати елементам обсягу або глибини. Так, в якості фону часто використовують білий колір, а для того, щоб сторінка не виглядала порожньою, а навпаки, справляла враження “легкості” окремі блоки обрамляють в легені сірі рамки з ефектом тіні. При цьому, для акцентування уваги відвідувачів на необхідних елементах (меню або кнопці «купити») їх можна виконувати в яскравих, контрастних кольорах.

Оскільки центральна частина будь-якої сторінки сайту відводиться фотографії варто сказати, що до питання вибору зображень необхідно підходити максимально відповідально.

Якщо мова йде про інтернет-магазині, то фотографії продукції повинні бути якісними, яскравими і виконаними в єдиному стилі. При цьому, фотографія повинна максимально відображати всі переваги товару, тим самим спонукаючи відвідувача до покупки.

У питанні шрифтів все досить просто: для заголовків на сайті Apple використовується шрифт Adobe Myriad, а для решти тексту – Lucida Grande. Обидва шрифти покликані підтримати концепцію мінімалізму за рахунок своєї рубаної форми і строгості. При цьому, для основних заголовків можливе використання зображень або будь-яких нетрадиційних і навіть чудернацьких шрифтів, які в такому випадку будуть виконувати функцію арт-об’єкту. Окремо варто відзначити текстове наповнення сайту. Так, для стилю Apple не характерно розміщення повної і докладної інформації на головній сторінці. Натомість фотографії супроводжуються короткими слоганами, що продають. Більш детальну інформацію розташовують на окремих сторінках, у яких текст поділено на короткі абзаци, які складаються з 2-3 коротких речень.

Таким чином, можна зробити висновок, що даний стиль не підходить для оформлення сайтів компаній, які не пропонують будь-які конкретні продукти, адже саме продукт, його зображення і опис займає основне місце на сторінці. З іншого боку, він просто ідеальний для оформлення інтернет-магазинів, а також презентаційних та промо-сайтів будь-якої продукції: від хенд-мейд іграшок до житлових комплексів.

Зв'яжіться з експертами

З'явилися питання?

Зв'яжіться з експертами З'явилися питання?

+
@
Згода на обробку персональних даних

Користувач, оформляючи заявку на сайті https://avada-media.ua/ (далі – Сайт), погоджується з умовами цієї Згоди на обробку персональних даних (далі – Згода) відповідно до Закону України “Про захист персональних даних”. Прийняттям (акцептом) оферти Згоди є відправка заявки з Сайту або замовлення у Оператора за телефонами Сайту.

Користувач дає свою згоду на обробку своїх персональних даних з наступними умовами:

  1. Дане Згода дається на обробку персональних даних як без, так і з використанням засобів автоматизації. </ Li>
  2. Згода поширюється на наступну інформацію: ПІБ, телефон, електронна пошта. </ Li>
  3. Згода на обробку персональних даних дається з метою надання Користувачу відповіді на заявку, подальшого укладення та виконання зобов’язань за договорами, здійснення клієнтської підтримки, інформування про послуги, які, на думку Оператора, можуть представляти інтерес для Користувача, проведення опитувань і маркетингових досліджень . </ li>
  4. Користувач, надає Оператору право здійснювати наступні дії (операції) з персональними даними: збір, запис, систематизація, накопичення, зберігання, уточнення (оновлення, зміну), використання, знеособлення, блокування, видалення і знищення, передача третім особам, з згоди суб’єкта персональних даних і дотриманням заходів, що забезпечують захист персональних даних від несанкціонованого доступу. </ li>
  5. Персональні дані обробляються Оператором до завершення всіх необхідних процедур. Також обробка може бути припинена за запитом Користувача на електронну пошту: info@avada-media.com.ua </ li>
  6. Користувач підтверджує, що, даючи Згода, він діє вільно, своєю волею і в своєму інтересі. </ Li>
  7. Справжнє Згода діє безстроково до моменту припинення обробки персональних даних з підстав, зазначених у п.5 даного документа. </ Li>
    </ Ol>
Долучайтеся до нас

Надіслати резюме

+
@
Файли cookies
Будь ласка, дозвольте використання cookies для більш ефективної роботи з сайтом